"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Θάλασσες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, κυκλοφορεί το πρώτο του album στην Ελλάδα με τίτλο "Θάλασσες".
Παρά το νεαρό της ηλικίας του - είναι μόλις 22 ετών - κατάφερε και τα τρία cd του που κυκλοφόρησαν στην Κύπρο να γίνουν χρυσά, έχει αποσπάσει πολλές μουσικές διακρίσεις και έχει μεγάλο fun club.
Στη νέα του πορεία, πριν καλά καλά ξεκινήσει, έκανε την έκπληξη, αφού το πρώτο single του άλμπουμ με τίτλο "Όχι", σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων μπήκε στα 30 πρώτα του air play chart, καθώς αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα μεγαλύτερα ελληνικά ραδιόφωνα.
Πράγμα καθόλου παράξενο, αφού ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι γεννημένος μουσικός. Από μικρό παιδί παίζει κιθάρα, γράφει μουσική και στίχους. Σε συνδυασμό με την εκπληκτική του φωνή, ο ακροατής του πρώτου του άλμπουμ "Θάλασσες" αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο καλλιτέχνη.
Το παρόν cd που κυκλοφορεί από τη Virus Music περιλαμβάνει 13 τραγούδια που έγραψαν για τον Γιώργο οι ΝΑΜΑ, Τάκης Δαμάσχης (C:Real), Γιάννης Χατζηγεωργίου, Ανδρέας Λάμπρου, Γιούλα Γεωργίου, Νικόλας Νικολάου, Λάζαρος Κόντοζης, Ζήνωνας Ζιντίλης, Μαργαρίτα. Ο ίδιος έγραψε σε επτά τραγούδια τη μουσική και σε τρία τους στίχους. Επίσης έχει συμπεριλάβει στο cd το πολύ γνωστό και αγαπημένο τραγούδι του Χρήστου Θηβαίου "Ημερολόγιο".
Όπως, άλλωστε, αναφέρει για τον Γιώργο Παπαδόπουλο ο Μίλτος Καρατζάς που μας τον σύστησε, "Υπάρχουν αυτές οι ελάχιστες, μοναδικές στιγμές στην καριέρα σου, όπου συναντάς ένα νέο καλλιτέχνη και ξαφνικά νιώθεις μέσα σου μια ανατριχίλα και μια σιγουριά ότι ο άνθρωπος που στέκεται απέναντί σου είναι πλασμένος για μεγάλα πράγματα!".
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ακούγοντας το πρώτο τραγούδι του album, αναζήτησα αμέσως το ένθετο για να δω μήπως συμμετέχει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης! Κι όμως όχι... Το τραγούδι "όχι" το ερμηνεύει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Κύπριος και αυτός, που μάλιστα έχει και κάποια κοινά στοιχεία στη πορεία του, με τον Χατζηγιάννη. Πέρα από τη καταγωγή τους και οι δύο ερχόμενοι στην Ελλάδα είχαν ήδη μια πολύ καλή πορεία στη Κύπρο. Η φωνή πάντως αλλά και ο τρόπος ερμηνείας του Γιώργου Παπαδόπουλου, αναλόγως σε ποια κλίμακα τραγουδάει, σε κάποια κομμάτια θυμίζει έντονα Χατζηγιάννη και σε άλλα δεν έχει καμία σχέση! Και να 'ταν μόνο η φωνή... Ακούστε και τα κουπλέ του "λεωφορείου", πόσο "διαβολικά" μοιάζουν με αυτά του "να είσαι εκεί" του Χατζηγιάννη...

Το πρώτο album "Εν Ελλάδι" (χμμμ επωνυμία τροφίμων δεν είναι αυτή;;;) του Γιώργου Παπαδόπουλου χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας ως προς το ύφος του, καθώς άλλα τραγούδια είναι pop, άλλα λαϊκά, ενώ άκουσα αρκετά που είναι λαϊκά αλλά η ενορχήστρωσή τους τα μετατρέπει σε pop! Σας μπέρδεψα; Υπάρχει γενικώς ένα μπέρδεμα και μια ηχητική ανομοιογένεια στο cd.

