"κλικ για μεγέθυνση"
ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Music Corner

"Τατουάζ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ζωή Παπαδοπούλου μας συστήθηκε με το cd "Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά", μια παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τώρα ήρθε η στιγμή να ανοίξει τα φτερά της και να παρουσιάσει το δεύτερο cd της, σε παραγωγή δική της και του Τάκη Βασιλείου, μέσα από το προσωπικό της label "1 Way Music" και τη Minos-ΕΜΙ.

Τατουάζ είναι ο τίτλος του cd που, εκτός από το ομότιτλο τραγούδι περιέχει και άλλα 8, σε μουσική και στίχους των Κυριάκου Μουστάκα, Δημήτρη Αρώνη, Μαρκέλλας Παναγιώτου, Βύρωνα Τσουράπη,
Ματίνας Κουντουρόγιαννη, Βαγγέλη Βρούβα. Αξίζει να σημειωθεί πως τους στίχους του Τατουάζ
(τραγούδι που ήδη έχει ξεχωρίσει και οπτικοποιηθεί από τον Βαγγέλη Μαδεράκη) έχει γράψει η Χάρις Αλεξίου.

Ατμοσφαιρική διάθεση με φυσικά όργανα και δυτικές επιρροές χαρακτηρίζουν το ύφος των τραγουδιών και της παραγωγής. Η Ζωή ερμηνεύει με άμεσο, ζεστό και ειλικρινή τρόπο, τραγούδια που αγάπησε και ελπίζει να αγαπηθούν.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με αρκετή καθυστέρηση παρουσιάζουμε το παρόν cd, αλλά αυτό συμβαίνει απλώς γιατί άργησε να έρθει στα χέρια μας... Πρόκειται όμως για ένα αρκετά καλό album και γι' αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη πως πρέπει να σας το παρουσιάσουμε, έστω και τώρα, 4 περίπου μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Πρόκειται για το δεύτερο προσωπικό album της Ζωής Παπαδοπούλου, που μετά τα "κρύσταλλα κόκκινα φιλιά" του 2005, σε παραγωγή τότε της Χάρις Αλεξίου, επιστρέφει με έναν δίσκο που η ίδια τολμάει να αναλάβει τη παραγωγή του και να τον κυκλοφορήσει μάλιστα και με δικό της label!

Τα τραγούδια του album είναι πλημμυρισμένα από συναίσθημα και ρομαντισμό και κινούνται κυρίως σε low και mid-tempo ρυθμούς, με ηλεκτρικές pop ενορχηστρώσεις. Ξεκινάει με δύο εξαιρετικά κομμάτια, το "σαν παιδί" και το "σε ονειρεύομαι συχνά", που διακρίνονται όχι μόνο για τις μελωδικές τους φόρμες αλλά και για τον καλαίσθητο στίχο τους που σε "ταξιδεύει"... Νομίζω πως αυτά τα δύο κομμάτια είναι τα καλύτερα του cd και κάπου κοντά σε επίπεδο βρίσκεται και το ομότιτλο, αλλά λίγο πιο "στεγνό" συνθετικά, "τατουάζ". Από τα τραγούδια που ακούμε στη συνέχεια, ξεχώρισα κυρίως το τελευταίο, το "άνθρωποι μόνοι", ενώ οι μοναδικές στιγμές που ο ρυθμός του cd ..."πατάει λίγο γκάζι", είναι στα "πάλι ταξίδι" και "που να 'σαι", που όμως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Ενορχηστρωτικά μου τα χαλάει λίγο η δουλειά, καθώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότερες μελωδίες περιορίζονται έντονα σε ηλεκτρικούς ήχους. Καθώς μάλιστα τα τραγούδια ακολουθούν μια παρόμοια λογική και στυλ πάνω στο οποίο δημιουργήθηκαν και δεν υπάρχει κάποιο σημείο να "ταράζει" τα νερά, σε συνδυασμό και με τις ελαφρώς ρηχές ενορχηστρώσεις, επέρχεται κάποια στιγμή μια κόπωση στο άκουσμα ολόκληρου του cd. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν διαμαντάκια για να "ανακαλύψετε" και τελική μου άποψη είναι πως η δουλειά αυτή δικαιούται θέση σε μια προσεγμένη δισκοθήκη, ειδικά όσων αρέσκονται σε ρομαντικές καταστάσεις!


HIGHLIGHTS:

... Το album έχει πολύ προσωπικό ύφος και χαρακτήρα, ενώ οι συνθέσεις των Δημήτρη Αρώνη και Κυριάκου Μουστάκα δημιουργούν ένα συμπαγές ηχητικό αποτέλεσμα. Η Ζωή Παπαδοπούλου, για μια ακόμα φορά παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα ερμηνείας. Στα highlights τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε και τη στήριξη της Χάρις Αλεξίου - για άλλη μια φορά - προς τη Ζωή Παπαδοπούλου, στην οποία έχει δώσει τους πολύ όμορφους στίχους του "τατουάζ" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απλή αλλά καλαίσθητη η σχεδίασή του, με όμορφους χρωματισμούς και φωτογραφίες. Στις 12 σελίδες του θα βρείτε τους στίχους των τραγουδιών και ένα σύντομο σημείωμα της τραγουδίστριας.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σε ονειρεύομαι συχνά", "Σαν παιδί", "Τατουάζ", "Άνθρωποι μόνοι", "Κουάξ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έχω χαράξει στο πλευρό μου
ένα άγριο δράκο που γελάει
κάτω απ' το πουκάμισό μου
το χτυποκάρδι μου φυλάει.
Του έχω δώσει τ' όνομά σου
μια και με πόνεσε πολύ
τον στέλνω μέσα στα όνειρά σου
να μένει ως την ανατολή...

Να σε παίρνει
να σε φέρνει
να σε αφήνει
να σε σβήνει"...

(στίχοι: Χάρις Αλεξίου - "Τατουάζ")

Music Corner

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΤΑΤΟΥΑΖ"
Εταιρεία: 1 WAY MUSIC
MINOS EMI
Είδος: CD

Παραγωγή
Τάκης Βασιλείου
Ζωή Παπαδοπούλου
Επιμ. Παραγωγής
Κυριάκος Μουστάκας
Φωτογραφίες
Άρης Καλογερόπουλος
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 9 Tracks
Διάρκεια CD: 35:24
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Σαν παιδί
02. Σε ονειρεύομαι συχνά
03. Τατουάζ
04. Εντός κι εκτός μου
05. Πάλι ταξίδι
06. Κουάξ
07. Που να 'σαι
08. Μακριά
09. Άνθρωποι μόνοι

MC Team ID