"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΥΡΤΩ ΦΟΥΚΑ

Music Corner

"Το βάλσαμο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη και το νέο label Music LIberty το CD: ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ με την τραγουδοποιό και τραγουδίστρια Μυρτώ Φούκα με περιεχόμενο 6 δικά της τραγούδια που συμπληρώνονται από δύο ρυθμικά remix.
Το Βάλσαμο είναι το πρώτο CD της Μυρτώς Φούκα και περιέχει τραγούδια σημερινά και επίκαιρα με ήχους μοντέρνους αλλά και έντεχνους. Ποικιλία σύγχρονων μουσικών χρωμάτων χωρίς να απουσιάζουν και οι λαϊκοί ρυθμοί. Η ευχάριστη και λαμπερή χροιά της φωνής της Μυρτώς Φούκα γεφυρώνει, τις όποιες διαφορές ύφους των τραγουδιών, που με τις ερμηνείες της, καταλήγουν σε ένα ενιαίο τελικό αποτέλεσμα.
Η ορχήστρα που συνοδεύει τα τραγούδια αποτελείται μόνο από φυσικά όργανα, δίνοντας στο CD μια ιδιαίτερη αμεσότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα. Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον Ανδρέα Τσέγα που έκανε τις ηχογραφήσεις. Το mastering έγινε από τον Θόδωρο Χρυσανθόπουλο (Fabelsound) ενώ την επιμέλεια της παραγωγής έκανε ο Άκης Δενδρινός.
Τραγούδια που ήδη έχουν ξεχωρίσει από το CD είναι το "Φίλα με" και "Το Βάλσαμο", που έχουν αγαπηθεί και ακούγονται στα ραδιόφωνα. Ξεχωριστή στιγμή στο CD το τραγούδι "Μαζί σου" μελωδική μπαλάντα που θα σας ταξιδέψει με τη εκφραστική φωνή της Μυρτώς Φούκα. Το CD Το Βάλσαμο ολοκληρώνεται με δύο club remix των τραγουδιών "Φίλα με" και "Αφιερωμένο σε σένα" από τον γνωστό Dj Γιάννη Πατρινό (Saimon).

Μυρτώ Φούκα - Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, μουσικός και τραγουδίστρια εργάζεται σαν καθηγήτρια μουσικής. Παράλληλα έχει τραγουδήσει σε συναυλίες και μουσικούς χώρους και έχει συνεργαστεί με γνωστούς έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Από την πρώτη στιγμή, με την πρώτη ματιά, η φωτογραφία της στο εξώφυλλο μου φάνηκε οικεία. Σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Δειλό το χαμόγελό της αλλά η στάση της και το σταθερό βλέμμα της στην κάμερα δίνει υποσχέσεις που ελπίζουμε να κρατήσει στο μέλλον. Η Μυρτώ Φούκα μας συστήνεται ως τραγουδοποιός και τραγουδίστρια με 6 δικά της τραγούδια.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Το Βάλσαμο" εκτός από τα έξι τραγούδια, περιέχει και δύο remix. Αν δεν ξέραμε από την αρχή πως οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στην ίδια, θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό δίσκο, αφού περιέχει διαφορετικού ύφους και στυλ τραγούδια, χωρίς να κλίνει προς μία κατεύθυνση. Δικαιολογείται, ίσως, σαν μια πρώτη προσπάθεια να προσεγγίσει τον κόσμο, να τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή μας, να καλύψει όλα τα γούστα. Οι στίχοι είναι σύγχρονοι και τα μουσικά όργανα φυσικά. Οι ενορχηστρώσεις ενδιαφέρουσες, προσεγμένες, στηρίζουν σωστά τα κομμάτια.

Η μελωδία του "Φίλα με", που είναι το πρώτο στη σειρά κομμάτι, δείχνει ότι η καλλιτέχνις θέλει να μπει δυναμικά στο χώρο, θέλει να μας κερδίσει από την πρώτη νότα. Στο "Τώρα κατάλαβα" η μελωδία σα να μας κλείνει πονηρά το μάτι! Προσωπικά, ένιωσα να με κερδίζει με τους πιο λαϊκούς ρυθμούς του δίσκου, όπως στο "Το Βάλσαμο" και το "Εσύ". Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι remix εκδοχές του "Φίλα με" και του "Αφιερωμένο σε σένα".

Η φωνή της τραγουδίστριας είναι ευχάριστη και σωστή, πιστεύω ότι πατά πιο γερά στους λαϊκούς δρόμους, χωρίς να ακούγεται σαν μια καθαρά λαϊκή φωνή, σίγουρα έχει κάτι διαφορετικό να πει, αρκεί να καταλήξει στο τι θέλει να κάνει. Με ποιο είδος τραγουδιού θέλει να ασχοληθεί πραγματικά...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν υπάρχει ένθετο! Το ίδιο το CD ανοίγει σαν τρίπτυχο κι εκεί βρίσκουμε τους τίτλους, στα ελληνικά και στα αγγλικά, και τη διάρκεια των τραγουδιών, αλλά πουθενά τους στίχους. Αναφέρονται (ευτυχώς) οι μουσικοί και όλοι οι συντελεστές της παραγωγής, ενώ υπάρχουν, συνολικά, τρεις φωτογραφίες της τραγουδίστριας ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το Βάλσαμο", "Εσύ", "Τώρα κατάλαβα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πάλι για σένα θα μιλήσω
πάλι για σένα θα τους πω
τίποτα πια δε μ' ενδιαφέρει
όσο εσύ που αγαπώ...

Είσαι το βάλσαμο στην ψυχή
ο έρωτας στο κορμί
το χάδι της μάνας στο παιδί"...


(στίχοι:
Μυρτώ Φούκα - "Το βάλσαμο")

Music Corner

ΜΥΡΤΩ ΦΟΥΚΑ

Τίτλος CD
"ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Άκης Δενδρινός
Ενορχήστρωση
Ανδρέας Τσέγας
Φωτογραφίες
Γιώργος Ρωσίδης
1 CD 8 Tracks
Διάρκεια CD: 28:20
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Φίλα με
02. Τ' αφιερώνω σε σένα
03. Τώρα κατάλαβα
04. Μαζί σου
05. Το Βάλσαμο
06. Εσύ
07. Φίλα με (Dance remix / Dj Γιάννης Πατρινός - Saimon)
08. Τ' αφιερώνω σε σένα (Club remix / Dj Γιάννης Πατρινός - Saimon)

MC Team ID