"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Γαμώ την καταδίκη μου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μουσικού που προκαλεί αίσθηση στις ζωντανές του εμφανίσεις καθώς αποτελεί μονός του μια μπάντα!
Με πολυετείς μουσικές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει, ο Αλκιβιάδης παίζει μια πληθώρα μουσικών οργάνων (βιολί, τρομπόνι, μαντολίνο, κιθάρες κ.α.), έχει πτυχίο Αρμονίας και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δημιουργούς και τραγουδιστές της έντεχνης και ροκ σκηνής σε live εμιφανίσεις, αλλά και ηχογραφήσεις δίσκων. Υπό τον τολμηρό τίτλο «Γαμώ την καταδίκη μου», κυκλοφόρησε απο το label 7 του Ηλία Μπενέτου, η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αλκιβιάδη Κώνσταντόπουλου, που περιλαμβάνει 15 κομμάτια. To cd χαρακτηρίζεται από ποικίλες μουσικές επιρροές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, ενώ περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Σπύρος Σακκάς («Νηπενθές»), ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας («Άναψε τη φωτιά»), ο Διονύσης Τσακνής («Η διαμαρτυρία των γιασεμιών»), η Ζήνα Αρβανιτίδη («Μη μ' αφήνεις, σ' αγαπάω), καθώς και οι Βασίλης Παπακωνσιαντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλλης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Σταμάτης Μεσημέρης, Χορωδία Παιδικών Χωριών S.O.S. Βάρης («Πόλεμος»).
Στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου υπογράφει ο Αλκιβιάδης, ενώ τους στίχους τριών τραγουδιών έγραψαν οι Γιώργος Παυριανός, Ισαάκ Σούσης και Γιάννης Μαύρος.
To cd περιλαμβάνει επίσης μελοποιήσεις ποιημάτων («Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε» της Μαρίας Πολυδούρη και «Πόλεμος» και «Διαμαρτυρία των γιασεμιών» της Ράνιας Ζούκα) αλλά και μια reggae διασκευή του τραγουδιού «Η γοργόνα» («Στην απάνω γειτονίτσα») των Μάνου Λοΐζου - Λευτέρη Παπαδόπουλου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μπορεί τον πρώτο δίσκο του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου (τον οποίο πιθανώς να έχετε δει να συνοδεύει ζωντανά άλλους καλλιτέχνες), με τίτλο "Γαμώ την καταδίκη μου" να τιμά μια πληθώρα φτασμένων καλλιτεχνών και ικανών μουσικών (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής και πολλοί άλλοι) αλλά ο Αλκιβιάδης δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει άνετα και μόνος του: γράφει μουσική, στίχους, παίζει μια αρμαθιά από όργανα (κιθάρες, πλήκτρα, τρομπόνι, φυσαρμόνικα, βιολί, πάντζο κλπ κλπ...) και υπογράφει τις ενορχηστρώσεις. Ειδικά οι τελευταίες φανερώνουν έναν μουσικό με ικανότατο αυτί και γόνιμη φαντασία: στις καλύτερες στιγμές του ο δίσκος ακούγεται σαν ένα τρελό πανηγύρι πνευστών και άλλων οργάνων, εμβατήρια και σουίνγκ με στοιχεία από Βαλκάνια και mardis gras.

Μουσικά ο δίσκος κλίνει πότε προς το ελληνικό έντεχνο, με σαφείς αναφορές τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και το Διονύση Σαββόπουλο (και ερμηνευτικά) και πότε προς πιο δυτικότροπη ποπ/ροκ, αλλά οι ευφάνταστες ενορχηστρώσεις δίνουν πάντα μια νότα φρεσκάδας και οι πολλές συμμετοχές δίνουν μια ξεχωριστή ταυτότητα σε κάθε κόμματι. Για την ακρίβεια, ο δίσκος ακούγεται λίγο σαν να έγινε κάστινγκ από όργανα και ερμηνευτές προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και τα σωστά μίγματα που ταίριαζαν σε κάθε κομμάτι. Στιχουργικά, τα τραγούδια παίζουν ανάμεσα σε θέματα της καθημερινότητας, πολλές φορές με χιουμοριστική διάθεση ("ΕΜΟ") και σε πιο σοβαρά ("Πόλεμος", "Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε").

Συνολικά λοιπόν, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ξεκινά τη δισκογραφία του με το δεξί και επιπλέον δίνει και σε μένα τη δυνατότητα να γράψω στο κείμενο ..."Γαμώ την καταδίκη μου" (μια αντίδραση που επ' ουδενί δεν μου βγήκε ακούγοντας το δίσκο) χωρίς να κοπεί από τον αρχισυντάκτη. Sorry Παύλο!


HIGHLIGHTS:

... Ενορχηστρώσεις, ερμηνείες, παίξιμο και ένα γενικό κέφι (ή μεράκι αν θέλετε) που αναβλύζει από τα περισσότερα σημεία του δίσκου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει τους στίχους, ευχαριστίες και credits ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μη μ' αφήνεις σ' αγαπάω", "Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε", "ΕΜΟ", "Γαμώ την καταδίκη μου" (είναι κολλητικό), "Ματίνα", "Το νηπενθές" (Ι και ΙΙ) ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αυτόν τον καταδίωκε ένα πνεύμα
στις σκοτεινές εκτάσεις της ζωής του
Οι ασχολίες του, οι χαρές του σε ένα νεύμα
προσχήματα γινόνταν της ορμής του.

Τα ωραία βιβλία, η σκέψη ένα ορμητήριο
λίγες στιγμές βίαιος στον έρωτά του
ύστερα γέμιζε η όψη του μυστήριο
και τίποτε δεν ταίραζε κοντά του"...

(στίχοι: Μαρία Πολυδούρη - "Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε")

Music Corner

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ"
Εταιρεία: 7
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Φωτογραφίες
Μαρία Πλούμπη
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 48:53
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γαμώ την καταδίκη μου
02. Η γοργόνα (στην απάνω γειτονίτσα)
03. Το νηπενθές (Σπύρος Σακκάς)
04. Άναψε τη φωτιά (συμμετέχει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας)
05. Το τραγούδι του ουρανού
06. Μια ζωή περιοδικό
07. Τα φεγγάρια
08. Για όλα αυτά...
09. Μη μ' αφήνεις, σ' αγαπάω (συμμετέχει η Ζήνα Αρβανιτίδη)
10. Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε
11. Η διαμαρτυρία των γιασεμιών (συμμετέχει ο Διονύσης Τσακνής)
12. Emo
13. Ματίνα
14. Το νηπενθές (οργανικό - άρπα: Σίσσυ Μαρκοπούλου)
15. Πόλεμος
(Β. Παπακωνσταντίνου - Χρ. Θηβαίος - Β. Καζούλλης - Μ. Πασχαλίδης - Φ. Πλιάτσικας -
Δ. Τσακνής - Λ. Μαχαιρίτσας - Αλκ. Κωνσταντόπουλος - Χορωδία Παιδικών Χωριών SOS Βάρης -
Πέπη - Νικόλας - Στ. Μεσημέρης)

MC Team ID