"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Music Corner

Pop / Μπαλάντες
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Κρατάει για πάντα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Γιώργος Λιανός φαίνεται να αναδεικνύεται φέτος στο πιο φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο της χρονιάς! Η αμεσότητα, η φρεσκάδα, οι έξυπνες ατάκες και το χιούμορ του θεωρήθηκαν ιδανικά ώστε να αναλάβει ρόλο συμπαρουσιαστή στις δύο τηλεοπτικές εκπομπές του ΑΝΤ1, "X-Factor" και "Καλομελέτα κι έρχεται".
Επειδή όμως η αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι ..."κρατάει για πάντα", αυτές τις ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε στα νέα του τραγούδια. Τέσσερα τραγούδια με ρομαντική διάθεση - όπως και η φωτογράφηση του εξωφύλλου - που κυκλοφορούν σε cd single από τη Heaven. Τίτλος του "Κρατάει για πάντα"!
Το "Πάντα θα πονάει" - που είναι και το πρώτο single που θα ακούσουμε - είναι διασκευή του γνωστού ιταλικού "Instabile" των Andrea Amati/Nek σε στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ο Σταμάτης Γονίδης εμπιστεύτηκε στο Γιώργο Λιανό δύο τραγούδια: Το "Amore mio" (σε μουσική και στίχους δικούς του) και το "Τίποτα δεν κρατάει για πάντα" σε δική του μουσική και στίχους Αγγελικής Μακρυνιώτη. Το "Υπάρχω" είναι σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Γιάννη Καμπάκη.
Τραγούδια που ...κρατάνε για πάντα από το Γιώργο Λιανό!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με 4 νέα τραγούδια κάνει το νέο του δισκογραφικό βήμα ο Γιώργος Λιανός. Πιο συγκεκριμένα με τρεις μπαλάντες και με ένα mid-tempo κομμάτι. Ο τραγουδιστής που ξεχωρίζει για τη σεμνότητά του, αυτή τη φορά προτείνει μία διασκευή που νομίζω πως την επέλεξε πολύ εύστοχα, αφού το ύφος του κομματιού ταιριάζει πολύ στον τόνο της φωνή του. Ο λόγος για το Ιταλικό "instabile" ("πάντα θα πονάει"), μεγάλη επιτυχία - και στη χώρα μας - του Nek. Εντάξει, λείπει αυτή η μοναδική βραχνάδα του Ιταλού στην ερμηνεία του δικού μας, όμως σε γενικές γραμμές ο Γιώργος Λιανός αποδίδει πολύ καλά το κομμάτι, το οποίο γενικά δεν παραποιείται πολύ σαν διασκευή. Τους ελληνικούς στίχους ανέλαβε να γράψει ο ...συνήθης ύποπτος σε διασκευές, Νεκτάριος Τυράκης.

Το cd single συνεχίζει με άλλες δύο μπαλάντες, που ακούγοντάς τες, ειδικά τη πρώτη, δεν θα πιστεύετε πως τις έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης! Το "τίποτα δεν κρατάει για πάντα" (σε στίχους Αγγελικής Μακρυνιώτη) είναι ένα πολύ καλό τραγούδι, που ξεχώρισα μαζί με τη παραπάνω διασκευή. Το "amore mio" (στίχοι και μουσική Σταμάτης Γονίδης) χωρίς να είναι κακό, δεν έχει στοιχεία για να ξεχωρίσει ιδιαίτερα.

Το τέταρτο τραγούδι του single, "υπάρχω", είναι μια σύνθεση του Λάκη Παπαδόπουλου σε στίχους Γιάννη Καμπάκη. Αν και δηλώνω φαν του Λάκη, αυτό το κομμάτι δεν με ενθουσίασε. Ίσως ήθελε μια διαφορετική ερμηνεία, νομίζω πως δεν ταιριάζει τόσο στον Γιώργο Λιανό.


HIGHLIGHTS:

... Το διασκευασμένο "instabile" αποδίδεται πολύ καλά από τον Γιώργο Λιανό ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αρκετά φροντισμένο σε σχέση με τα ένθετα που βλέπουμε συνήθως σε cd singles. Πολλές φωτογραφίες, στίχοι και φυσικά αναφορά στους συντελεστές. Το εξώφυλλο λέει τίποτα σαν έμπνευση, η σκιερή φωτογραφία στο οπισθόφυλλο μου άρεσε πολύ περισσότερο! ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάντα θα πονάει", "Τίποτα δεν κρατάει για πάντα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δες ο έρωτάς σου ήταν μια απάτη
μαχαίρι που μου κάρωσες στη πλάτη
ποτέ δεν το ξεχνάω εγώ να σ' αγαπάω
κι εσύ να με πονάς.
Πως μπορείς κι αντέχεις τη συνείδησή σου
ίσως γιατί είναι άδεια η ψυχή σου
σε έμαθα καλά, σε πλήρωσα ακριβά
με δάκρυα πολλά...

Πάντα θα πονάει, η προδοσία δεν περνάει
δεν το περίμενα τόσο ψέμα από σένα
πάντα θα πονάει και το μυαλό δεν το χωράει
δεν εμπιστεύομαι τώρα πια εγώ κανένα"...

(στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης - "Πάντα θα πονάει")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Τίτλος CD
"ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Φωτογραφίες
Freddie F. II
Artwork
Γιάννης Σαρλής
1 CD 4 Tracks
Διάρκεια CD: 14:44
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάντα θα πονάει (Instabile)
02. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα
03. Amore mio
04. Υπάρχω

MC Team ID