"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ

Music Corner

"Στείλε σήμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στείλε σήμα είναι ο τίτλος του νέου cd από όπου ήδη ξεχώρισε το τραγούδι "Βάλτο στα πόδια", που υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά σε μουσική του Γάλλου συνθέτη Asdorve για την Ελένη Πέτα.
Το νέο album της Ελένης Πέτα μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει 12 μελωδικά τραγούδια, που παρασύρουν στη διάθεση που εκπέμπουν, στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Τραγούδια δυνατά που θα έρθουν για να τα αγαπήσουμε και να τα τραγουδήσουμε με την πρώτη ακρόαση. Οι συντελεστές του album είναι οι: Μυρτώ Κοντοβά, Ελεάνα Βραχάλη, Γιώργος Γκίνης, Μαρίνα Δημήτρουλα, Γιώργος Μπουσούνης, Θοδωρής Οικονόμου, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Κώστας Κατωμέρης.

Η Ελένη Πέτα δοκιμάζεται διαρκώς σε καινούργια ακούσματα που διευρύνουν το μουσικό της ρεπερτόριο αναδεικνύοντας κάθε φορά με ξεχωριστό τρόπο της φωνητικές της δυνατότητες. Ξέρει να εκφράζει με ικανότητα τα συναισθήματα του κάθε κομματιού ξεχωριστά και κατορθώνει να μας καταπλήξει για άλλη μια φορά με την ερμηνεία, το ταλέντο και το πάθος της.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μετά από 2 χρόνια περίπου, η Ελένη Πέτα επιστρέφει με τον νέο της δίσκο με τίτλο "Στείλε Σήμα". Η αλήθεια είναι ότι μετά την κάθε δισκογραφική της δουλειά τοποθετεί τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Και πάντα επιβεβαιώνεται για την κίνησή της αυτή.

Η κάθε νέα δισκογραφική της δουλειά είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη και πάντα ακούγοντάς την μας αρέσει πολύ γιατί δίνει το προσωπικό της στίγμα. Δεν χρειάστηκε να ακούσουμε πάνω από μία φορά τα 12 τραγούδια του δίσκου της για να καταλάβουμε εάν μας αρέσουν ή όχι. Η καταπληκτική ερμηνεία της τραγουδίστριας σε συνδυασμό με τους συντελεστές αυτής της δουλειάς μας επιβεβαίωσαν πανηγυρικά όλες τις προσδοκίες που είχαμε για τον νέο αυτό δίσκο. Ακούμε μία ερμηνεύτρια η οποία έχει κατασταλάξει στο μουσικό μοτίβο που θέλει να κινείται και της πάει πολύ. Το ύφος της μουσικής των τραγουδιών του νέου της δίσκου δεν διαφέρει πάρα πολύ από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές της αλλά είναι εμπλουτισμένο με πρωτότυπες μελωδίες που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε. Πρόκειται για μία προσεγμένη δουλειά η οποία υποστηρίζεται στο έπακρο από τις φωνητικές ικανότητες της τραγουδίστριας και από άριστη στιχουργική και μουσική σύνθεση επιβεβαιωμένων καλλιτεχνών.

Στιχουργοί όπως η Μαρίνα Δημήτρουλα, η Μυρτώ Κοντοβά, Ο Γιώργος Γκίνης, ο Κωνσταντίνος Κάτσος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Φίλιππος Γράψας και η Ελεάνα Βραχάλη αλλά και μουσικοί συνθέτες όπως ο Κωνσταντίνος Κατωμέρης, Ο Γιώργος Μπουσούνης ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα το οποίο εκτοξεύεται με την φωνητική ερμηνεία της Ελένης Πέτα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγή του νέου αυτού δίσκου ανήκει για πρώτη φορά στην ίδια την τραγουδίστρια και στον επί χρόνια συνεργάτη της και παραγωγό Πάνο Μπάρλο.

Θα αποφύγουμε, λοιπόν, να προτείνουμε να ακούσετε το νέο cd της Ελένης Πέτα επειδή αποτελεί ένα "ποιοτικό" δίσκο. Κάθε τραγουδιστής και κάθε τραγούδι έχει την δική του ποιότητα. Σας το προτείνουμε επειδή η Ελένη Πέτα είναι μία τραγουδίστρια που συνεχώς επιδιώκει να μας παρουσιάζει προσεγμένες δουλειές με το προσωπικό της ύφος χωρίς να επηρεάζεται από τον εμπορευματοποιημένο τρόπο δημιουργίας τραγουδιών.


HIGHLIGHTS:

... Η διασκευή του "Tiens moi a la vie" ("Βάλ' το στα πόδια") αλλά και τα κομμάτια "Ελπίδες και όνειρα" και "Πόλεμος" σε πιο ethnic μελωδίες ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Σε σκούρο φόντο οι στίχοι των τραγουδιών, τα ονόματα των συντελεστών και η προσωπική αφιέρωση της τραγουδίστριας. Μοντέρνο, πρωτότυπο, με αισθητική και πολύ καλές καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Βάλτο στα πόδια", "Ελπίδες και όνειρα", "Πόλεμος", "Θα ποντάρω πάνω σου", "Που να σε βρω", "Φεύγεις και είμαι μόνη" αλλά και το "Αγκαλιά" του Κωνσταντίνου Κάτσου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Βάλτο στα πόδια και πίσω ποτέ μην κοιτάς
πες πως ο έρωτας δεν είχε χώρο για μας...
Φύγε τώρα που είναι νωρίς και λέξη μην πεις
Για το τέλος μιας σχέσης
Που θέλεις αλλά δεν μπορείς...

Θα με θυμάσαι όπου κι αν πας
Όταν σωπαίνεις και όταν μιλάς
Θα με θυμάσαι όταν ζητάς μία ευκαιρία ένα κάτι
Συνομωσία στην αγάπη
Κάποιον να σου πει σ' αγαπώ ... πολύ"...


(στίχοι: Μυρτώ Κοντοβα - "Βάλ' το στα πόδια")

Music Corner

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ

Τίτλος CD
"ΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΑ"
Εταιρεία: BACKSTAGE PRODUCTIONS
Είδος: CD

Παραγωγή
Ελένη Πέτα
Διεύθ. Παραγωγής
Πάνος Μπάρλος
Ενορχήστρωση
Γιώργος Μπουσούνης
Φωτογραφίες
Μαρία Ντελάκου
Artwork
Γιάννης Σαρλής
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 43:47
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Φιλί στα πέλαγα
02. Στείλε σήμα
03. Βάλ' το στα πόδια
04. Αγκαλιά
05. Ελπίδες και όνειρα
06. Πόλεμος
07. Γυρεύω ουρανό
08. Φεύγεις κι είμαι μόνη
09. Θα ποντάρω πάνω σου
10. Τώρα και πάντα
11. Που να σε βρω
12. Ένα αστέρι φωτεινό

MC Team ID