"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Music Corner

"Προφίλ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Προφίλ» είναι ο τίτλος του δεύτερου προσωπικού δίσκου του Θεσσαλονικιού Σωκράτη Παπαϊωάννου. Μια συλλογή με δεκατέσσερα αγαπημένα τραγούδια του ιδίου αλλά και γνωστών δημιουργών.
Με τη δική του εξαιρετική ερμηνεία ο Σωκράτης σε συνεργασία με τον παραγωγό του δίσκου Μπάμπη Χαλκίδη μας ταξιδεύουν σε δρόμους μελωδικούς και ιδιαίτερους, παντρεύοντας δεξιοτεχνικά - αρμονικά τα διάφορα είδη μουσικής, πάντα με αγάπη και ήθος στο καλό τραγούδι.

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι. Σπούδασε πιάνο και φωνητική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης και αποτέλεσε μέλος της περίφημης χορωδίας του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα σε διεθνούς φήμης μουσικούς και συνθέτες όπως ο Leonard Berstein και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.
Έχει τραγουδήσει δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως οι Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μάριος Τόκας , Ελένη Δήμου, Κώστας Τουρνάς κ.ά.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα cd με τίτλο "προφίλ" αλλά ...χωρίς μουσικό προφίλ! Ο Σωκράτης Παπαϊωάννου ερμηνεύει κομμάτια που η βάση τους είναι κάπου στο έντεχνο, το ταξίδι όμως αλλάζει συχνά διαδρομή, πότε προς pop και πότε προς λαϊκότερα, ακόμη και παραδοσιακά τοπία. Ωστόσο παρά τις διαφοροποιήσεις τους, τα τραγούδια παρουσιάζουν μια φυσική ροή και η εναλλαγή των ρυθμών και του ύφους δεν προβληματίζει τον ακροατή. Σ' αυτό έχει συντελέσει και ο ίδιος ο Σωκράτης Παπαϊωάννου, που αποδεικνύεται ικανότατος ερμηνευτής! Άκουσα μια πολύ καλή φωνή, που όποτε συναντά καλό τραγούδι έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και ευτυχώς, σε αυτό το cd συναντά πολλά καλά τραγούδια!

Το cd δεν με ενθουσίασε συνολικά, έχει και τις αδύναμες στιγμές του, είναι όμως σημαντικό πως στα 13 τραγούδια του, περισσότερα από τα μισά είναι αξιόλογα κομμάτια και ανάμεσά τους κάποιες πραγματικά εξαιρετικές παραγωγές. Ξεχώρισα ιδιαίτερα το "άκουσέ τα τα τραγούδια" του Κωστή Βελλιάδη σε στίχους Χρήστου Χαρατσάρη (μοναδικό τραγούδι!), την "Αλεξάνδρεια" σε μουσική του ίδιου του Παπαϊωάννου και στίχους Άγγελου Δοβλέτογλου και το "εσύ ήρθες ξανά" του Άγγελου Δοβλέτογλου στο οποίο συμμετέχει ερμηνευτικά η επίσης αξιοπρόσεκτη φωνή Ελένη Ιωαννίδου. Ενδιαφέρουσα και η "ηλεκτρισμένη" εκτέλεση του γνωστού "γιαρέμ γιαρέμ" του Γιώργου Χατζηνάσιου (σε ποίηση Νίκου Γκάτσου), ενώ το Κρητικό "καημοί και λύπες" (των θέμη Παναγιωτίδη & Νίκου Βιτώρου) θα το αγαπήσετε κι ας μην έχετε καμία σχέση με τη Κρήτη! Πολύ καλή στιγμή και το "μην προσπαθείς" του Θανάση Πολυκανδριώτη σε στίχους της κόρης του Βιβής Πολυκανδριώτη.

Ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το album, θεωρώ πως θα καταφέρει να σας κερδίσει...!


HIGHLIGHTS:

... Η ενδιαφέρουσα διασκευή του "γιαρέμ γιαρέμ" που στο παρελθόν το έχουμε ακούσει από την Αιμιλία Νομικού, τη Χριστιάνα, τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Νάνα Μούσχουρη και δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάποια ακόμη εκτέλεση! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16σέλιδο με όμορφη σχεδίαση και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη φύση. Έχει τους στίχους των τραγουδιών και στο τέλος ένα σημείωμα του παραγωγού Μπάμπη Χαλκίδη.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Άκουσέ τα ... τα τραγούδια", "Αλεξάνδρεια", "Γιαρέμ Γιαρέμ", "Καημοί και λύπες", "Εσύ ήρθες ξανά", "Μην προσπαθείς", "Παιδί της μοναξιάς", "Αληθινά στο λέω" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όσα διώχνουν τα τραγούδια
δεν τα διώχνουν οι στιγμές
που παιδεύουν τους ανθρώπους
με κακούς και λάθος τρόπους
και δεν κλείνουν τις ρωγμές...

Άκουσέ τα τα τραγούδια
ξέρουν που πηγαίνουνε
άγγιξέ τα είν' αγγελούδια
των ψυχών μας τα τραγούδια
και μας ταξιδεύουνε"...

(στίχοι: Χρήστος Χαρατσάρης - "Άκουσέ τα ... τα τραγούδια")

Music Corner

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Τίτλος CD
"ΠΡΟΦΙΛ"
Εταιρεία: PYXIDA RECORDS
ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Σωκράτης Παπαϊωάννου
Μπάμπης Χαλκίδης
Φωτγοραφίες
Studio VAKIA
Σχεδίαση εξωφύλλου & ενθέτου
Ειρήνη Κ. Χατζή
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 51:30
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γιαρέμ γιαρέμ (διασκευή)
02. Μες των ματιών σου τον καθρέφτη
03. Αληθινά στο λέω
04. Από μηχανής Θεός
05. Το μόνο που μπορώ
06. Εσύ ήρθες ξανά (συμμετέχει η Ελένη Ιωαννίδου)
07. Όλο συντρίμμια
08. Δικαίωμα
09. Άκουσέ τα ... τα τραγούδια
10. Καημοί και λύπες (Κρητικό)
11. Παιδί της μοναξιάς
12. Μην προσπαθείς
13. Αλεξάνδρεια
14. Αληθινά στο λέω (ακουστική εκτέλεση)

MC Team ID