"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ

Music Corner

"Να καούνε τα κρεβάτια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόλυτη λαϊκή τραγουδίστρια είναι και πάλι εδώ!
Η Κατερίνα Στανίση, σπάνια περίπτωση λαϊκής ερμηνεύτριας που κατάφερε να μην έχει όρια, αφού οι δυνατότητες της προκάλεσαν συνεργασίες που ελάχιστες αυθεντικές τραγουδίστριες έχουν κάνει, όπως αυτή με τον Σταμάτη Κραουνάκη, επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα γνήσια λαϊκό άλμπουμ.
Τίτλος του «Να καούνε τα κρεβάτια» με τον Πάνο Καπίρη και τον Αντώνη Παππά να υπογράφουν το ομότιτλο τραγούδι. Για μια ακόμη φορά η Κατερίνα Στανίση απογειώνει τα λαϊκά κομμάτια που ερμηνεύει, αποδεικνύοντας ότι οι σπουδαίοι λαϊκοί τραγουδιστές που επικοινωνούν με τον κόσμο μέσα από την ερμηνεία τους σπανίζουν.
Χάρη στο εντελώς προσωπικό όσο και ξεχωριστό ύφος της άλλωστε, συσπειρώνει γύρω της φανατικούς θαυμαστές.
Στα δυνατά τραγούδια του νέου της δίσκου συγκαταλέγονται τα «Απολογήσου» των Ιορδάνη Παύλου και Γιάννη Μάνιου και «Ξένο σώμα», επίσης των Πάνου Καπίρη και Αντώνη Παππά. Το τραγούδι «Άδειασε μας τη γωνιά» έγραψε ο Κωνσταντίνος Χριστόφορου.
Τα νέα τραγούδια της Κατερίνας Στανίση υπογράφουν ακόμη οι Σάββας Ηλιάδης, Βαγγέλης Καρατζάνος, Βαγγέλης Βασιλείου, Μαργαρίτα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια καθαρά λαϊκή τραγουδίστρια, από τις ελάχιστες κυρίες του χώρου, η Κατερίνα Στανίση, μας χάρισε πριν λίγο καιρό τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Να καούνε τα κρεβάτια"!

Κατά γενική ομολογία η Κατερίνα Στανίση, με την ιδιαίτερη και απόλυτα λαϊκή φωνή, υπήρξε ένα από τα δυνατότερα ονόματα της νυχτερινής διασκέδασης. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη δισκογραφία, με το πολύ γνωστό "Μυστικέ μου έρωτα" μέχρι τώρα υπηρετεί το λαϊκό τραγούδι, χωρίς να έχει κάνει υποχωρήσεις ή εκπτώσεις. Ανατρέχοντας στο σύνολο της δισκογραφίας της διαπιστώνουμε ότι βαδίζει σε συγκεκριμένο, σταθερό και αμετάβλητο μονοπάτι του λαϊκού τραγουδιού. Ευτυχώς δεν "ξελογιάστηκε" από τον λαϊκο-ποπ ήχο, ούτε από την φτήνια που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο. Δεν πειραματίστηκε με άλλα είδη μουσικής (ποιος ο λόγος άλλωστε;), ούτε δελεάστηκε από τα μισο-ανατολίτικα, δυτικο-τροπα αλλά "βαφτισμένα" λαϊκά ακούσματα.

Το "Να καούνε τα κρεβάτια" δεν ξεφεύγει από το είδος που έχουμε συνηθίσει την Κατερίνα Στανίση. 10 νέα τραγούδια με αυθεντικό λαϊκό ήχο. Με το κλαρίνο να σιγοτραγουδά τη θλίψη και το τζουρά με το μπουζούκι να απαλύνει τον πόνο και τους πληγωμένους έρωτες! Ακούγοντας το δίσκο στο σύνολό του, μοιάζει να περιέχει μέτρια κομμάτια, κανένα δεν δείχνει ικανό να κάνει το απόλυτο "μπαμ" σε στίχο ή μελωδία. Οχι, δεν ακούγονται αδιάφορα τα τραγούδια. Άλλοτε ο στίχος π.χ. "...το πάθος που μας έκαιγε σαν φλόγα μια φορά, σα λίμνη τώρα έγινε με στάσιμα νερά..." (Ξένο Σώμα) και άλλοτε τα γυρίσματα της μουσικής, όπως στο "Μες στα ξενυχτάδικα" σε κάνουν να σταθείς για λίγο, να ακούσεις με μεγαλύτερη προσοχή.


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν υπάρχει ένθετο! Οι δημιουργοί και οι συντελεστές του δίσκου αναφέρονται μόνο στη θήκη του cd.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μες στα ξενυχτάδικα", "Ξένο σώμα", "Να καούνε τα κρεβάτια" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Η αλήθεια είναι ότι
Όλα τα χρωστώ σε σένα:
Και τον πόνο και τις πίκρες
Και τα μάτια τα κλαμμένα...

Και γι' αυτό τώρα που μ' έχεις πια προδώσει,
Μια ευχή θέλει η καρδιά μου να σου δώσει!

Να καούνε τα κρεβάτια που ξαπλώνεις
Και τον έρωτα που ζήσαμε σκοτώνεις,
Κι όπως στάχτη έχεις κάνει την ψυχή μου
Να σε καίει μια ζωή η ανάμνησή μου!

Να καούνε τα κρεβάτια που ξαπλώνεις
Και τον έρωτα που ζήσαμε σκοτώνεις
Κι όπως έκαψες εσύ τα όνειρά μου!
Να σου καίει την ψυχή το όνομά μου!"...


(στίχοι: Πάνος Καπίρης - "Να καούνε τα κρεβάτια")

Music Corner

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ

Τίτλος CD
"ΝΑ ΚΑΟΥΝΕ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ"
Εταιρεία: IMPACT
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Πάνος Καπίρης
Φωτογραφίες
Δημήτρης Ντελής
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 34:57
7/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Ξένο σώμα
02. Υπόθεση προσωπική
03. Να καούνε τα κρεβάτια
04. Απολογήσου
05. Άδειασέ μας τη γωνιά
06. Του κόσμου τα μικρόφωνα
07. Μες στα ξενυχτάδικα
08. Η γυναίκα της ζωής σου
09. Τι να κάνω
10. Η Παναγιά μαζί σου

MC Team ID