"κλικ για μεγέθυνση"
STAVENTO

Music Corner

"Σήμερα το γιορτάζω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το γιορτάζουμε! Το νέο album των Stavento είναι γεγονός!
Το γνωστό hip hop συγκρότημα μας παραδίδει 18 τραγούδια (+1 hidden track) στο γνωστό ύφος, με στίχους που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.
Οι συμμετοχές και αυτή τη φορά είναι εντυπωσιακές! Πρόκειται για μια πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών που αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα στα εξαιρετικά τραγούδια του σχήματος από την
Αλεξανδρούπολη.
Ο Κώστας Τουρνάς συμμετέχει σ' ένα φοβερό remix της γνωστής επιτυχίας «Όμορφη», ο Stereo Mike στο «Σήμερα το γιορτάζω», ο Δημήτρης Κοργιαλάς στο «Σ' ένα κόσμο που γυρνά» και ο Αλέξανδρος Χατζής στο «Μαζί σου» είναι μερικά από τα σημαντικά ονόματα που συμβάλουν στο τελικό δυνατό
αποτέλεσμα.
Ήδη μέσα από το «Σήμερα το γιορτάζω» έχει ξεχωρίσει το εκπληκτικό πρώτο single «Μέσα σου», το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος και βρίσκεται ήδη ψηλά στο airplay των ελληνικών ραδιοφώνων.
Παράλληλα, το video clip του «Μέσα σου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σιλβέστρου, παίζει πολύ δυνατά και μπορείτε να το απολαύσετε στις οθόνες σας!
Αυτό είναι το Hip Hop album της χρονιάς!!!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα hip hop συγκρότημα που από τη πρώτη στιγμή έχει καταφέρει να θέσει ένα δικό του χαρακτηριστικό στίγμα στο χώρο. Και μιλάμε για ένα χώρο που δυο τρία group έχουν δημιουργήσει τα standards και όλοι οι υπόλοιποι, συνήθως ακολουθούν τις φόρμες και το ύφος αυτών. Οι Stavento καταφέρνουν, χωρίς να ξεφεύγουν από τα όρια της hip hop, να δίνουν ένα άκουσμα που συχνά διακρίνεται για τη μελωδικότητά του, ενώ οι ρίμες τους έχουν πολύ συχνά και τις ερωτικές τους στιγμές, αποφεύγοντας να στέκονται κατά βάση σε αγριεμένα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Ίσως κάποιοι πουν - οι πιο "σκληροπυρηνικοί" του είδους - ότι δεν είναι αμιγώς hip hop αυτό που κάνουν οι Stavento. Όπως το δει κανείς. Η ουσία είναι ότι ακούγονται ευχάριστα και πιστεύω πως αυτό ισχύει ακόμα και για άτομα που δεν έχουν ξανακούσει ποτέ τους rap.

Το album "σήμερα το γιορτάζω" κυκλοφορεί με τη σφραγίδα της Sony BMG. Εύκολα παρατηρεί κάποιος από το πρώτο κι όλας άκουσμα μια σημαντική αλλαγή, καθώς η τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Κόνιακ αποτελεί νέο μέλος των Stavento που αντικατέστησε την Εύα Κανατά. Η φωνή της είναι σημαντικά διαφορετική, "παίζει" σε αρκετά πιο ψιλές οκτάβες, όμως δείχνει να είναι πολύ ικανή σ' αυτό που κάνει. Για να είμαι ειλικρινής μου έλειψε λίγο η φωνή της Εύας που είχε σημαντικές επιτυχίες με το group, όμως σε καμία περίπτωση η Αλεξάνδρα δεν υστερεί, απλώς είναι μια φωνή εντελώς διαφορετική.

