"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΥΟ ΖΩΕΣ

Music Corner

"Μια στιγμή δυο ζωές"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα καθημερινή σειρά του MEGA channel "ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ" έχει ήδη γίνει μέρος της ζωής
εκατομμυρίων τηλεθεατών και γι' αυτό θα έχει μέλλον!
Το τραγούδι των τίτλων το οποίο ακούγεται σε κάθε επεισόδιο ερμηνεύει η ΒΑΝΕΣΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,
γνωστή από την μεγάλη επιτυχία «Πάνω στην Τρέλα μου», δηλαδή το κομμάτι που έκανε το o.s.t ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ να ξεπεράσει τα 25.000 αντίτυπα και τα 100.000 digital downloads
Όμως στο soundtrack της σειράς «ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ» υπάρχει και μία ακόμη έκπληξη:
η συμμετοχή - για πρώτη φορά σε cd - του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, που πρωταγωνιστεί και στους 2 ρόλους της σειράς, έχοντας γίνει ο νέος μεγάλος ζεν πρεμιέ με τη φήμη του να ανεβαίνει διαρκώς. Συμπρωταγωνιστής στο soundtrack κάνοντας το εκπληκτικό ντουέτο (και στη δισκογραφία) με την Βανέσα Αδαμοπούλου "ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ" τα dance mix τόσο του ντουέτου όσο και του ομώνυμου έχουν γίνει must σε όλα τα club Αθήνας και Θεσσαλονίκης!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το "Μια στιγμή, δυο ζωές" αποτελεί το σάουντρακ της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς και το συγκροτούν τραγούδια γραμμένα αποκλειστικά γι' αυτή. Στην ουσία το όλο CD αποτελεί όχημα για δύο τραγούδια, το "Μια στιγμή, δυο ζωές" με τη Βανέσα Αδαμοπούλου στα φωνητικά και το "'Ετσι κι αλλιώς", όπου την Αδαμοπούλου (που φαίνεται να αποκτά μια εξειδίκευση στα soundtracks) συνοδεύει ο πρωταγωνιστής της σειράς Γιάννης Παπαζήσης. Το πρώτο κομμάτι συνδυάζει λαϊκή χροιά με electro υπόβαθρο ενώ το δεύτερο κινείται σε πιο ροκ ρυθμούς αλλά ακούγεται υπερβολικά "αποστειρωμένο" για να το αποκαλέσει κανείς ροκ. Από μελωδικής σκοπιάς κανένα από τα 2 δεν είναι κακό αλλά κανένα από τα δύο δεν θα φέρει τον κόσμο σας τούμπα καθώς ακολουθούν χιλιοπερπατημένα μονοπάτια, ειδικά το "'Ετσι κι αλλιώς" έχει το ένα από τα πιο κλισαρισμένα ρεφραίν ροκ μπαλάντας που μπορεί να ακούσετε.

Το CD συνεχίζει με δύο ορχηστρικά κομμάτια σε χαλαρούς ηλεκτρονικούς ρυθμούς και ένα ακόμα με τα φωνητικά της Βανέσας Αδαμοπούλου, το "Εξωφρενικό", ένα κομμάτι που ούτε η μελωδία ούτε οι στίχοι καταφέρνουν να το ανεβάσουν στα επίπεδα του μέτριου (για επιβεβαίωση, κάποιους στίχους θα βρείτε μετά το κείμενο). Ευτυχώς, ακολουθούν τα "Μια στιγμή, δυο ζωές" και "'Ετσι κι αλλιώς" σε dance mixes τα οποία αν και δεν είναι ευφάνταστα, δεν πάνε άσχημα με τα αρχικά κομμάτια - ειδικά το "'Ετσι κι αλλιώς" που σώζεται από την επίπεδη αρχική του ενορχήστρωση.

Το "Μη με κολάζεις" που ακολουθεί προδίδεται από τον τίτλο του: πόσες πιθανότητες έχει ένα κομμάτι με ρεφραίν "Μη με κολάζεις, μην πλησιάζεις και μ' αναγκάζεις για σένα να ζήσω" να είναι πραγματικά καλό; Όπως όμως προειδοποιεί και το επόμενο κομμάτι, "Υπάρχουν και χειρότερα"! Αν καταφέρετε να ακούσετε το CD στη σειρά θα χαμογελάσετε με ανακούφιση ακούγοντας τη γνώριμη μελωδία του "Μια στιγμή, δυο ζωές" να επιστρέφει μετά από το 2 προαναφερθέντα κομμάτια, αυτή τη φορά σε club mix. Ακολουθεί, όπως σωστά υποθέτετε το "'Ετσι κι αλλιώς" (ορχηστρική εκτέλεση) και το CD ολοκληρώνεται με δύο (!!) ακόμα εκτελέσεις του "Μια στιγμή, δυο ζωές": στη σύντομη τηλεοπτική του εκδοχή και με συνοδεία πιάνου.

Ανακεφαλαιώνοντας, το CD αποτελείται από 5 διαφορετικές εκδοχές του "Μια στιγμή, δυο ζωές", 3 εκδοχές του "'Ετσι κι αλλιώς", 3 ακόμα αδιάφορα τραγούδια και 2 ορχηστρικά. Φαντάζομαι ότι είναι πιο λογικό για κάπιον που του άρεσε ένα από τα τραγούδια να αγοράσει απλώς το mp3 track παρά ολόκληρο το CD το οποίο στο σύνολό του είναι μια πολύ μέτρια (και μάλλον βιαστική) δουλειά από κάθε άποψη.


HIGHLIGHTS:

... Η φωνή της Βανέσας Αδαμοπούλου. Ο Γιάννης Παπαζήσης επίσης τα πήγε καλά στο τραγούδι. ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Με φωτογραφίες από το καστ της σειράς. Μάλλον φτωχό ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Έτσι κι αλλιώς", "Μια στιγμή, δυο ζωές" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Θέλω να έχω το δικαίωμα να σ' αγαπάω
Θέλω να έχω το δικαίωμα να σε φροντίζω
Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Να υπάρχει μια έκπληξη, να υπάρχει ένα χάδι
Εξωφρενικό, έτσι τρελά να σ' αγαπώ
Εγώ που είχα στη σκέψη μου να μην ξαναγαπήσω
"...

(στίχοι: Έυη Δρούτσα- "Εξωφρενικό")

Music Corner

SOUNDTRACK

Τίτλος CD
"ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΥΟ ΖΩΕΣ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Γιώργος Τούμπαλης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 46:23
6/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μια στιγμή δυο ζωές (Βανέσα Αδαμοπούλου)
02. Έτσι κι αλλιώς (Βανέσα Αδαμοπούλου - Γιάννης Παπαζήσης)
03. Μονόδρομος (ορχηστρικό)
04. Λεωφόρος (ορχηστρικό)
05. Εξωφρενικό (Βανέσα Αδαμοπούλου)
06. Μια στιγμή δυο ζωές - dance mix (Βανέσα Αδαμοπούλου)
07. Έτσι κι αλλιώς - dance mix (Βανέσα Αδαμοπούλου - Γιάννης Παπαζήσης)
08. Μη με κολάζεις (Βανέσα Αδαμοπούλου)
09. ΥΥπάρχουν και χειρότερα (Βανέσα Αδαμοπούλου)
10. Μια στιγμή δυο ζωές - club mix (Βανέσα Αδαμοπούλου)
11. Έτσι κι αλλιώς (ορχηστρικό)
12. Μια στιγμή δυο ζωές - TV version
13. Μια στιγμή δυο ζωές - piano version

MC Team ID