"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Music Corner

"Ήρθες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σάκης ήρθε!
"Ήρθες" ο τίτλος του νέου του album τη χρονιά που του ανήκει, επαγγελματικά και προσωπικά.
Ο απόλυτος έλληνας star ήρθε. Νέο album, νέες επιτυχίες, νέα τραγούδια για να αγαπήσουμε. Η αναμονή τελειώνει εδώ. Μετά το "Και σε θέλω" που κατέκτησε αυτό που δικαιούνταν, έγινε τεράστιο hit, έμεινε για 10 εβδομάδες στο Νο1 του National Airplay Chart και έκανε όλους να αναμένουν την κυκλοφορία του νέου album.
"Ήρθες", ο τίτλος του album με τραγούδια που την μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, εκτός από ένα που η μουσική είναι του Sanny Χ, και στίχους η Βίκυ Γεροθοδώρου, ο Νίκος Γρίτσης, ο Γιάννης Δόξας, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, η Πηγή Κωνσταντινίδου, ο Θάνος Παπανικολάου και ο Γιάννης Ρεντούμης.
'Ήρθες" ο τίτλος του album, αλλά και ο τίτλος του πρώτου ουσιαστικά single, σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους του Γιάννη Δόξα. Μετά το απόλυτο dance «και σε θέλω», τώρα σειρά έχει μια από αυτές τις μπαλάντες που θέλεις να ακούς τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει. Και έπεται συνέχεια. "Βήματα", "Παραδόθηκα", "Και αν μπορούσες", τρία μόνο από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν με την πρώτη ακρόαση.
Σε μια χρονιά που όλα γυρίζουν γύρω του, ο νέος Σάκης Ρουβάς καταθέτει ένα από τα καλύτερα album της καριέρας του.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μετράει ήδη 17 χρόνια στη δισκογραφία. Αλήθεια, πώς πέρασαν τόσα χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στο Show Center το 1991;! Λένε πως ο χρόνος αποδεικνύει αν αξίζεις ή όχι. Πώς το λέει το τραγούδι ..."κι αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα"! Στην περίπτωση του, ο στίχος αυτός ισχύει. 17 χρόνια τώρα η πορεία του, η ζωή του, οι επιλογές του, δείχνουν πως έχουμε έναν σταρ απέναντί μας! Ο Σάκης Ρουβάς δηλώνει πως το 2008 ήταν γι' αυτόν μια εξαιρετική χρονιά! Ήταν πράγματι η χρονιά του; Ήταν μια χρονιά που τα πάντα γύριζαν γύρω του; Έτσι φαίνεται...

Συναυλίες έδωσε. Ανοικτός στις προσκλήσεις - προκλήσεις, δέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα για δεύτερη φορά στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision στη Μόσχα τον Μάιο του 2009, δηλώνοντας πως η συμμετοχή του την προηγούμενη φορά στον διαγωνισμό ήταν μια από τις πιο έντονες εμπειρίες του, θέλει λοιπόν να την ξαναζήσει. Παραμένοντας ανοιχτόμυαλος ζητά νέα πεδία εξερεύνησης, έτσι αναλαμβάνει την παρουσίαση του X-Factor, βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό του θα λέγαμε. Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινά εμφανίσεις στο STARZ, με τις αδελφές Μαγγίρα και μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, σε ένα live - show party, γεμάτο ενέργεια, όπως ακριβώς το ήθελε ο ίδιος, σε έναν καθαρά συναυλιακό χώρο. Όπως άλλωστε δηλώνει ο ίδιος, οι συναυλίες θεωρεί πως είναι ο φυσικός του χώρος. Κι ενώ όλα κινούνται γύρω από την καριέρα και τα επαγγελματικά του, έρχεται στον κόσμο η κόρη του και τον μεταμορφώνει με μιας σε ..."μπαμπά Σάκη"!

