"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΒΕΡΓΟΣ

Music Corner

"Ο βασιλιάς σου να γίνω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αλέξης Καραβέργος είναι ένας νέος τραγουδοποιός που ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Σπούδασε φυσικός αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν πάντα η μουσική και το τραγούδι, γι' αυτό και από μικρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και έγραψε τα πρώτα του τραγούδια.

Η δισκογραφική του παρουσία, αλλά και οι εμφανίσεις του μέχρι σήμερα, ήταν σποραδικές. Το τραγούδι του "Τίποτα δεν είναι απλό", κυκλοφόρησε από τη Λύρα με τον Γιάννη Γιοκαρίνη, ενώ ερμήνευσε και ένα τραγούδι στο δίσκο του Χάρη Παπαδόπουλου και του Μανώλη Ρασούλη "Το τραίνο φτάνει τελικά στην Κατερίνη".

Τώρα ο Αλέξης Καραβέργος παρουσιάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο "Ο βασιλιάς σου να γίνω" με δέκα υπέροχα τραγούδια σε ποπ ροκ ύφος, που έγραψε και ερμηνεύει ο ίδιος. Στο σημείωμα του άλμπουμ αναφέρει: "Τα τραγούδια αυτού του δίσκου τα δημιούργησα εμπνευσμένος από τους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω και ζητούν μια ακόμη ευκαιρία από τη ζωή όσες φορές κι αν χρειαστεί, στην προσπάθεια να βρουν το δρόμο τους. Τους ανθρώπους που δε φοβούνται να τεντώσουν το δοξάρι της ψυχής τους σ' αυτή την πορεία, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι κινδυνεύει να σπάσει..."


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τον αρχικό ενθουσιασμό που αποκομίζεις από τα πρώτα πολύ αξιόλογα τραγούδια του album, τον χάνεις κάπου στα μεσαία τραγούδια, όταν πλέον η μελαγχολική διάθεση κυριαρχεί και η κιθαριστική pop μετατρέπεται σε μια πολύ προσωπική έντεχνη αναζήτηση που σαν ακροατής θα πρέπει να χάσω τη διάθεσή μου για να τη παρακολουθήσω... Ο Αλέξης Καραβέργος μας παρουσιάζει δύο πρόσωπα μέσα από αυτή τη δουλειά. Ένα pop-rock mid-uptempo με μελωδίες που δεν δυσκολεύονται να σε κερδίσουν και ένα πιο προσωπικό στο οποίο ο καλλιτέχνης μοιάζει να προσπαθεί να βγάλει στην επιφάνεια τα εσώψυχά του με έναν όμως απόλυτα προσωπικό τρόπο που κάποιες στιγμές διακατέχεται υπερβολικά από μια δύσθυμη διάθεση. Στιχουργικά η όλη προσπάθεια στέκει σε αρκετά καλό επίπεδο, ενώ πέρα από τα συνήθη σε δισκογραφικές δουλειές λόγια αγάπης, ο Καραβέργος μοιάζει να ψάχνεται πολύ με τον χρόνο που περνά, μας μεγαλώνει και στο τέλος μας οδηγεί στη μοναξιά.

Τα πάντα για τον Αλέξη Καραβέργο ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν έδωσε ένα τραγούδι του στον "rock star" της εποχής, Γιάννη Γιοκαρίνη. Ήταν το τραγούδι "τίποτα δεν είναι απλό", γνωστή επιτυχία στους παλιότερους, που υπάρχει διασκευασμένο και στο παρόν cd. Δεν ξέρω τι συνέβη στη συνέχεια και η παρουσία του στα μουσικά πράγματα δεν ήταν πολύ συχνή, δεν ξέρω αν ήταν επιλογή του ή πόρτες που δύσκολα ανοίγουν σε καλλιτέχνες με άποψη (σχήμα οξύμωρο, έτσι;). Η ουσία που φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από το album "ο βασιλιάς σου να γίνω" είναι πως ο Καραβέργος έχει πράγματα να δώσει, έχει το δικό του ύφος και τη προσωπική του αισθητική απέναντι στη μουσική κι όλα αυτά συνθέτουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα που ενισχύεται και από τις πολύ καλά δουλεμένες ενορχηστρώσεις. Αν δεν προσπαθούσε τόσο έντονα να ...μας ρίξει τη διάθεση εκεί στα μισά της δουλειάς, θα ήταν ένα καταπληκτικό cd, τώρα είναι απλώς ...πολύ καλό, με τα περισσότερα τραγούδια του να ξεχωρίζουν!

Προτεινόμενο, σίγουρα!


HIGHLIGHTS:

... Στο άκουσμα ορισμένων τραγουδιών νιώθεις αμέσως τη νέα αύρα που φέρνει στο χώρο ο Αλέξης Καραβέργος ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πίσω από το πολύ όμορφο εξώφυλλο, κρύβεται ένα τυπικό 8σέλιδο ένθετο, με τους στίχους των τραγουδιών και μικρό σημείωμα του καλλιτέχνη...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ο βασιλιάς σου να γίνω", "Η μπαλάντα της Μαρίας", "Πριν η ζωή να μας γεράσει", "Αγάπη", "Πέρασαν τα χρόνια", "Τίποτα δεν είναι απλό" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ρίχνω τα βέλη μου ψηλά
τα σύννεφα να σχίσω
τον ουρανό να δω ξανά
να σε ξαναγαπήσω.
Να βρω τη πρώτη σου ομορφιά
να ξαναγίνω νέος
πόσο πολύ σε πόθησα
πως ένιωθα σπουδαίος...

Ρίξε τα μάτια χαμηλά
λουλούδια να τα δούνε
γίνε για μένα ζωγραφιά
οι λέξεις να καούνε.
Στα χρώματά σου να χαθώ
και να παραμιλάω
πως γίναν όλες όμορφες
οι πέτρες που πατάω"...

(στίχοι: Αλέξης Καραβέργος - "Η μπαλάντα της Μαρίας")

Music Corner

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΑΒΕΡΓΟΣ

Τίτλος CD
"Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ"
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αλέξης Καραβέργος
Επιμ. Παραγωγής
Γιάννης Μήτσης
Ενορχηστρώσεις
Γιάννης Μήτσης
Σωτήρης Νούκας
Σχεδιασμός Εξωφύλλου
Κατερίνα Κομπιάδου
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 38:33
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Ο βασιλιάς σου να γίνω
02. Αγάπη
03. Η μπαλάντα της Μαρίας
04. Τίποτα δεν είναι απλό
05. Της ζωής μου το στολίδι
06. Προσευχή
07. Νοσταλγία παραδείσου
08. Πριν η ζωή να μας γεράσει
09. Πέρασαν τα χρόνια
10. Μαχαίρι βάζω στην καρδιά

MC Team ID