"κλικ για μεγέθυνση"
ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΙΔΗΣ

Music Corner

"No more reality"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρώτος προσωπικός δίσκος του Θάνου Μωραϊτίδη, πρώην παίχτη του dream show, είναι γεγονός.
To cd περιλαμβάνει 8 κομμάτια σε μουσική και στίχο του ιδίου, αλλά και νέων δημιουργών στο χώρο όπως: Αρτέμιδα Μωραϊτίδη, Αλέκο Μωραϊτίδη, Γιάννη Ψαράκη, Βάσια Σωτηροπούλου, Σταύρο Στέλλο.
Με το τίτλο "no more reality", o τραγουδιστής μας παραπέμπει σε ένα προσωπικό επαναστατικό veto απέναντι στο μουσικό αναβρασμό.
Το ύφος του υποφαινόμενου δίσκου είναι pop-rock, και αποτελεί πραγματικά μια έκπληξη για τα μουσικά δρώμενα. Το τραγούδι όπου ακούγεται στον τίτλο ΑΝ Μ' ΑΓΑΠΑΣ, έχει ήδη γίνει ραδιοφωνική επιτυχία.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τι έχουμε εδώ; Μια ολοκαίνουργια, φρέσκια παρουσία στη δισκογραφία. Ο Θάνος Μωραϊτίδης μας συστήνεται με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Ψάχνοντας να βρω περισσότερα στοιχεία γι' αυτόν έμαθα ότι κατάγεται από το Βόλο. Η αγάπη του για το τραγούδι και η ελπίδα του για μια διάκριση στον χώρο οδήγησαν τα βήματά του, πριν δύο χρόνια, έξω από την πόρτα της μουσικής ακαδημίας DREAM SHOW. Οπως οι περισσότεροι "συμπαίχτες" του πίστευε πως μ' αυτόν τον τρόπο ανοίγουν ευκολότερα και γρηγορότερα οι πόρτες των δισκογραφικών εταιρειών.

Φαντάζομαι σε ανάμνηση των ημερών του μέσα στο παιχνίδι, έδωσε τίτλο στον πρώτο του δίσκο "No more reality". Ακουσα τα οκτώ καινούργια τραγούδια που περιέχονται στο CD αρκετές φορές, από το νούμερο 1 έως το νούμερο 8 με τη σειρά αλλά και με τυχαία επιλογή από το πρώτο ως το τελευταίο. Είναι φανερό ότι: α) ο νεαρός τραγουδιστής διαθέτει συμπαθητική φωνή, β) δοκιμάζει τον εαυτό του σε διάφορα είδη τραγουδιού σ' αυτήν την πρώτη του δουλειά, γ) ψάχνει ακόμα το στυλ που του ταιριάζει καλύτερα. Έτσι έχουμε λαϊκά όπως το "Έλα" ή το "Σαν πουλί πετώ", λαϊκο-ποπ σαν το "Τρελλά παραμύθια", ποπ σαν το "Αν μ' αγαπάς", μπαλάντες όπως "Φίλοι για πάντα" αλλά και κομμάτια με ροκ αποχρώσεις όπως το "Πες μου ψέματα". Η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα τόσο, αλλά δεν μπορώ να απορρίψω την προσπάθεια ενός τόσο νεαρού παιδιού που δείχνει να λαχταράει να κατασταλάξει στο χώρο του. Απλά θα περιμένω το επόμενο δείγμα δουλειάς του...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν υπάρχει ένθετο στο CD! Απουσιάζουν οι στίχοι, ευτυχώς όμως, οι τίτλοι των τραγουδιών και οι δημιουργοί τους αναφέρονται στην πίσω όψη της θήκης, ενώ στην πίσω όψη του εξωφύλλου βρίσκουμε τα ονόματα των μουσικών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να μ' αγαπάς" γιατί έχει τα στοιχεία που θα το κάνουν εύκολα αποδεκτό στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, "Πες μου ψέματα" για τον ροκ ρυθμό του, "Σαν πουλί πετώ" γιατί το τραγουδάει σα να κρατά άσσο στο μανίκι του...!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μια νύχτα έξω μαζί στη βροχή
μια αγκαλιά σου και ένα φιλί
μια στιγμή μεσ' τον χρόνο
που αξίζει να ζήσει αυτή
δες πόσο όμορφη είναι η ζωή
τώρα που βρίσκεσαι δίπλα μου εσύ
μια μελωδία που παίρνει μορφή
και σου μοιάζει πολύ.

Αν μ' αγαπάς
να μου το δείχνεις και να μου γελάς
να με προσέχεις και να με κρατάς
είμαι στα χέρια σου και όπου με πας.

Αν μ' αγαπάς
τ' όνειρο θά 'χει ουσία για μας
κι όταν στα χείλη θα με φιλάς
όλα τ' αστέρια θα φέγγουν για μας"...


(στίχοι: Βάσια Σωτηροπούλου - "Αν μ' αγαπάς")

Music Corner

ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Τίτλος CD
"NO MORE REALITY"
Εταιρεία: MRP MUSIC /
ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Κων. Ξένος
1 CD 8 Tracks
Διάρκεια CD: 29:36
9/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αν μ' αγαπάς
02. Δως μου φωτιά
03. Έλα
04. Κόκκινο χρυσάφι
05. Σαν πουλί πετώ
06. Τρελά παραμύθια
07. Πες μου ψέματα
08. Φίλοι για πάντα

MC Team ID