Τι άλλο έμεινε; Τι έλειπε από έναν τόσο γεμάτο και δημιουργικό χρόνο; Μα φυσικά ένα ολοκαίνουργιο cd! Στην εκπνοή του χρόνου λοιπόν, μας χάρισε 10 καινούργια τραγούδια σε μουσική και ενορχήστρωση Δημήτρη Κοντόπουλου (εκτός από ένα που η μουσική είναι του Sony X), κάτω από τον γενικό τίτλο "Ήρθες". Το ομότιτλο τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στις 20 Νοεμβρίου από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, προσωπικά το άκουσα σε ένα από τα live του X-Factor. Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι γραμμένο για την κόρη του, όπως λένε. Πρόκειται για μια ερωτική μπαλάντα από αυτές που χαίρεσαι να ακούς από τον Σάκη. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει πιο ρυθμικά τραγούδια και πιο χορευτικά από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του δεν μας ξενίζει, δεν μας ξαφνιάζει. Ο ήχος, ο ρυθμός και το στυλ παραμένουν γνώριμα, αν και αυτή τη φορά ο Σάκης Ρουβάς δείχνει την τελευταία εκδοχή του εαυτού του, δηλαδή παρουσιάζεται πιο δημιουργικός, πιο ώριμος, πιο ολοκληρωμένος. Σε ήχους ποπ κινούνται τα περισσότερα τραγούδια, χωρίς να λείπουν τα πιο αργά σε στυλ μπαλάντας τραγούδια ("Ήρθες" ή το "Αν μπορούσα"). Δίνει την εντύπωση ότι αυτή τη φορά οι μελωδίες έχουν και κάποια ροκ στοιχεία. Πιο οικείο και πιο κοντά στο στυλ του Σάκη Ρουβά βρήκα το "+ σε θέλω", με τον εξαιρετικό παλμό και τον χορευτικό ρυθμό του. Κάτι μου λέει πως το συγκεκριμένο τραγούδι θα το ακούμε και θα το χορεύουμε για πολύ καιρό στα clubs.

Πάρα πολύ καλή η ενορχήστρωση σε όλα τα τραγούδια, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά αλλά και φυσικά μουσικά όργανα. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους Βίκυ Γεροθόδωρου, Νίκο Γρίτση, Γιάννη Δόξα, Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, Πηγή Κωνσταντινίδου, Θάνο Παπανικολάου και Γιάννη Ρεντούμη...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16σέλιδο. Περιέχει τους στίχους των τραγουδιών και τους συντελεστές. Κάθε σελίδα του booklet συνοδεύεται από φωτογραφία του Σάκη, ενώ η κάθε φορά διαφορετική στυλιστική επιλογή του Σάκη ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα της σελίδας!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ήρθες", "+σε θέλω", "Βήματα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μοιάζεις μ' ένα όνειρο στ' αλήθεια που ζω
Όλα τα έχω αφήσει γίναν πια παρελθόν
Ήλιος που στα μάτια με κοιτάς
Μες το φως γεμίζεις την ψυχή μου
Με κοιτάς, μ' αγαπάς...

Της χαράς κυλάει το δάκρυ
Κι από του ουρανού την άκρη
Πέφτουνε τ' αστέρια μες την αγκαλιά σου...

Ήρθες
κι είσαι το πρώτο μου πρωί
Κοντά μου ήρθες
Στιγμή που ήταν μαγική
Θεού το δώρο
Στο είναι μου εσύ να βρίσκεις χώρο
Από το νου ως την καρδιά
Βασίλισσά μου
Κι εγώ ιππότης σου παντού φρουρός
Με εσένα αξίζει η ζωή
Να ξέρεις πάντα θα 'μαστε μαζί
σαν ένα"...


(στίχοι:
Γιάννης Δόξας, "Ήρθες")

Music Corner

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Τίτλος CD
"ΗΡΘΕΣ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Δημήτρης Κοντόπουλος
Ενορχήστρωση
Δημήτρης Κοντόπουλος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 32:54
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Παραδόθηκα
02. Ήρθες
03. Ξέχνα το πριν και το μετά
04. Βήματα
05. + σε θέλω
06. Χαμογέλα
07. Αν μπορούσα
08. Πάνω μου κρατήσου
09. Έλα μαζί μου
10. Κάποια μέρα

MC Team ID