"κλικ για μεγέθυνση"
OUZO THE BAND

Music Corner

"Τα electro λαϊκά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Ouzo the band ξανακτυπούν με τα "Τα Electro Λαϊκά"!!!!!! Ένα καλοκαιρινό CD γεμάτο γνωστές μεγάλες επιτυχίες... Μουσική από το παρελθόν, που μάλλον έχουμε ξεχάσει... Με σημερινό επαναστατικό ήχο, αλλά και σεβασμό στους δημιουργούς, σε επανεκτελέσεις από τραγούδια των: Ζαμπέτα, Ξαρχάκο, Σπανό, Πλέσσα κ.α.
Στα Electro Λαϊκά συναντάμε τα ατμοσφαιρικά, Ένα Πρωινό και Ένα καλοκαίρι, το Μιά φορά θυμάμαι... αλλά και τα πολύ χορευτικά dance mix των Σταλιά - Σταλιά, Κι έκλαιγε μαζί μου ο Θεός, Άσπρα καράβια και ο Τεκές.
Μία ακόμη έκπληξη αποτελεί το κομμάτι Αυτόν τον κόσμο τον καλό σε νησιώτικη reggae και χορευτική απόδοση, καθώς και το γνωστό σε όλους μας θέμα από τον Καραγκιόζη σε δυναμικό power club DJ mix. Οι Ouzo the band στοχεύουν στο να μας θυμίσουν με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο, αγαπημένες επιτυχίες που δεν τις άγγιξε ο χρόνος!
Το Ελληνικής καταγωγής μουσικό συγκρότημα "Ouzo the band", με βάση την Αθήνα και το Λονδίνο, είναι ένα electro pop-alternative duo (+1), "εξαρτημένο συγκρότημα", διότι εξαοτάται από τη μουσική και η έως τώρα δράση του στην ανεξάρτητη σκηνή έχει μάλλον συνεισφέρει σε αυτήν την αθεράπευτη μουσική του εξάρτηση! Αποτελείται από τους: Kari Da Kiss (Καρυδάκη Γεώργιο - σύνθεση, φωνή, προγραμματισμό, κιθάρα) και τη Nana (Κοντούρη Νάνσυ - φωνή). Αναγεννημένοι το 2001, "επονόμασαν" το Laptop σε 3ο μέλος της μπάντας και περιόδευσαν στην Ευρώπη, κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία τους, με τις "διαφορετικές" κυκλοφορίες των CD
τους, σε πολλαπλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, και το video clip του κομμαπού τους "TV Lovers" έφτασε μεταξύ άλλων, μέχρι και το MTV! Από τότε και στο εξής δημιουργούν πρωτότυπη, ψαγμένη και δυναμική μουσική, η οποία εμπεριέχει μία εκπληκτική σύνθεση εναλλακτικών στοιχείων, ανακατεύοντας μοντέρνα sampling και synthesizers με αισθητικές αρμονίες, έξοχους ρυθμούς, ανατρεπτικές κιθάρες, ασυνήθιστες φωνητικές μελωδίες και μουσικές ενορχηστρώσεις, άψογα συνδυασμένα με αρκετή δόση ...χιούμορ!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια ιδιαίτερη δουλειά από τους ouzo the band, που πήραν τραγούδια αγαπημένα από άλλες εποχές και τα προσάρμοσαν στη δική μας! Κομμάτια του Ζαμπέτα, του Σπανού, του Ξαρχάκου και άλλων σπουδαίων συνθετών, νεοκυμματικά, ρεμπέτικα, λαϊκά, ελαφρά, μέχρι και ο ...all time classic "Καραγκιόζης" αποκτούν μια νέα αισθητική, πλημμυρισμένη από electro στοιχεία και pop/dance στησίματα. Ίσως σε μερικά κομμάτια, τους ...αλλάζουν τα φώτα, όμως υπάρχουν πολλές καλές στιγμές που πέρα από τις έξυπνες διασκευές του Γιώργου κερδίζουν πολύ και από τις εξαιρετικές ερμηνείες της Νάνσυ.

Ξεχώρισα κυρίως τα ατμοσφαιρικά "ένα πρωινό" και "ένα καλοκαίρι", αλλά αρκετά καλή είναι και η πιο μπιτάτη διασκεή του "αυτόν τον κόσμο τον καλό"!

Μια καθαρά νεανική δουλειά - δύσκολα θα βρει ανταπόκριση σε μεγαλύτερες ηλικίες, μη παρασύρεστε από τους τίτλους των τραγουδιών! - με αρκετή έμπνευση αλλά και μεράκι που σίγουρα υπάρχει από τα δύο μέλη του group. Αυτό που ίσως λείπει είναι λίγο μεγαλύτερο βάθος στο ηχητικό αποτέλεσμα, λίγο πιο γεμάτες ενορχηστρώσεις και όχι μόνο computerized ήχοι.


HIGHLIGHTS:

... Πολλά αγαπημένα ακούσματα αλλά σε σύγχρονες εκφράσεις ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:

Ένα πολύ "άδειο" ουσιαστικά τετρασέλιδο, δεν αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς καθώς πέρα από φωτογραφίες δεν διαθέτει κάποια σημαντική πληροφορία.


ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αυτόν τον κόσμο τον καλό", "Ένα πρωινό", "Ένα καλοκαίρι", "Ο καραγκιόζης", "Κι έκλαιγε μαζί μου ο Θεός"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αυτόν τον κόσμο τον καλό
τον χιλιομπαλωμένο
βρέ ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε
δουλειά δουλειά δουλειά να μη σου λείπει...

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον είχαν πρώτα
βρε γέλα φίλε μου γέλα φίλε μου
δεν είναι δεν είναι δεν είναι και για λύπη...

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
σ' εμάς τον παραδώσανε
βρε τρέχα φίλε μου τρέχα φίλε μου
και μη και μη και μη βαριά το παίρνεις...

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον καρτεράνε
βρε σκέψου φίλε μου σκέψου φίλε μου
την ώρα την ώρα την ώρα που θα φεύγεις"...


(στίχοι: Βασίλης Ανδρεόπουλος - "Αυτόν τον κόσμο τον καλό")

Music Corner

OUZO THE BAND

Τίτλος CD
"ΤΑ ELECTRO ΛΑΪΚΑ"
Εταιρεία: POLYMUSIC
Είδος: CD

1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 34:49
5/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Κ' έκλαιγε μαζί μου ο Θεός (Electro - Latin)
02. Σταλιά Σταλιά (Club Mix)
03. Άν Σ' αρνηθώ (Power Funk Beat)
04. Αυτόν τον κόσμο τον καλό (Reggae Mood)
05. Ένα Πρωϊνό (Ambient Version)
06. 'Eνα καλοκαίρι (R'n'B)
07. Άσπρα Καράβια (Dance Mix)
08. Ο Τεκές (Light House Mix)
09. Ο Καραγκιόζης (Power Beat)
10. Μια φορά θυμάμαι (Ambient)
11. Μια φορά θυμάμαι (Pure Electro)
12. Αυτόν τον κόσμο τον καλό (Dance Mood)

MC Team ID