"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΡΩΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

Music Corner

"Έρωτες Πολεμιστές"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Έρωτες Πολεμιστές είναι ένα ολοκαίνουργιο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε εδώ κι ένα χρόνο περίπου από μια παρέα μουσικών με κοινούς στόχους. Ξεπροβάλλουν στον ελληνικό καλλιτεχνικό ορίζοντα ύστερα από ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι, γεμάτο μυστήριο, εκπλήξεις, αγωνίες, και όνειρα. Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι αυτός που άκουσε τα τραγούδια τους, τους πίστεψε και τους σύστησε στη Λύρα, ανοίγοντάς τους την 'πόρτα' της δισκογραφίας.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια που συνδυάζουν επιδέξια τον ερωτισμό και τη δύναμη της ροκ μουσικής με την τρυφερή μελαγχολία.

Πρωτότυπες συνθέσεις, θαρραλέος στίχος αλλά και εκφραστική αμεσότητα χαρακτηρίζουν το συγκρότημα που παρουσιάζει τις συνθέσεις του μέσα από τους ήχους της κιθάρας, του πιάνου, του ηλεκτρικού ή κόντρα μπάσου, των τυμπάνων, του ακορντεόν και του σαξοφώνου. Οι Έρωτες Πολεμιστές χειρίζονται έντεχνα το πλούσιο αισθητικό υλικό της ροκ μουσικής παράδοσης και το ανασυνθέτουν με τον δικό τους τρόπο.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ξεφυλλίζοντας το ένθετο και διαβάζοντας τους στίχους των τραγουδιών, ξεκίνησα με τις καλύτερες προϋποθέσεις την συγκεκριμένη κριτική. Όχι πως στην πορεία άλλαξα γνώμη, απλά συνειδητοποίησα πως είχα θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Έχουμε να κάνουμε με ένα νέο συγκρότημα, με ανθρώπους στο ξεκίνημα τους και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.

Με ένα πρωτότυπο και ποιητικό όνομα λοιπόν αρχίζουν την καριέρα τους οι Έρωτες Πολεμιστές και μας συστήνονται με το πρώτο τους ομώνυμο cd. Μέσα του θα βρείτε δεκατέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια σε ροκ ύφος. Συνθετικά δεν παρουσιάζουν κάτι καινούργιο σε σχέση με άλλα ανάλογα συγκροτήματα. Κινούνται σε ήδη γνωστά μονοπάτια, με τον ήχο της κιθάρας και των drums να κυριαρχούν. Αυτό που σου κεντρίζει την προσοχή από την πρώτη στιγμή είναι οι στίχοι. Έχουν ωραίες ιδέες, όπως στο «Ζωή», στο «Πόλη από βιβλία» κ.ά. Χρειάζονται βέβαια δουλειά ακόμα, κυρίως σε κάποια σημεία που παρασύρονται σε κοινοτυπίες, αλλά είναι αναμφίβολα το δυνατό τους σημείο. Γενικά πάντως, έχω την εντύπωση, πως τα τραγούδια βελτιώνονται όσο προχωράει ο δίσκος, τόσο συνθετικά, όσο και στιχουργικά. Ειδικά από τη μέση και μετά δεν βρήκα τραγούδι που να μην μου αρέσει, σε αντίθεση με τα πρώτα, που σχεδόν όλα μου θύμιζαν "κάτι".

Όπως και στα περισσότερα νέα συγκροτήματα αυτό που τους λείπει είναι το προσωπικό στίγμα, πράγμα πολύ λογικό, αφού είναι πολύ λίγο χρόνο μαζί. Υποθέτω λοιπόν ότι αυτό που χρειάζονται είναι ομαδική δουλειά, ώστε να δεθούν περισσότερο σαν συγκρότημα και κατά συνέπεια να ωριμάσει ο ήχος τους. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή αρχή!


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι «Ζωή». Άρτιο, τόσο συνθετικά όσο και στιχουργικά, radio friendly όσο χρειάζεται. Ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Σε σκούρο φόντο, όπως το εξώφυλλο, περιέχει τους στίχους και φωτογραφίες των μελών του συγκροτήματος.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
«Αλητεία», «Ζωή», «Πόλη από βιβλία», «Κυριακή» ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δεν ξέρω πως είναι να κρύβεσαι από τη βροχή,
χωρίς ψυχή να λιγοστεύεις κάθε μέρα πιο πολύ
γιατί δεν κλαις, απ' το ποτάμι των ματιών σου να πιει
ο ουρανός, ένα παιδί, ένα λουλούδι πιο εκεί
πιο εκεί από σένα γίνονται θαύματα χωρίς εσένα...

Όλα αυτά θέλει η ζωή, μια φωτιά είναι η ζωή,
στην άκρη του ονείρου να χορεύουμε γυμνοί λίγο λίγο"...


(στίχοι: Έρωτες Πολεμιστές - "Ζωή")

Music Corner

ΕΡΩΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

Τίτλος CD
"ΕΡΩΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Θεόδωρος Τζόκας
Ενορχήστρωση
Θεόδωρος Τζόκας
Φωτογραφίες
Δημήτρης Ρουβάς
Σχέδιο εξωφύλλου
Θανάσης Καρτάλης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 53:44
11/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

Οι Έρωτες Πολεμιστές αποτελούνται από τους:

Νίκο Μερτζάνο: φωνητικά
Γρηγόρη Ρηγανά: κιθάρα, φωνητικά
Θανάση Καρτάλη: πλήκτρα
Γιάννη Κόκκινο: μπάσο
Κώστα Τσιφόπουλο: τύμπανα
Θεόδωρο Τζόκα: φωνητικά, κιθάρα


 


Τα τραγούδια του cd

01. Καραβάκι
02. Αλητεία
03. Έρωτες πολεμιστές
04. Εραστής
05. Γιατί είναι ωραία εδώ
06. Όλα μέσα μου
07. Κλόουν
08. Γάλα
09. Ζωή
10. Πόλη από βιβλία
11. Λεκές
12. Κυριακή
13. Τι γυρεύεις εδώ
14. Σκοτεινός

MC Team ID