"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΑΒΟΥ

Music Corner

"Μικρά μυστικά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κατερίνα Μακαβού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει τελειώσει το jazz τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης και από μικρή ηλικία συμμετείχε σε διάφορα ροκ συγκροτήματα, τραγουδώντας ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει εμφανιστεί δίπλα στον Σωκράτη Μάλαμα, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Μάριο Τόκα και τον Γιώργο Καζατζή.

Τώρα η Κατερίνα Μακαβού παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο "Μικρά μυστικά" που κυκλοφορεί από την Virus Music. Όλα τα τραγούδια - εκτός από δύο - είναι σε στίχους και μουσική δικούς της. Τα άλλα δύο έχει γράψει ο Θανάσης Dzingovic.

Έντεκα "μικρά μυστικά", ερωτικές μπαλάντες αλλά και πιο ρυθμικά τραγούδια, που η Κατερίνα Μακαβού μας προσκαλεί να μοιραστούμε μαζί της. Μουσικές και λόγια ενός σύγχρονου νέου κοριτσιού που δημιουργεί ένα ποιητικό - ονειρικό σύμπαν και μας παρασύρει μαζί της.

Ακούστε το "Πραγματάκι", την "Άνοιξη", τα "Μικρά μυστικά" αλλά και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια. Αφουγκραστείτε τα "μυστικά" μιας νέας κοπέλας που θέλει να τη γνωρίσουμε μέσα από τα τραγούδια της και ίσως ανακαλύψετε κάτι από τον εαυτό σας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα πολύ όμορφο μίγμα από ποπ, ροκ, jazz, ολίγον trip hop και έντεχνο (όχι πολύ μακριά από το αντίστοιχο της Ευσταθίας) είναι το κύριο συστατικό για τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Κατερίνας Μακαβού. Τα 11 τραγούδια που τον αποτελούν ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους στη σύνθεση, με απρόσμενες και ενδιαφέρουσες αλλαγές σε συγχορδίες πάνω στις οποίες ξετυλίγονται όμορφες μελωδίες και αρκετά προσεγμένοι στίχοι. Επιπλέον, τα τραγούδια αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο χάρη στην εκτέλεση και την ενορχήστρωση (με τα εύσημα να αποδίδονται στους Θανάση Djingovic, Σωτήρη Νούκα και Ορέστη Μπενέκα) αφού τα τραγούδια χρωματίζονται με τις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: ένα εναλλακτικό ροκ σόλο στο "Φεύγω", μια τρομπέτα στο "Μια πεταλούδα", κάποια έγχορδα, μια φυσαρμόνικα ή ένα ραγισμένο φαλσέτο σε άλλα κομμάτια.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στα 3 τελευταία κομμάτια του άλμπουμ όπου οι ρυθμοί πέφτουν, τα φώτα χαμηλώνουν αλλά οι μελωδίες πραγματικά απογειώνουν και κλείνουν ιδανικά έναν πολύ καλό δίσκο.


HIGHLIGHTS:

... Η εκφραστική φωνή της Κατερίνας Μακαβού, οι ενορχηστρώσεις, τα όμορφα τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει τους στίχους και credits ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μοναχά να γελάς", "Μικρά μυστικά", "Καληνύχτα", "Μια πεταλούδα", "Άκου", "Στα σύννεφα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Βγες μια φορά και δες ότι ζήσαμε,
Πιες άλλη μια στη χαρά που μένει τώρα και φίλα με
Μα όταν έρθει πάλι η νύχτα, θα σου πω μια καληνύχτα, θα χαθώ
Σε ό,τι σ' ό,τι μου τάξει, ναι θα πω"...


(στίχοι: Κατερίνα Μακαβού - "Καληνύχτα")

Music Corner

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΑΒΟΥ

Τίτλος CD
"Μικρά μυστικά"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Πάνος Μπάρλος
Φωτογραφίες
Μαρία Ντελάκου
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 42:29
11/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 


Τα τραγούδια του cd

01. Το πραγματάκι
02. Φεύγω
03. Στα σύννεφα
04. Καληνύχτα
05. Άνοιξη
06. Τίποτα
07. Μια πεταλούδα
08. Όλα γυρίζουν
09. Μοναχά να γελάς
10. Άκου
11. Μικρά μυστικά (άσ' το να 'ρθει)

MC Team ID