"κλικ για μεγέθυνση"
Κώστας Καραφώτης

Music Corner

"Ήρθες εσύ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτές τις ημέρες ήρθε στη ζωή του Κώστα Καραφώτη το νέο του προσωπικό album. Τίτλος του «Ήρθες εσύ». Το αποτέλεσμα της νέας πολυαναμενόμενης δισκογραφικής συνεργασίας του Κώστα Καραφώτη με τον συνθέτη των λαϊκών επιτυχιών Κυριάκο Παπαδόπουλο, «έναν από τους πιο μελωδικούς, ποιοτικούς και ταυτόχρονα εμπορικούς συνθέτες» όπως δηλώνει και ο ίδιος ο τραγουδιστής. Μετά τα επιτυχημένα singles «Χωρίζουμε απόψε» (από το 2ο album «Η καρδιά μου σελίδα γυρίζει») και το πιο πρόσφατο τραγούδι-προπομπό του νέου album, «Αγγελοι», (κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Μάιο σαν digital single) ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπογράφει εξ' ολοκλήρου την 4η προσωπική δισκογραφική δουλειά του Κώστα Καραφώτη. «Από την πρώτη μας συνεργασία κατάλαβα το πόσο καλό παιδί είναι και πόσο αξιόλογη φωνή έχει, δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία για ένα νέο τραγουδιστή. Μια ολοκληρωμένη δουλειά ήταν κάτι που θέλαμε και οι δύο να γίνει εδώ και πολύ καιρό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο συνθέτης στο σημείωμα του.
Το «Ήρθες εσύ» περιέχει 11 tracks. Εννέα υπέροχα λαϊκά τραγούδια σε στίχους Ηλία Φιλίππου και Βασίλη Γιαννόπουλου αλλά και το «Αγγελοι» σε στίχους Βούλας Σταματίου σε δύο versions: την original και το remix των Master Tempo.
Highlight του album το τραγούδι-ντουέτο με την Κέλλυ Κελεκίδου «Ξένοι», ενώ το πρώτο single που ήδη παίζεται στα ραδιόφωνα είναι το ομότιτλο «Ήρθες εσύ».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Κώστας Καραφώτης, αν και έχει βγει το 2004 από το talent show Fame Story 2, έχει καταφέρει να σταθεί στον καλλιτεχνικό χώρο και μέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο, εξελίσσεται σε μια καινούργια καθαρά λαϊκή φωνή.

Είναι γεγονός ότι στην μέχρι τώρα, σύντομη, πορεία του έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς (ενδεικτικά θα αναφέρω τον Σταμάτη Γονίδη, τον Αντώνη Βαρδή, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, το Νίκο Τερζή αλλά και τον Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Πάνο Φαλάρα, τον Ηλία Φιλίππου και την Ιφιγένεια Γιαννοπούλου) στις δύο προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές του.

Στο "Ηρθες εσύ", που είναι το τέταρτο προσωπικό cd του, βλέπουμε ότι και πάλι συνεργάζεται με τον καταξιωμένο συνθέτη Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει δώσει αξιόλογες δημιουργίες στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, αλλά και με τους στιχουργούς Ηλία Φιλίππου και Βασίλη Γιαννόπουλο χωρίς να παραλείπουμε βέβαια την Βούλα Σταματίου.

Άκουσα πολλές φορές τα 11 νέα τραγούδια που περιέχει στο σύνολό του. Διαπίστωση πρώτη, το "Αγγελοι" και το "Ήρθες εσύ" μου φαίνονταν ιδιαίτερα οικεία γιατί παίζονταν στο ραδιόφωνο πολύ πριν κυκλοφορήσει το ολοκληρωμένο cd. Διαπίστωση δεύτερη, ο Κώστας Καραφώτης "χτίζει" μια όλο και πιο ενδιαφέρουσα, καθαρή λαϊκή φωνή. Χωρίς να είναι η πρώτη μου επιλογή αυτό το στυλ τραγουδιών, ξεχώρισα σχεδόν αμέσως το "Να 'χα δυο ζωές", όχι τόσο για τους στίχους του Ηλία Φιλίππου όσο για τα όμορφα γυρίσματα του μπουζουκιού, τη γλύκα του τζουρά και το παράπονο του μπαγλαμά του άξιου Μανώλη Καραντίνη. Πολύ σημαντική συνεργασία πιστεύω.

Αν και στο συγκεκριμένο cd υπάρχουν από καθαρόαιμα λαϊκά κομάτια μέχρι τσιφτετέλια και μπαλάντες, η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα τραγούδια με κέρδισαν. Αν ο τραγουδιστής προσέξει λίγο περισσότερο το ρεπερτόριό του και συνεχίσει με μικρά μα σταθερά βήματα στα καλλιτεχνικά, θα ασχολούμαστε μαζί του για πολύ καιρό ακόμα. Όλα πάντως δείχνουν πως εξελίσσεται σε καλό λαϊκό τραγουδιστή.


HIGHLIGHTS:

... Φυσικά η συμμετοχή του Μανώλη Καραντίνη στο "Να 'χα δυο ζωές" αλλά και αυτή της Κέλλυ Κελεκίδου στο ντουέτο "Ξένοι" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Παίζει με το άσπρο - μαύρο και έχει αρκετές φωτογραφίες του τραγουδιστή. Περιέχει τους στίχους των τραγουδιών αναφέροντας τους δημιουργούς χωρίς όμως να ξεχνά και τους μουσικούς που έπαιξαν σε κάθε τραγούδι. Επίσης στις τελευταίες σελίδες του booklet βρίσκουμε ένα σημείωμα του Κώστα Καραφώτη αλλά και ένα του Κυριάκου Παπαδόπουλου που εκτός όλων των άλλων έχει την επιμέλεια παραγωγής του δίσκου.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να 'χα δυο ζωές", "Τι ζητάω", "Ήρθες εσύ" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μη ματώνεις την καρδιά σου
μη στεναχωριέσαι
Θα 'μαι πάντα εγώ κοντά σου
και θα σ' αγαπώ
Ότι δε σε προσέχω μου παραπονιέσαι
μα εσύ είσαι ό,τι έχω θα στο ξαναπώ...

Να 'χα δυο ζωές τη μια να σου χαρίσω
να 'χα δυο καρδιές διπλά να σ' αγαπώ
Χίλιες αγκαλιές σφιχτά να σε κρατήσω
Να 'χω όσο ζω τα μάτια σου ουρανό"...


(στίχοι: Ηλίας Φιλίππου - "
Να 'χα δυο ζωές")

Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Γιάννης Σαρλής
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 39:30
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Άγγελοι
02. Ήρθες εσύ
03. Είσαι μια φωτιά
04. Αμαρτίες
05. Καμιά
06. Ξένοι (ντουέτο με τη Κέλλυ Κελεκίδου)
07. Σ' αναζητώ
08. Δε μ' αφήνεις
09. Να 'χα δυο ζωές
10. Τι ζητάω
11. Άγγελοι (Master Tempo remix)

MC Team ID