"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΝΤΟΥΣ

Music Corner

"Στο Σείριο κατοικώ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σταύρος Νταντούς μας συστήνεται δισκογραφικά. «Στο Σείριο κατοικώ». Που σημαίνει ότι κάνει ότι θα έκανε ο μέσος 20χρονος Έλληνας. Γράφει τραγούδια για τους έρωτες, για την ζωή, για το παιχνίδι, για την πολιτική, για το πώς βλέπει ένας 20κάτι νέος την πραγματικότητα και καταλήγει εκεί που θα κατέληγε ο μέσος Έλληνας γενικώς. Να θέλει να την κάνει ή για κάπου αλλού, ή για τον κόσμο του. «Στον Σείριο κατοικώ», το πρώτο προσωπικό album του Σταύρου Νταντούς, που καταφέρνει να σε πάρει από την Τζαμάικα, να σε πάει μια βόλτα μέχρι το όνειρο ή τον Σείριο, και να τα μπερδέψει όλα αυτά στο «Ελεύθερο πουλί» του Χρηστάκη, που εδώ ακούγεται πιο ρέγγε από ποτέ. Ο δίσκος γενικά ακούγεται στις παραλίες της Αττικής σαν να τον άκουγες στις παραλίες της Λατινικής Αμερικής. Αναπνέει φρεσκάδα, μιλάει ωραία σημερινά ελληνικά, χορεύεται, τραγουδιέται, έχει όσο χιούμορ χρειάζεται, έχει και δική του φιλοσοφία. Την «Τιγκαΐνη»*!

* Tigaini (η): Η βασική συστατική ουσία για τη διαβίωση και συντήρηση ζωής (Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε καφεΐνη, νικοτίνη, βιταμίνη, παραφίνη, ινσουλίνη, χλωρίνη, τριπταμίνη, κορίτσια με μίνι, παρά μόνο Tigaini - γίναμε όλοι εξωγήινοι και κανένας δεν θα μείνει)


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Εσείς την πήρατε την ...τιγκαΐνη σας;;; Εγώ πήρα τη δόση μου μέσα από αυτό το cd! Όπως θα διαβάζετε στο παραπάνω δελτίο τύπου η τιγκαΐνη είναι η ουσία που ανακάλυψε ο νεαρός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Σταύρος Νταντούς. Αυτό που δεν γράφει είναι πως ...διαχέεται αυτόμαστα στην ατμόσφαιρα μέσα από τα τραγούδια του! Το αποτέλεσμα λίαν αναζωογονητικό οφείλω να ομολογήσω!

Ένας νέος καλλιτέχνης, μια νέα άποψη, μια δουλειά αρκετά καλή στο μεγαλύτερο μέρος της...! Ο Σταύρος Νταντούς δημιουργικά θα μπορούσε να σταθεί κάπου απέναντι από τους Locomondo, αλλά δεν είναι μόνο latin οι εμπνεύσεις του. Υπάρχει και αρκετή pop που δίνει μια ποικιλία στα ακούσματά του. Κιθαριστικά τα περισσότερα κομμάτια, με όμορφες ερμηνείες και φωνητικά και έξυπνα στιχάκια (συχνά με πολύ χιούμορ) που τα ακούς με πολύ ενδιαφέρον, χωρίς να βουτάς σε βαθιές σκέψεις, αν και δεν λείπουν και τα τραγούδια που έχουν κάποια ελαφρώς βαθύτερα νοήματα.

Διασκευάζει με ρέγκε ενορχήστρωση το περίφημο "πουλί", τη παλιά επιτυχία του Χρηστάκη (και δημιουργικά των Ζακ Ιακωβίδη και Μιχάλη Γαβριηλίδη) και καταφέρνει να ..."αναζοωγονήσει" και αυτό το κομμάτι! Θαύματα κάνει η ...τιγκαΐνη! Πολύ καλό το "πρόσεχε" με το οποίο ξεκινάει το cd, πολύ καλό και το ονώνυμο "στον Σείριο κατοικώ". Τολμάει επίσης να δηλώσει "τι κι αν δηλώνετε σοφοί, είσαστε όλοι G.T.P."!!! Τι είναι G.T.P.; Είναι τα αρχικά τριών greeklish λέξεων αλλά μάλλον δεν μπορώ να σας γράψω περισσότερα γιατί θα γίνει το κείμενο ακατάλληλο! Κάντε μια αναζήτηση στο Internet να μάθετε!!! Γενικά αν εξαιρέσεις δυο τρία τραγούδια, το cd ακούγεται με πολύ ενδιαφέρον και σου φτιάχνει τη διάθεση.

Ένας ακόμα καλλιτέχνης με ιδέες και δική του άποψη... Θα παρακολουθήσουμε τη πορεία του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!


HIGHLIGHTS:

... Η ..."τιγκαΐνη" είπαμε, κάνει θαύματα! Το cd σου φτιάχνει τη διάθεση! Υπάρχει τίποτα καλύτερο; ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφο το εξώφυλλο, οι χρωματισμοί ταιριάζουν στο ύφος της δουλειάς. Υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών και σημειώματα σχεδόν όλων των συντελεστών, ακόμα και αυτών που κάνουν φωνητικά ή παίζουν κάποιο όργανο στο cd! Ένσταση γιατί σε κάποια σημεία τα γράμματα δεν είναι ευανάγνωστα ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πρόσεχε", "Στο Σείριο κατοικώ", "Εγκλωβισμένοι", "Το πουλί", "Χωρίς εσένα δε ζω", "G.T.P." ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Εγκλωβισμένοι μες στις πόλεις, μες στους δρόμους, μες στα σπίτια
κάποιοι νομίζουν πως μας κρύβουν την αλήθεια
ζωή υπάρχει εκεί που πρέπει να τη βρίσκεις
κι όχι μοναχά στα παραμύθια...

Έλα, μην κλαις, το αύριο ήταν χθες
εσύ δεν φταις κι ας νιώθεις ενοχές"...

(στίχοι: Σταύρος Νταντούς - "Εγκλωβισμένοι")

Music Corner

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΝΤΟΥΣ

Τίτλος CD
"ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Παραγωγή
Σταύρος Νταντούς
Συμμετέχουν
"The Los Tigainos"!
Σταύρος Νταντούς
Γιώργος Γκόσεβιτς
Ναταλία Τσάλλη
Theo G
Gouts
Μαργαρίτα Χρυσάκη
Έμμα Μπιλίρη
Νικόλας Πηλιούρης
Noisiλ
Γιώργος Λαμπρόπουλος
Δημήτρης Λαδακάκος
Άλια Ανδρεάδη
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 35:14
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πρόσεχε
02. Αγροdubila (ορχηστρικό)
03. Εγκλωβισμένοι
04. Στο Σείριο κατοικώ
05. Λιώνω για σένα
06. Το πουλί (φρι μπερντ) (διασκευή)
07. Λόγια
08. Χωρίς εσένα δε ζω
09. G.T.P.
10. Tigaini rise up

MC Team ID