"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΚΗΣ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ

Music Corner

"Γλυκό μεθύσι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μάκης Σεβίλογλου πρωτοεμφανίστηκε ως στιχουργός και συνθέτης το 2003 με το τραγούδι "Θα μεγαλώνουμε μαζί" στη δισκογραφική δουλειά της Χάρις Αλεξίου "Ως την άκρη του ουρανού σου" ενώ η συνεργασία του με την Χάρις Αλεξίου συνεχίστηκε και στο "Βύσσινο και νεράντζι" όπου ήταν ο ένας εκ των δύο βασικών συνθετών.
Αυτή τη φορά μας συστήνεται και ως ερμηνευτής, παρουσιάζοντας 13 τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσικές (πλην ενός, του οποίου τους στίχους έχει γράψει ο Δημ. Κίτσιος).
Την παραγωγή του album έχει επιμεληθεί η Χάρις Αλεξίου η οποία συμμετέχει ερμηνευτικά και σε δύο τραγούδια. Ενώ στο album συμμετέχει και ο Δημήτρης Μητροπάνος με ένα τραγούδι.
Στίχοι που περιγράφουν πότε τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την καθημερινότητα, τις μεταφυσικές ανησυχίες, σύγχρονα προβλήματα, μέσα από το πρίσμα του ίδιου του τραγουδοποιού και μουσικές που μαρτυράνε καταβολές από το δημοτικό - λαϊκό έως τη μπαλάντα, το rock και το εναλλακτικό τραγούδι.
Τις ενορχηστρώσεις έκαναν ο Κώστας Βαβάλας και ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ οι μουσικοί που έπαιξαν, άλλοι πολύ κι άλλοι λιγότερο γνωστοί, καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το σίγουρο είναι πως όταν εμπλέκεται το όνομα της Χαρούλας Αλεξίου τότε το "αυτί" του ακροατή λειτουργεί διαφορετικά. Πιο προσεκτικά; Πιο απαιτητικά; Πιο επιλεκτικά; Δεν ξέρω αλλά προσωπικά το θεωρώ στοιχείο που με επηρεάζει. Περιμένω να ακούσω τη δουλειά ενός ανθρώπου που επέλεξε η Αλεξίου για να του κάνει την παραγωγή του δίσκου. Το δυνατό σημείο του Μάκη Σεβίλογλου είναι σίγουρα το λαϊκό αλλά και ο στίχος του. Διακρίνω πάντως μία ιδιαίτερη αδυναμία στους παραδοσιακούς δρόμους που ακολουθεί και ταιριάζουν με το ύφος του.

Πειραματισμός με νέους ήχους, χαρούμενα κομμάτια, ζωντανή δουλειά. Το τραγούδι που ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητροπάνος περιμένω να γίνει επιτυχία.

Το σημείο που τα μικρά παιδιά των τραγουδιστών μοιράζονται μαζί τους το ρεφραίν των τραγουδιών είναι αρκετά κλισέ (για τα δικά μου πάντα γούστα), όμως παρόλο που ξεκίνησα να ακούω επιφυλακτικά αυτή τη δουλειά τελικά με κέρδισε.


HIGHLIGHTS:

... Η ερμηνεία του Μητροπάνου (καλά καταλάβατε μου άρεσε πολύ!) αλλά και το δέσιμο παραδοσιακού τραγουδιού με λαϊκό ύφος ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απλό, περιέχει τους στίχους και τα ονόματα των μουσικών σε κάθε τραγούδι, εναλλάσσει το φωτεινό με το πιο σκούρο, λίγες αλλά πολύ εκφραστικές - καλλιτεχνικές φωτογραφίες, μικρό σημείωμα του δημιουργού ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"δεν έμεινε καρδιά" - πολύ ωραία ερμηνεία από ένα καθαρά λαϊκό τραγουδιστή,
"το 10 στη φανέλα σου" - εύθυμη μουσική και διάθεση παρέας,
"δεν έχει η αγάπη μάτια" - ωραίος στίχος και διαφορετική μουσική ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Το άρωμα απ τα χείλη σου
το κράτησα για μένα
κ αν άλλα χείλια φίλησα
το βάσανό σου κύλησα
στον πιο βαθύ γκρεμό να βγει
στο πιο μεγάλο ρέμα.
Το άρωμα απ τα χείλη σου
το κράτησα για μένα.

Δεν έμεινε καρδιά για να σου δώσω
δεν είμαι η αγάπη που ζητάς
θέλεις τον κόσμο σου να μεγαλώσω
γιατί μες το δικό μου δε χωράς"...

(στίχοι: Μάκης Σεβίλογλου - "Δεν έμεινε καρδιά")

Music Corner

ΜΑΚΗΣ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΓΛΥΚΟ ΜΕΘΥΣΙ"
Εταιρεία: ΕΣΤΙΑ
MINOS EMI
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Χάρις Αλεξίου
Φωτογραφίες
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Χρήστος Καρατζόλας
Γιάννης Μπουρνιάς
Artwork
Παναγιώτης Μάντζιος
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 51:44
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Είσαι γυναίκα
02. Αχ καρδούλα μου
03. Μάτια μου
04. Γλυκό μεθύσι
05. Χίλια σπίρτα
06. Δεν έμεινε καρδιά (Δημήτρης Μητροπάνος)
07. Δρόμος (μαζί με την Χάρις Αλεξίου)
08. Θε μου τι κόσμος
09. Αγγελούδι
10. Το 10 στη φανέλα μου
11. Λαλούν αηδόνια (μαζί με την Χάρις Αλεξίου)
12. Δεν έχει η αγάπη μάτια
13. Μια λεξούλα μόνο

MC Team ID