"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΥΞΙΔΑ

Music Corner

"Η αγάπη είναι γιορτή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο σημαντικοί μουσικοί με ξεχωριστές συνεργασίες, ο Γιάννης Ζάρας και η Κωνσταντίνα Νάσιου, αποτελούν το νέο group Πυξίδα και μας παρουσιάζουν το πρώτο τους album «Η αγάπη είναι γιορτή», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Impact Music.
Οι Πυξίδα μας ταξιδεύουν με όχημα τις υπέροχες μελωδίες και τους γεμάτους ευαισθησία στίχους των τραγουδιών τους.
«Πάμε μαζί», «Σε ζητώ», «Όταν θες», «Ακόμα ένα λεπτό» είναι μερικά από τα τραγούδια που κερδίζουν αμέσως τον ακροατή.
Ο Γιάννης Ζάρας υπογράφει τη μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών, παίζει κιθάρα και τραγουδά. Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες του, ξεχωρίζουν αυτές με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Νίκο Παπάζογλου στον «Κεραμεικό», με τον Μανώλη Ρασούλη και τον Πέτρο Βαγιόπουλο, καθώς και με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη και την Μαρία Δημητριάδη. Η Κωνσταντίνα Νάσιου παίζει πιάνο και τραγουδά. Τους στίχους του τραγουδιού «Ξανά» υπογράφει η Λίνα Δημοπούλου.
Στο δύσβατο μουσικό τοπίο, οι «Πυξίδα» έχουν σαφή προσανατολισμό, κι εμείς ακολουθούμε...
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ολοκαίνουργιο γκρουπ η ΠΥΞΙΔΑ, δύο νέα παιδιά τα μέλη της, δύο ικανότατοι μουσικοί. Ο Γιάννης Ζάρας και η Κωνσταντίνα Νάσιου είχαν ξεχωριστές πορείες ως τώρα. Ξεκίνησαν την πορεία τους στον χώρο παίζοντας μουσική για μεγαλύτερα ονόματα, με σπουδαίες συνεργασίες τα προηγούμενα χρόνια, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, τις μουσικές τους γνώσεις και την έμπνευσή τους, για να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους CD.

Αξιόλογη η προσπάθειά τους. Όμορφες οι μελωδίες στα τραγούδια, ενδιαφέρουσες οι ενορχηστρώσεις. Με στίχους όπως "ζω σε μια κόλαση μα βρίσκω την όαση όταν σε βλέπω να προβάλλεις στο στενό" ή "...βράδυ γλυκό μα και μικρό σαν τη ζωή μας, ένα ταξίδι με καράβι δανεικό, κάνε ό,τι θες, εγώ λυπάμαι, μα σ' αφήνω, έχει πανσέληνο και θέλω να τη δω" κι ακόμα "...ό,τι μας ενώνει κόβεται στα δυο, μοιάζω θεατής στο έργο κι όμως πρωταγωνιστώ", στα τραγούδια "Πάμε μαζί", "Βράδυ ζεστό" και "Οταν θες" αντίστοιχα, γεμάτους τρυφερότητα κι ευαισθησία, σίγουρα δε μένεις αδιάφορος. Καθαρές, ζεστές οι φωνές και των δύο, σε κερδίζουν από το πρώτο άκουσμα.
Είναι πράγματι πολύ όμορφο να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα κάποια νέα παιδιά που συνεχίζουν να γράφουν μουσική στα δωμάτιά τους κι αυτό να έχει ένα αποτέλεσμα.

Ενθαρρυντική αυτή πρώτη τους προσπάθεια. Ακόμα κι αν υπάρχουν δύσπιστοι ακροατές, πιστεύω πως σε λίγο καιρό, ο Γιάννης Ζάρας και η Κωνσταντίνα Νάσιου, θα βρουν την ταυτότητα τους και τον δικό τους, αναγνωρίσιμο, ήχο.

Οι Πυξίδα δείχνουν να έχουν σαφή προορισμό, η πόρτα της καρδιάς μας έχει ανοίξει για να τους δεχτεί, εκείνοι προχωρούν μπροστά, ανοίγοντάς μας νέα μονοπάτια κι εμείς ακολουθούμε!


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το έντονο ροζ (έως και φούξια θα μπορούσες να πεις!) στο εξώφυλλο, τραβάει το βλέμμα. Σ' ένα παιχνίδισμα άσπρου μαύρου όλες οι σελίδες του ένθετου, περιέχουν τους στίχους. Μ' άρεσε το έντονο ροζ του εξώφυλλου πως κυλά και χρωματίζει μόνο τους τίτλους του κάθε τραγουδιού. Αναλυτικά αναφέρονται όλοι οι μουσικοί. Οι φωτογραφίες των δύο νεαρών καλλιτεχνών δηλώνουν (χωρίς λόγια) "περνάμε καλά μαζί", "νοιώθουμε όμορφα παρέα", "αποτελούμε ντουέτο κι αυτό μας αρέσει"!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ψέμα στο ψέμα" για την όμορφη εισαγωγή του και τις εναλλαγές στη μελωδία του, "Η αγάπη είναι γιορτή" για το παιχνίδισμα της μελωδίας, "Σε ζητώ", "Το φεγγάρι στο βλέμμα σου" για τους στίχους και τη μελωδία του...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αφρισμένη βροχή
το μυαλό πλημμυρίζει απ' το ψέμα σου
απαλή μουσική
το φεγγάρι όταν παίζει στο βλέμα σου.

Σταθερά λογικός
και παράλογα απλός κι όμως μπλέχτηκα
τι τραβάω ο φτωχός
ορκισμένος τρελός σ' ερωτεύτηκα"...


(στίχοι: Γιάννης Ζάρας - "Το φεγγάρι στο βλέμμα σου")

Music Corner

ΠΥΞΙΔΑ

Τίτλος CD
"Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ"
Εταιρεία: IMPACT
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Reversal
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 43:49
2/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάμε μαζί
02. Κέρδισέ με
03. Ψέμα στο ψέμα
04. Σε ζητώ
05. Όταν θες
06. Μου λες
07. Βράδυ ζεστό
08. Η αγάπη είναι γιορτή
09. Το φεγγάρι στο βλέμμα σου
10. Ακόμα ένα λεπτό
11. Ξανά
12. Χαραυγή

MC Team ID