"κλικ για μεγέθυνση"
LINEOUT

Music Corner

"Kolpo Magico"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ το πρώτο CD του συγκροτήματος LINEOUT με τίτλο KOLPO MAGICO. Το συγκρότημα LINEOUT δραστηριοποιείται εδώ και καιρό με έδρα την Σπάρτη και με αυτό το CD κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην δισκογραφία. Συντελεστές του γκρούπ οι Μιχάλης Μαντάς και Παναγιώτης Κουμουτσάκος συνδημιουργοί των 12 τραγουδιών και ταυτόχρονα εκτελεστές στα περισσότερα όργανα που ακούγονται στις ηχογραφήσεις.

Το ύφος των τραγουδιών pop rock με funk διάθεση και άκουσμα σημερινό. Ξεχωρίζουν τα ενδιαφέροντα φωνητικά του συγκροτήματος.

Τραγούδια που ήδη ακούγονται από τον δίσκο: Είσαι η τρέλα μου, Δεν υπάρχουν φραγμοί και το τραγούδι του τίτλου Κόλπο Μαγικό.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ακούγοντας το ντεμπούτο των Lineout, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποια είναι τα σημεία αναφοράς των Μιχάλη Μαντά και Παναγιώτη Κομουτσάκου που αποτελούν το γκρουπ γράφοντας μουσική και στίχους και παίζοντας τα περισσότερα όργανα: ροκ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και (κυρίως) τη δεκαετία του 1980, με αναφορές στο κλασικό ροκ και στα είδη που πολλοί ονομάζουνε arena rock και power ballads. Έτσι κοντά στις κιθάρες των Asia των Boston και των Queen, θα ακούσετε περάσματα από synthesizers αλλά και funky γραμμές μπάσου παρέα με wah-wah κιθάρες.

Το καλό είναι ότι πολλά από αυτά, μπορεί να σας θυμίσουν κάτι που σας άρεσε, ιδίως αν μεγαλώσατε στις εποχές στις οποίες οι Lineout επιλέγουν να επισκεφτούν με τη μουσική τους Ντελόριαν. Και η αίσθηση ότι ο δίσκος των Lineout είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς δύο ανθρώπων που αγαπάνε αυτό που κάνουν και το κάνουν με κέφι. Ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου δεν ήταν ευγενικό στον ήχο των '80ς, ο οποίος πλέον ακούγεται μάλλον κουρασμένος και χιλιοακουσμένος. Ως συνέπεια, οι Lineout ακούγονται σαν '80ς tribute band και το Kolpo Magiko ακούγεται περισσότερο σαν άσκηση στη νοσταλγία (σαν να ανακαλύπτει κανείς μια ξεχασμένη κασέτα στο πατάρι του) παρά σαν ένα βήμα για το κάτι παραπάνω, μια εντύπωση που επιτείνεται από τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια οι οποίοι κινούνται στα γνωστά μονοπάτια της θεματολογίας του κλασικού ροκ. Απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου...


HIGHLIGHTS:

... Το προσεγμένο παίξιμο (ειδικά σε κιθάρες, μπάσο και αρμόνιο), τα δουλεμένα φωνητικά, το κέφι των μουσικών για αυτό που κάνουν, κάποια από τα riffs, ο stadium rock ήχος του "Ερωτομανία" που μου θύμισε Simple Minds ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει τους στίχους, και μικρό σημείωμα των δύο δημιουργών ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Δεν υπάρχουν φραγμοί", "Ερωτομανία", "Κόλπο μαγικό", "Η αλήθεια", "Τα φτερά μας στον άερα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τις χορδές της κιθάρας ξεσκονίζω
Με ένα άρπισμα καινούριο τις αγγίζω
Τις ρωγμές του παρελθόντος προσπερνάω
Και με όνειρα καινούρια ξεκινάω
Η φωνή που βγαίνει τώρα δε δειλιάζει
Δεν την κόβω, την αφήνω να ουρλιάζει"
...

(στίχοι: Μιχάλης Μαντάς- "Δεν υπάρχουν φραγμοί")

Music Corner

LINEOUT

Τίτλος CD
"KOLPO MAGICO"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
Είδος: CD

1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 52:54
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δεν υπάρχουν φραγμοί
02. Ερωτομανία
03. Είσαι η τρέλα μου
04. Δεν υπάρχει λόγος
05. Κόλπο μαγικό
06. Η αλήθεια
07. Μάγισσά μου, αλήτισσά μου
08. Είσαι όνειρο που βγαίνει αληθινό
09. Το μυστικό της βροχής
10. Σα θηρίο στο κλουβί
11. Τα φτερά μας στον αέρα
12. Είναι αργά

MC Team ID