"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΗ

Music Corner

"Ρώτησέ με"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σοφία Στρατή μάς συστήθηκε με την "Πεταλούδα" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία κι ακούστηκε κυριολεκτικά παντού!
Τώρα, μας παρουσιάζει το νέο της album με 12 καταπληκτικά τραγούδια.
Δυναμικά τραγούδια, γλυκές μελωδίες, αλλά και αισθαντικές μπαλάντες συνθέτουν έναν υπέροχο ποπ δίσκο!
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Yiorgos Bellapaisiotis και ο Θοδωρής Ντάρμας υπογράφουν τη μουσική του album ενώ ο Νίκος Γρίτσης, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Γιώργος Σαμπάνης, o Αντώνης Βιλλιώτης, ο Σπύρος Κοντάκης, ο Μιχάλης Μουλάκης, ο Θάνος Παπανικολάου, η Αλεξάνδρα Ζάκα και ο Antony James υπογράφουν τους στίχους.
Στο album θα βρείτε την διασκευή στα ελληνικά, της γνωστής επιτυχίας "Unfaithful", με τίτλο "Μια στιγμή" που ακούγεται πάρα πολύ στα ραδιόφωνα αλλά και το "This can't be love", με το οποίο η Σοφία Στρατή συμμετείχε στον προκριματικό διαγωνισμό της Κύπρου για την Eurovision.
Επίσης, στο album περιλαμβάνεται το υπέροχο τραγούδι του Γιάννη Κότσιρα και της Βίκυς Γεροθόδωρου "Να μην ξεχάσεις" το οποίο κατακτά ήδη όλα τα ραδιόφωνα και είναι το single που θα ακουστεί όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Φρέσκος ήχος... υπέροχες ερμηνείες... ένα album που θα αγαπήσετε!!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Λίγο πριν ξημερώσει το 2006, η Σοφία Στρατή είχε παρουσιάσει το ντεμπούτο solo album της, με τίτλο "μια πεταλούδα". Μέσα από αυτή τη δουλειά είχε ξεχωρίσει ιδιαίτερα η ομώνυμη διασκευή, όμως τα υπόλοιπα κομμάτια τελικά δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα, αν και κάποια το δικαιούνταν...

2,5 χρόνια περίπου μετά από εκείνη τη δουλειά, η Σοφία Στρατή επιστρέφει με το "ρώτησέ με", ένα album σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο! Αυτή τη φορά τολμώ να πω πως όχι μόνο υπάρχουν κάποια ωραία τραγούδια, αλλά ότι μάλλον κανένα κομμάτι δεν υστερεί! Η Σοφία Στρατή συνεργάστηκε με διάφορους δημιουργούς, πήρε στα χέρια της 11 πολύ καλά pop κομμάτια και το γεγονός αυτό το εκμεταλεύεται στο έπακρον, αφού και οι ερμηνείες της είναι άρτιες!

Ιδιαίτερη στιγμή του cd είναι ξανά μια διασκευή, αυτή τη φορά του Unfaithful, πολύ γνωστής επιτυχίας της Rihanna, με ελληνικό τίτλο "μια στιγμή". Ωστόσο δεν θεωρώ αυτό το κορυφαίο κομμάτι του cd. Μου άρεσε πολύ μια άλλη διασκευή, το "σ' αναζητώ" σε r'n'b ρυθμό και με τη πολύ καλή συμμετοχή του ράπερ Μηδενιστή, που δίνει στο τραγούδι το δικό του χρώμα. Μου άρεσε πολύ και η μπαλάντα "αυτά που ήξερες" των Δημήτρη Κοντόπουλου και Νίκου Γρίτση με την οποία ξεκινάει η δουλειά. Εξαιρετικό και το "να μη ξεχάσεις" σε μουσική Γιάννη Κότσιρα (μας εκπλήσσει στο dance ρεφραίν!) και στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου. Και υπάρχουν ακόμα πολλές καλές στιγμές. Όπως το "άλλος κανένας" του Θάνου Παπανικολάου ή το δυναμικό "όπου πας" των Δημήτρη Κοντόπουλου και Βίκυς Γεροθόδωρου ή το "πες μου τι θέλεις" του Γιώργου Σαμπάνη.

Άκουσα ξανά και το "this can't be love" με το οποίο η Σοφία Στρατή διεκδίκησε να εκπροσωπήσει τη Κύπρο στη Eurovision. Και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ περισσότερο από τις πρώτες φορές που το άκουγα και μάλλον τελικά ήταν λάθος που δεν επελέγη αυτό. Όχι ότι ήταν κακό το τραγούδι της Ευδοκίας Καδή, απλώς αυτό ήταν πολύ πιο κοντά σ' αυτά που ζητάει η σύγχρονη Eurovision. Πολύ καλή και η ελληνική διασκευή του με τίτλο "μια αγάπη φωτιά"!

Όλα τέλεια λοιπόν σ' αυτό το album; Για μένα ναι, από την άποψη ότι είναι ένα cd με τραγούδια που έστω κι αν δεν διεκδικούν "δάφνες διαχρονικότητας", κατάφεραν και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μου και με έβαλαν στο ρυθμό τους. Μια αρκετά καλή pop δουλειά που σας προτείνω...


HIGHLIGHTS:

... Το γεγονός πως το cd κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη του τη διάρκεια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολλές φωτογραφίες, στίχοι, και πολλά ...μπουκάλια νερού! Το artwork είναι έξυπνο, αλλά ελαφρώς μονότονο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όπως είπα και παραπάνω κανένα τραγούδι δεν υστερεί, ωστόσο ξεχωρίζω περισσότερο τα "Αυτά που ήξερες", "Να μη ξεχάσεις", Σ' αναζητώ", "Μια στιγμή", "This can't be love", "Όπου πας"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ήσουν εδώ, για μια στιγμή, μια ζωή
έτσι κι αλλιώς σαν μια ματιά είναι κι αυτή
φεύγει και χάνεται
ένα ανοιγόκλεισμα στα βλέφαρα
και πια δεν είσαι εδώ
και έχω ανάγκη, ένα μόνο να σου πω...

Να μη ξεχάσεις
μη με ξεχάσεις
κι όταν μονάχος σου βρεθείς
στη μοναξιά σου μια στιγμή
να μ' αγκαλιάσεις"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Να μην ξεχάσεις")

Music Corner

ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΗ

Τίτλος CD
"ΡΩΤΗΣΕ ΜΕ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Δημήτρης Κοντόπουλος
Φωτογραφίες
Charlie Makkos
Επιμ. Φωτογράφησης
Τζώρτζια Μιχαλοπούλου
Styling
Δανάη Σακκά
Αλεξάνδρα Κατσαΐτη
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 41:30
4/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Αυτά που ήξερες (κομμένα)
02. Να μην ξεχάσεις
03. Άλλος κανένας
04. Μια στιγμή (Unfaithful)
05. Πες μου τι θέλεις
06. Ζω
07. Σ' αναζητώ (ad of Callin' U) feat. Μηδενιστής
08. Μια αγάπη φωτιά (This can't be love)
09. Όπου πας
10. Παιδική χαρά
11. Ρώτησέ με
12. This can't be love (bonus track)

MC Team ID