"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΑΘΗΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Ό,τι πιο όμορφο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Στάθης Ραφτόπουλος είναι το νέο ταλέντο που ανακάλυψε ο Φοίβος και επέλεξε να του εμπιστευτεί τα νέα του τραγούδια.
Καθαρόαιμη λαϊκή φωνή, ο Στάθης Ραφτόπουλος, μετράει ήδη 3 χρόνια live παρουσίας αρχικά δίπλα στο Νίκο Βέρτη και αυτήν την εποχή δίπλα στο Νίκο Κουρκούλη στο νυχτερινό μαγαζί Posidonio, ενώ το δισκογραφικό του ντεμπούτο έχει την τύχη να φέρει την χρυσή υπογραφή του συνθέτη των επιτυχιών Φοίβου.
Το πρώτο του δισκογραφικό βήμα είναι ένα cd single με 3 λαϊκά τραγούδια σε στίχους και μουσική Φοίβου που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven με τον τίτλο «Ό,τι πιο όμορφο».
Το πρώτο single που ήδη σημειώνει μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα είναι το ομότιτλο «Ό,τι πιο όμορφο», ένα τσιφτετέλι που θα αγαπάμε να χορεύουμε.
Ακούστε «ό,τι πιο όμορφο»!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Νέα λαϊκή φωνή στη δισκογραφία. Ο Στάθης Ραφτόπουλος - ανακάλυψη του Φοίβου όπως αναγράφεται στα ..."πρακτικά" - ξεκίνησε να τρέχει στον δισκογραφικό στίβο με τρία τραγούδια που του έγραψε ο γνωστός συνθέτης και που περιέχονται στο cd single "ό,τι πιο όμορφο". Φωνή με δυνατότητες ο Ραφτόπουλος. Βαριά λαϊκή φωνή που καλό θα είναι να την εκμεταλευθούν σωστά οι εκάστοτε συνθέτες του, γράφοντάς του καθαρόαιμα λαϊκά τραγούδια. Σωστά ο Φοίβος στο παρόν cd γίνεται λίγο πιο λαϊκός απ' ότι συνήθως, αν και οι λαϊκοπόπ συνήθειές του δεν μπορούν να εξαφανιστούν εντελώς. Νομίζω πως ο τραγουδιστής αυτός χρειάζεται ξεκάθαρο λαϊκό ήχο για να πατήσει σωστά η φωνή του.

Πάμε στα τραγούδια του cd όπου ξεχώρισα περισσότερο τα δύο πρώτα, το "χωρίζουμε" και το ζεϊμπέκικο "με τίποτα". Το ομότιτλο "ό,τι πιο όμορφο" παρ' όλο που για την ώρα ακούγεται περισσότερο από τα υπόλοιπα στα ραδιόφωνα, εμένα δεν μου άρεσε, ένα συνηθισμένο τσιφτετέλι το βρήκα, από αυτά που ακούμε κατά κόρον. Στιχουργικά δεν νομίζω έτσι κι αλλιώς να περιμένατε και πολλά πράγματα, έτσι;

Σ' αυτό το πρώτο βήμα ο Στάθης Ραφτόπουλος δείχνει δυνατότητες. Δεν ξέρω ωστόσο αν είναι τύχη ή ατυχία που από την αρχή έχει δίπλα του τον Φοίβο. Ο αναμφίβολα ικανότατος συνθέτης μπορεί αφ' ενός μεν να αποτελέσει μια δυνατή εγγύηση για τον νεαρό τραγουδιστή, από την άλλη όμως έχω την εντύπωση πως ο Ραφτόπουλος χρειάζεται έναν πιο καθαρόαιμο λαϊκό δημιουργό. Το μέλλον θα δείξει... Ενδεχομένως και το πρώτο του ολοκληρωμένο album...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στίχοι και φωτογραφίες του καλλιτέχνη σε ένα 8σέλιδο ένθετο ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Χωρίζουμε" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πάντοτε θα μ' αγαπούσες
πάντοτε θα σ' αγαπώ
έτσι λέγαμε πριν λίγο
πως λοιπόν συνέβη αυτό...

Χωρίζουμε
που πήγε όλη αυτή η αγάπη
μου λείπει τ' άλλο μου κομμάτι
γιατί να φτάσουμε ως εδώ.
Χωρίζουμε
Θεούς και δαίμονες παλεύω
τον εαυτό μου κοροϊδεύω
αφού χωρίς εσένα δεν μπορώ"...

(στίχοι: Φοίβος - "Χωρίζουμε")

Music Corner

ΣΤΑΘΗΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Φοίβος
Οργάν. Παραγωγής
Γιώργος Σταμπόλης
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Γιάννης Σαρλής
1 CD 3 Tracks
Διάρκεια CD: 11:33
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χωρίζουμε
02. Με τίποτα
03. Ό,τι πιο όμορφο

MC Team ID