"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΥΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Music Corner

"Στου ήλιου τα παιχνίδια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Εύα Κανέλλη, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, επανέρχεται με έναν καινούργιο προσωπικό δίσκο με τίτλο: "Στου ήλιου τα παιχνίδια" σε μουσική: Βαγγέλη Σίμου, Γιώργου Δεσποτίδη, Νίκου Παπαδόπουλου και σε στίχους Νίκου Καρίμπα.
Tραγούδια που έρχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις καθημερινές στιγμές της ζωής μας και μιλούν για την αγάπη, τον πόνο, την ανάμνηση, τον χρόνο.
Οι μουσικές του δίσκου απλώνονται σε διάφορα είδη και μας ταξιδεύουν σε ποικίλα και γοητευτικά μουσικά τοπία. Οι στίχοι του Νίκου Καρίμπα με την ελληνικότητα της σκέψης του, περιγράφουν τις καθημερινές μας διαδρομές στους δρόμους της πόλης, τις δυσκολίες των διαπροσωπικών σχέσεων, στιγμιότυπα άλλοτε σκοτεινά και άλλοτε φωτεινά, που στο τέλος καταλήγουν να μας οδηγήσουν σε μία αισιόδοξη θεώρηση της ζωής. Στου ήλιου τα παιχνίδια...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη λαϊκή φωνή. Κι όμως, η Εύα Κανέλλη μέχρι σήμερα δεν είχε τη τύχη να πει δυνατά τραγούδια μέσα από τα οποία θα μπορούσε να αναδείξει τις φωνητικές της ικανότητες με αποτέλεσμα η καριέρα της να μην έχει τελικά την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει. Εδώ όμως κάτι αλλάζει...

Το νέο της cd "στου ήλιου τα παιχνίδια", ξεχωρίζει σαφώς όχι μόνο ως ο καλύτερος δίσκος της μέχρι σήμερα πορείας της, αλλά και σαν ποιότητα υλικού, συνθέσεων, στίχων, παραγωγής. Διαθέτει μια σειρά από αξιόλογα, αυθεντικά λαϊκά τραγούδια, χωρίς ηχητικές υπερβολές, με στίχο πολύ προσεγμένο. Στόχος δεν είναι το εύκολο hit και γι' αυτό δεν πρόκειται για εύκολα ακούσματα με ρεφρενάκια της σειράς. Πρόκειται για δίσκο που θέλει να του αφιερώσετε χρόνο για να μπείτε στο νόημά του.

Η Εύα Κανέλλη υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το υλικό. Ξεκάθαρη λαϊκή φωνή σε εντυπωσιάζει με το βάθος και τα γυρίσματά της και επιτέλους βρίσκεται απέναντι σε τραγούδια που της αξίζουν.

Μοναδικό μειονέκτημα; Μάλλον το ότι οι περισσότερες συνθέσεις ακολουθούν μια ερωτική γραμμή μπαλάντας με αποτέλεσμα να απουσιάζει λίγο νεύρο, λίγο πιο έντονες στιγμές.


HIGHLIGHTS:

... Λαϊκά τραγούδια που διακρίνονται για τη ποιότητά τους, δεν συναντάμε συχνά σε σύγχρονες δουλειές ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12σέλιδο ένθετο με πολύ καλούς χρωματισμούς και σχεδίαση. Διαθέτει τους στίχους των τραγουδιών και ...παραδόξως δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία της τραγουδίστριας, πέρα από αυτή στο εξώφυλλο! Υπάρχουν επίσης σημειώματα τόσο της Εύας Κανέλλη όσο και του στιχουργού και παραγωγού της δουλειάς, Νίκου Καρίμπα.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Πάνω απ' όλα το ζεϊμπέκικο του cd "ο γυρισμός". Πολύ καλό και το πρώτο τραγούδι του album "ανάμνηση". Ξεχωρίζουν ακόμα τα "μακριά σου χάνομαι", "κι όλο το χθες" και "σ' αγαπώ πολύ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ένα τραγούδι το ραδιόφωνο θα παίζει
κι απ' τη κουρτίνα θα περνάει λίγο φως
ένα μπουκάλι με κρασί θα 'ναι στο τραπέζι
έτσι θα ήθελα να είναι ο γυρισμός...

Ο γυρισμός είναι ο χωρισμός της μοναξιάς
σβήνει το χθες του πόνου και της ερημιάς
σε ταξιδεύει με τα μάτια της καρδιάς
σ' ένα λιμάνι που δε φτάνει ο βοριάς"...

(στίχοι: Νίκος Καρίμπας - "Ο γυρισμός")

Music Corner

ΕΥΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Τίτλος CD
"ΣΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"
Εταιρεία: ACOUSTIC ART PRODUCTIONS
Είδος: CD

Παραγωγή
Νίκος Καρίμπας
Φωτογραφίες
Καραμανέας
Artwork
Περικλής Σαλεσιώτης
1 CD 9 Tracks
Διάρκεια CD: 32:51
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Ανάμνηση (Νίκος Παπαδόπουλος / Νίκος Καρίμπας)
02. Στου ήλιου τα παιχνίδια (Βαγγέλης Σίμος / Νίκος Καρίμπας)
03. Μέσα στο όνειρο κρατώ (Γιώργος Δεσποτίδης / Νίκος Καρίμπας)
04. Αν είσαι εσύ (Νίκος Παπαδόπουλος / Νίκος Καρίμπας)
05. Μακριά σου χάνομαι (Βαγγέλης Σίμος / Νίκος Καρίμπας)
06. Ότι κι αν έχω (Γιώργος Δεσποτίδης / Νίκος Καρίμπας)
07. Ο γυρισμός (Γιώργος Δεσποτίδης / Νίκος Καρίμπας)
08. Σ' αγαπώ πολύ (Γιώργος Δεσποτίδης / Νίκος Καρίμπας)
09. Κι όλο το χθες
(Γιώργος Δεσποτίδης / Νίκος Καρίμπας)

MC Team ID