"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Music Corner

Λαϊκά / Ρεμπέτικα
Γράφει η Ελένη Αναστασάκη
"Κάτσε να λογαριαστούμε"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν ο όρος «αυθεντικός λαϊκός ερμηνευτής» αναζητούσε το ιδανικό πρόσωπο, σίγουρα θα «κλείδωνε» στον Γιώργο Μαργαρίτη.
Τραγουδιστής εγνωσμένης αξίας και δοκιμασμένων αντοχών, ο Γιώργος Μαργαρίτης παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια που φέρουν την υπογραφή σημαντικών δημιουργών.
Ο Μάνος Ελευθερίου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης (έγραψε τη μουσική πέντε τραγουδιών και παίζει μπουζούκι σε όλο το cd), ο Τάκης Σούκας, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Πάνος Φαλάρας είναι μερικοί μόνο από τους συντελεστές του νέου cd του Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο «Κάτσε να λογαριαστούμε».
Η επιλογή του υλικού έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης, «με την αίσθηση ότι τα τραγούδια και θα αρέσουν και θα αντέξουν στο χρόνο».
«Τα δικαστήρια», ένα πολύ δυνατό κομμάτι του Θανάση Πολυκανδριώτη και του Μάνου Ελευθερίου, που ανοίγει το δίσκο, έχει ήδη αγκαλιαστεί από το ραδιόφωνο.
Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει επίσης το κομμάτι του πρωτομάστορα του ελληνικού τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη, «Αν μ' αξιώσει ο Θεός».
«Χρόνια τώρα λέω τραγούδια του στα κέντρα, αλλά αυτό ήθελα να το πω και σε δίσκο. Ελπίζω να το χαρεί από 'κει ψηλά, γιατί εκτός των άλλων, πάτησα πάνω στη δική του πρώτη εκτέλεση και όχι στις διασκευές. Ελάχιστος φόρος τιμής από μένα στη μεγαλοσύνη του».
«Κάτσε να λογαριαστούμε», ένας αυθεντικός λαϊκός δίσκος από έναν τραγουδιστή-σημείο αναφοράς για το σύγχρονο λαϊκό ρεπερτόριο.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένας σύγχρονος αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής, ο Γιώργος Μαργαρίτης, επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται "Κάτσε να λογαριαστούμε", βάζοντας μας στη διαδικασία του απολογισμού με δεκατρία μοναδικά τραγούδια. Φέροντας την υπογραφή μεγάλων δημιουργών όπως του Μάνου Ελευθερίου, του Θανάση Πολυκανδριώτη - ο οποίος έγραψε τη μουσική πέντε τραγουδιών και παίζει μπουζούκι σε όλα τα τραγούδια του cd - του Γιάννη Πάριου, του Πάνου Φαλάρα αλλά και του Τάκη Σούκα και του Πέτρου Βαγιόπουλου, η καινούργια δισκογραφική δουλειά του δε θυμίζει την προηγούμενη με τίτλο το "καλύτερο μπεγλέρι" αλλά έχει διαφορετικό ύφος χωρίς να φαίνεται να αποζητά κάποια ακόμη εύκολα σουξέ.

Το τραγούδι "τα δικαστήρια", έχει ήδη γίνει γνωστό και παίζεται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μιας και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ..."πώς εφτάσαμε ως τα άκρα είν' απ' τα μυστήρια"!


HIGHLIGHTS:

... Ο Στόχος πάντα ήταν ένας: "Αν μ' αξιώσει ο Θεός λεφτά και αποκτήσω θ' αγόραζα ένα κότερο τον κόσμο να γυρίσω"! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ο Μαργαρίτης με νέο λουκ, πέταξε το κοστούμι και το μπεγλέρι του προηγούμενου δίσκου και ποζάρει με το τζινάκι του στο ένθετο του cd που περιέχει φωτογραφίες και τους στίχους των τραγουδιών που όπως ο ίδιος σημειώνει, έχει την αίσθηση ότι "θα αρέσουν και θα αντέξουν στον χρόνο" ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τα δικαστήρια", "Αν μ' αξιώσει ο Θεός", "Έτσι είναι οι άντρες που αγαπάνε", "Είναι η αγάπη ένοχη"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μια φωτογραφία σου
Μια φωτογραφία χθεσινή
Μια φωτογραφία σου
Μια φωτογραφία βραδινή
Δείχνει όλη την αλήθεια
Κι ας μου είπες "Καληνύχτα θα τα πούμε το πρωί"
"...

(στίχοι: Πέτρος Βαγιόπουλος - Καίτη Μπόνη - "Μια φωτογραφία σου ")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Αντώνης Γούναρης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 46:57
7/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Τα δικαστήρια
02. Σαββατογεννημένη
03. Κάτσε να λογαριαστούμε
04. Τα παράπονά μου όλα
05. Δεσμοφύλακας ο πόνος
06. Είναι η αγάπη ένοχη
07. Το βοτάνι του διαβόλου
08. Μου ζητάς
09. Όλοι μου οι φίλοι
10. Έτσι είναι οι άντρες
11.Μια φωτογραφία σου
12. Αν μ' αξιώσει ο Θεός
13. Πετονιές, ένα καλάμι και δολώματα

MC Team ID