"κλικ για μεγέθυνση"
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΝΙΚΑΚΗ

Music Corner

"Και καλύτερα..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα, ενδιαφέρουσα φωνή κάνει τα πρώτα της βήματα στην ελληνική δισκογραφία μέσα από ένα εξαιρετικό cd single.
Η Τζωρτζίνα Νικάκη παρουσιάζει ένα cd single που περιέχει 5 δυνατά tracks που αξίζουν της προσοχής μας. Ήδη έχει ξεχωρίσει η διασκευή της μεγάλης επιτυχίας «Και Καλύτερα» σε radio mix από The mpaple, ενώ στο cd περιλαμβάνεται και το original mix της διασκευής από τον Νίκο Ορφανό.
Παράλληλα η Τζωρτζινα Νικάκη δοκιμάζει τις δυνάμεις της και στη σύνθεση με το τραγούδι «Εμένα γιατί διάλεξες». Τους στίχους υπογράφει η Βίκυ Νικάκη.
Η Τζωρτζίνα Νικάκη γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι εκδηλώθηκε από την παιδική της ηλικία. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν 10 ετών και παράλληλα έγινε μέλος της δημοτικής χορωδίας Παπάγου, όπου γρήγορα αναδείχτηκε το ιδιαίτερο ταλέντο της στο τραγούδι. Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Απέκτησε πτυχίο θεωρίας, αρμονίας, σολφέζ, έμαθε κιθάρα ενώ στα 16 της ξεκίνησε μαθήματα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού.
Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις σχολικές εορτές, τις συναυλίες και τα καλλιτεχνικά αφιερώματα που έγιναν στο Χολαργό.
Η Τζωρτζίνα τραγουδά επαγγελματικά εδώ και 4 χρόνια. Επιπλέον γράφει και συνθέτει τραγούδια. Στην έως τώρα πορεία της έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τους:
Γιάννη Πλούταρχο, Αντώνη Ρέμο, Σταμάτη Γονίδη, Πάνο Κιάμο, Ανδρέα Στάμο, Γιώργο Γιαννιά και Γιώργο Τσαλίκη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια τακτική που χρησιμοποιούν πλέον οι δισκογραφικές για να δώσουν γρήγορη ώθηση σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη είναι να του δώσουν μια δυνατή διασκευή ενός γνωστού και αγαπημένου από τα παλιά τραγουδιού. Θυμηθείτε για παράδειγμα τις περιπτώσεις της Κέλλυ Κελεκίδου (με το "γλύκα γλύκα") ή της Φανής Δρακοπούλου ("Άνοιξε Άνοιξε" και "Άσε με να σ' αγαπάω") και πολλές άλλες. Το ίδιο συμβαίνει και στη περίπτωση της Τζωρτζίνας Νικάκη που μάλιστα ανήκει στην ίδια δισκογραφική με τις προαναφερόμενες. Η διασκευή που επιλέχθηκε εδώ αφορά το τραγούδι "και καλύτερα", μεγάλη επιτυχία παλιότερα της Μαρινέλλας σε μουσική και στίχους Νίκου Ιγνατιάδη. Το ακούμε σε ένα πολύ μπιτάτο remix από "The Mpaple" που όσο κι αν το έψαξα δεν κατάφερα να ανακαλύψω αν είναι κάποιο πρόσωπο ή group. Πάντως ...ότι κι αν είναι αυτός ο (ή οι) "The Mpaple" έχει (ή έχουν) κάνει αρκετά καλή δουλειά, δίνοντας στο τραγούδι μια πολύ εορταστική ατμόσφαιρα, γεγονός που του δίνει τη δυναμική να σταθεί αξιοπρεπώς σε club και parties! Από την άλλη το original mix του τραγουδιού από τον Νίκο Ορφανό έχει κι αυτό δυνατό beat.

Στα υπόλοιπα τραγούδια του cd single ξεχωρίζει το "παράπονό μου" με τον ιδιαίτερο ήχο του που παίζει ...πινγκ πονγκ ανάμεσα στη pop και τη λαϊκή μουσική, αποτέλεσμα της ιδιαίτερης ενορχήστρωσής του (από τον Αλέξανδρο Βουραζέλη). Τραγούδι που κι αυτό έχει πολλές δυνατότητες να γίνει hit, να ακουστεί πολύ και να δώσει έτσι σημαντικό ραδιοφωνικό χρόνο στη νεαρή τραγουδίστρια.

Τα άλλα δύο τραγούδια (το ένα - "εμένα γιατί διάλεξες" - ανήκει συνθετικά στην ίδια τη τραγουδίστρια) ακολουθούν τη πεπατημένη, ακούσματα που "κλασικά" υπάρχουν σε λαϊκές δουλειές και δεν ξεχωρίζουν.

Η Τζωρτζίνα Νικάκη έχει από τη πρώτη της δουλειά υλικό που μπορεί να της δώσει επιτυχίες και αυτό νομίζω πως ήταν το ζητούμενο.


HIGHLIGHTS:

... Οι διασκευές του "και καλύτερα" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Καλό το εξώφυλλο. Το ένθετο έχει τους στίχους των τραγουδιών και σημείωμα της τραγουδίστριας.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Και καλύτερα" (και στις δύο διασκευές), "Παράπονό μου" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Παράπονό μου, παράπονό μου
μόνο εσύ υπάρχεις στο μυαλό μου
και σ' αγαπάω και σε φυλάω
κρυφά τις νύχτες μέσα στ' όνειρό μου
παράπονό μου, ναι παράπονό μου
και στη φωτιά θα έπεφτα μωρό μου
αρκεί μονάχα για λίγο να 'χα
ένα γλυκό φιλί σου στο λαιμό μου
παράπινό μου, ναι παράπονό μου"...

(στίχοι: Αντώνης Παππάς - "Παράπονό μου")

Music Corner

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΝΙΚΑΚΗ

Τίτλος CD
"ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..."
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD Single

Επιμ. Παραγωγής
Νίκος Νικολαΐδης
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 5 Tracks
Διάρκεια CD: 18:30
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Παράπονό μου
02. Και καλύτερα (radio mix)
03. Θα σε εκδικηθώ
04. Εμένα γιατί διάλεξες
05. Και καλύτερα (original mix) - (bonus track)

MC Team ID