Στα 16 κομμάτια του cd (+ τα intro και outro) υπάρχουν αρκετά που ξεχώρισα - τα έχω γράψει παρακάτω στο σχετικό πεδίο - και γενικά σχημάτισα την άποψη πως πρόκειται για μια δουλειά με πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο ήχο που εκτείνεται από το καθαρόαιμο hip hop, μέχρι το r'n'b και τολμώ να πω ακόμα και τη pop σε κάποιες φάσεις. Σημαντικό στοιχείο οι δυνατές συμμετοχές (κάτι που είδαμε και στο προηγούμενο cd και μάλιστα σχεδόν με τα ίδια πρόσωπα!), όπως του Κώστα Τουρνά, του Δημήτρη Κοργιαλά, του Αλέξανδρου Χατζή και του πιο "δικού" τους Stereo Mike.
Ο Κώστας Τουρνάς συμμετέχει στο remix μιας δικής του επιτυχίας, πολύ μεγάλης από τη δεκαετία του '80, το "δεν μετανιώνω". Θεωρώ όμως αυτή τη προσπάθεια μια από τις πιο ατυχείς στιγμές του album και νομίζω πως περισσότερο "καταστράφηκε" ένα σημαντικό και σίγουρα διαχρονικό τραγούδι της ελληνικής pop, παρά κέρδισε κάτι από αυτό το remix.
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς συμμετέχει στο "σ' ένα κόσμο που γυρνά", ένα από τα πιο "αγριεμένα" τραγούδια του cd που στα ρεφρέν αλλάζει ριζικά ύφος - είναι οι στιγμές που παρεμβαίνει ο Κοργιαλάς - και αποκτά electro pop χαρακτήρα, στο γνώριμο στυλ του τραγουδιστή.
Τον Αλέξανδρο Χατζή τον ακούμε σε μια πολύ διαφορετική στιγμή του cd, ίσως την πλέον ερωτική, ντουέτο με την Αλεξάνδρα. Μπαλάντα που απέχει αρκετά από τα hip hop πρότυπα (δεν υπάρχει ούτε ένα ραπάρισμα, έτσι για τα μάτια!), αλλά βρίσκεται ανάμεσα στα tracks που προσωπικά ξεχώρισα.
Ο Stereo Mike ακούγεται στο "σήμερα το γιορτάζω", αυθεντικό ζόρικο hip hop κομμάτι που έδωσε και τον τίτλο του στο cd.


HIGHLIGHTS:

... Για ένα ακόμα album των Stavento, ξεχωρίζει ο ιδιαίτερος ήχος τους, οι αριστοτεχνικές ενορχηστρώσεις τους και το προσωπικό τους στίγμα! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφα σκίτσα, ανάμεσα στους στίχους.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μέσα σου", "Το βατράχι", "Πριν σε γνωρίσω", "Σαν τη φωτιά", "Hey hop", "Πως τολμάς", "Σ' ένα κόσμο που γυρνά", "Μαζί σου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τώρα που έντυσες το σώμα σου με ρούχα δανεικά
Τι τα θέλεις τα δικά μου αφού δεν σου ήταν αρκετά
Τώρα που γεύτηκαν άλλο φιλί τα χείλη σου
Πως θα πιουν απ' τα δικά μου, ντροπή, να πας στου Θεού την ευχή...

Ποτέ
Δεν θα κάνεις κομμάτια εσύ την ψυχή μου
Ποτέ
Δεν θα νοιώσεις στα χείλη σου εσύ το φιλί μου
Ποτέ
Δεν θα είσαι η όμορφη σκέψη στο νου μου
Μα
Θα 'σαι πάντα βατράχι του παραμυθιού μου"...


(στίχοι: ΜΕΘ - "Το βατράχι")

Music Corner

STAVENTO

Τίτλος CD
"ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΩ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Παραγωγή
Stavento
Φωτογραφίες
Charlie Makkos
Επιμ. Φωτογράφησης
Τζώρτζια Μιχαλοπούλου
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 19 Tracks
Διάρκεια CD: 68:26
3/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Happy birthday - intro
02. Σήμερα το γιορτάζω
03. Μέσα σου
04. Το βατράχι
05. Πριν σε γνωρίσω (τα κακώς κείμενα)
06. Σαν τη φωτιά
07. Δεν μετανιώνω (remix)
08. Hey - hop
09. Σ' ανθισμένες ταράτσες (instrumental)
10. Πως τολμάς
11. Αυτοί κ' οι άλλοι
12. Σ' ένα κόσμο που γυρνά
13. Μέρες πονηρές
14. Μέσα σε μια νυχτιά
15. Ναυάγια στο βυθό
16. Μαζί σου
17. Σαν της νυχτιάς τα φώτα
18. Outro

MC Team ID