Στους δημιουργούς συναντούμε τον ίδιο τον τραγουδιστή, που δίνει κάποια καλά συνθετικά δείγματα, αλλά και γνωστά ονόματα του χώρου. Οι Νάμα έδωσαν δύο τραγούδια, αλλά δεν μου άρεσε κανένα! Όχι γιατί δεν είναι καλά τραγούδια, αλλά ξέρετε τώρα, οι συνθέσεις τους απαιτούν μια "τσαχπινιά" στην ερμηνεία, που ο Παπαδόπουλος δεν διαθέτει. Αν τα είχε πει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο η Ιφιγένεια (Νάμα) σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα. Επίσης ένα τραγούδι έδωσε ο Τάκης Δαμάσχης (C:Real). Ούτε αυτό μου άρεσε, αυτή τη φορά όχι λόγω ερμηνείας, αλλά γιατί πρόκειται για κοινότυπη σύνθεση που σου δίνει την εντύπωση πως την έχεις ξανακούσει δεκάδες φορές. Ο Χρήστος Θηβαίος, μπήκε κι αυτός στο team των δημιουργών του cd, αφού έδωσε το "ημερολόγιο". Συγνώμη, δεν θα πάρω ξανά...

Από το album θα προτιμήσω ορισμένα τραγούδια που έγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος, όπως το "όχι" ή τη μπαλάντα "σ' ένα σ' αγαπώ" ενώ μου άρεσε και η δημιουργία του Ανδρέα Λάμπρου σε στίχους Μαργαρίτας "όσα θέλω". Το "λεωφορείο" είναι ένα καλό ζεϊμπέκικο σε μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους Γιάννη Χατζηγεωργίου, αλλά δεν "δένει" εύκολα με την υπόλοιπη δουλειά.

Ερμηνευτικά ο Παπαδόπουλος έχει πολύ καλή φωνή, έχω την εντύπωση ότι θα έχει πολύ μέλλον στην ελληνική μουσική σκηνή, αλλά πρέπει να ξεφύγει από τους τόνους του Χατζηγιάννη. Δεν ξέρω αν παρασύρεται ο ίδιος και ορισμένες φορές γίνεται ...Χατζηγιάννης ή αν απλώς μοιάζουν εξαιρετικά οι φωνές τους, αλλά θα πρέπει να αποκτήσει το δικό του στυλ. Εδώ είναι ένα ακόμα πρόβλημα του cd "θάλασσες", ότι δεν καταφέρνει να δώσει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα και ύφος στον τραγουδιστή. Ωστόσο σαν δουλειά έχει κάποιες καλές στιγμές και μόνο προς το τέλος ένιωσα πως κάποια τραγούδια και να έλειπαν δεν θα ...μας έλειπαν!


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το 8σέλιδο ένθετο δεν διακρίνεται για τη σχεδίασή του. Διαθέτει τους στίχους των τραγουδιών, σημείωμα του τραγουδιστή και ...καμία φωτογραφία!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Όχι", "Όσα θέλω", "Σ' ένα σ' αγαπώ", "Το λεωφορείο", "Μες στη βαλίτσα σου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Περπάτησα μες στους δρόμους
που είχαμε εμείς βρεθεί
δε θέλει τους δυο μας μόνους
η νύχτα να ξαναδεί.
Ανέτρεψα τα γραμμένα
στης μοίρας μας τη γραμμή
τα όνειρα τα χαμένα
η αγάπη μας θα τα βρει...

Όσα θέλω και ζητάω
όσα ονειρεύτηκα
μες στα μάτια σου τα είδα
και σε ερωτεύτηκα.
Όσα χάσαμε θα βρούμε
τώρα που είμαστε μαζί
όσα είχα κι όσα έχω
στη ζωή μου είσαι εσύ"...

(στίχοι: Μαργαρίτα - "Όσα θέλω")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΘΑΛΑΣΣΕΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Παπαδόπουλος
Οργάν. Παραγωγής
Νικόλας Νικολάου
Επιμέλεια - Συντονισμός
Μίλτος Καρατζάς
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Styling
Νίκος Ευταξίας
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 51:42
5/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Όχι
02. Θάλασσες
03. Τα ψυχολογικά μου
04. Όσα θέλω
05. Μες στη βαλίτσα σου
06. Θέλω να είμαστε μαζί
07. Το λεωφορείο
08. Είμαι εντάξει
09. Ο ναυαγός
10. Σ' ένα σ' αγαπώ
11. Ημερολόγιο
12. Να γιορτάζεις
13. Ήτανε Κυριακή

MC Team ID