"κλικ για μεγέθυνση"
ΒΕΡΑ ΜΠΟΥΦΗ

Music Corner

"Πορτρέτο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα φωνή συστήνεται στη δισκογραφία μ'ένα cd single - έκπληξη.
Η Βέρα Μπούφη μας παρουσιάζει 4 εξαιρετικά τραγούδια και πειραματίζεται ανάμεσα σε διαφορετικούς ρυθμούς και ήχους. Τη μουσική στα τραγούδια του cd υπογράφουν ο Μιχάλης Ζέης και ο Γιάννης Κυφωνίδης ενώ τους στίχους έχουν γράψει ο Μιχάλης Ζέης, η Φαίη Ηλιοπούλου και η Βάγια Καλαντζή.
Στο cd single υπάρχει κι ένα δυνατό remix του τραγουδιού «Πορτρέτο» που υπογράφουν το δίδυμο των επιτυχιών Valentino & Χριστόδουλος Σιγανός.

Η Βέρα Μπούφη γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1988 στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια κι ασχολήθηκε με τη μουσική από τα παιδικά της χρόνια, καθώς φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και
Λύκειο Παλλήνης. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, κιθάρας, κρουστών και βυζαντινής μουσικής αλλά και μαθήματα αρμονίας, σολφέζ, ιστορία μουσικής και τέχνης και dictee.
Τελειώνοντας το λύκειο δίνει εξετάσεις και εισάγεται στη σχολή Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Βρίσκεται στο 2ο έτος των σπουδών ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα στο Ωδείο.
Το 2006 η Βέρα ξεκινά τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα καθώς συμμετέχει στις συναυλίες της Άννας Βίσση, αρχικά στην Ελλάδα κι αργότερα στην Αυστραλία, την Αμερική και την Αφρική. Παράλληλα, τραγουδά στο Pomodoro στην Αθήνα.
Το Νοέμβριο του 2007 ξεκίνησε τις ζωντανές της εμφανίσεις στο Fever, μαζί με το Γιώργο Μαζωνάκη και το Νίκο Μακρόπουλο.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Οι ειδικοί λένε πως η ελληνική δισκογραφία - και όχι μόνο η ελληνική - πάει ολοταχώς προς τον ...γκρεμό, όμως η εμφάνιση νέων προσώπων συνεχίζεται με ρυθμούς ...εργοστασιακούς! Και δεν μιλάμε μόνο για παιδιά που βγαίνουν από τα realities και αποτελούν μια πιο "έτοιμη" λύση, αλλά και για εντελώς νέες παρουσίες στις οποίες η όποια επένδυση έχει σίγουρα και ρίσκο.

Τώρα βέβαια η Βέρα Μπούφη είναι μια "ιδιαίτερη" περίπτωση, καθώς μπορεί να είναι ένα νέο όνομα στο χώρο, όμως έχει μια ...θεία που και στήριξη μπορεί να της δώσει και να τη βοηθήσει ουσιαστικά στα πρώτα της βήματα. Και δεν μιλάμε για θεία από την ...Κορώνη αλλά από την ...Κύπρο! Η Βέρα είναι ανιψιά της Άννας Βίσση και κάνει την εμφάνισή της στα μουσικά πράγματα της χώρας μας με ένα cd single με τραγούδια που εκτείνονται από ύφος dance-pop μέχρι λαϊκό.

Το "πορτρέτο" - που δίνει και τον τίτλο στο cd single - είναι πολύ καλό κομμάτι, ρυθμικό και μελωδικό, τόσο στην original εκτέλεσή του όσο και στη πιο dance εκδοχή των Valentino - Σιγανού. Το έχουν γράψει ο Μιχάλης Ζέης και η Φαίη Ηλιοπούλου και είναι τραγούδι που αν και δεν πιστεύω πως θα δείξει μεγάλη αντοχή στο χρόνο, μπορεί ωστόσο να δώσει ώθηση στο ξεκίνημα της καριέρας της 20χρονης τραγουδίστριας. Δεν θα έλεγα όμως το ίδιο και για τα άλλα τρία τραγούδια του cd που χωρίς να είναι ..."δυσκολοχώνευτα", δεν έχουν και κάτι ιδιαίτερο σαν ακούσματα. Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζω κυρίως το "μυστικό" των Γιάννη Κυφωνίδη και Βάγιας Καλαντζή. Πάντως σαν φωνή η Βέρα Μπούφη έχει όμορφη χροιά, ικανά γυρίσματα και ...δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά κάποιες στιγμές κάτι μου φέρνει και σε Βίσση!

Σαν ξεκίνημα είναι ενδιαφέρον, συμπεράσματα όμως μετά το ολοκληρωμένο album!


HIGHLIGHTS:

... Το dance remix του "πορτρέτο" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ανάξιο αναφοράς όπως συμβαίνει συνήθως με τα cd singles...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πορτρέτο", "Το μυστικό"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πάνε δυο χρόνια που το κατάλαβα
ότι σαν φίλο πια δεν σε βλέπω
νιώθω πιο πολλά μα δεν μιλάω γι' αυτά
κι όμως πως τώρα θαρρώ
ψάχνω αφορμή για να σου πω...

Μ' ένα αγάπης μυστικό, χρόνια ζω
μέσα στα στήθη μου κρατώ, λιώνω
τις νύχτες μου καρδιοχτυπώ, σε ζητώ
θέλω να έρθω να σου πω, σαν τρελή σ' αγαπώ"...

(στίχοι: Βάγια Καλαντζή - "Το μυστικό")

Music Corner

ΒΕΡΑ ΜΠΟΥΦΗ

Τίτλος CD
"ΠΟΡΤΡΕΤΟ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD Single

Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
Επιμ. Φωτογράφησης
Τζώρτζια Μιχαλοπούλου
Design
Γιώργος Τούμπαλης
Ρία Κρούστη
1 CD 5 Tracks
Διάρκεια CD: 19:49
2/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Πορτρέτο
02. Αν με δεις
03. Είναι στιγμές
04. Το μυστικό
05. Πορτρέτο (remix by Valentino & Χριστόδουλο Σιγανό)

MC Team ID