"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Music Corner

"Μια νύχτα ζόρικη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια δοκιμασμένη και γεμάτη επιτυχίες συνεργασία επαναλαμβάνεται. Ο Πασχάλης Τερζής συνεργάζεται για μία ακόμα φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους.
«Μια νύχτα ζόρικη» ο τίτλος του δίσκου.
Η αυθεντική λαϊκή φωνή και ερμηνεία του Πασχάλη Τερζή σε τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους, που για μια ακόμα φορά αναδεικνύει το μεγάλο συνθετικό και στιχουργικό του ταλέντο, αποτελούν εγγύηση για τη μεγάλη επιτυχία του album.
Στίχους, εκτός από το Γιώργο Θεοφάνους έχουν γράψει ο Θάνος Παπανικολάου, ο Κώστας Φασουλάς, ο Ανδρέας Νεοφυτίδης και ο μεγάλος μας ποιητής Μάνος Ελευθερίου.
Το πρώτο single του album ήταν η απόλυτη έκπληξη, αφού ακούσαμε τον Πασχάλη Τερζή, όπως δεν τον είχαμε ξανακούσει μέχρι σήμερα και είναι ήδη η απόλυτη επιτυχία. «Κάνε ό,τι νομίζεις» ο τίτλος του τραγουδιού, για να δείτε ότι ακόμα και στις δοκιμασμένες συνεργασίες, υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν επαναπαύονται μόνο στον δρόμο που τους έχει δείξει η μέχρι σήμερα επιτυχία τους. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού το καινούριο album της συνεργασίας του Πασχάλη Τερζή και του Γιώργου Θεοφάνους, είναι γεμάτο επιτυχίες. 14 μεγάλα τραγούδια που αποτελούν τον δίσκο της χρονιάς.
«Κάνε ό, τι νομίζεις», το πρώτο άκουσμα, από ένα album που κάθε τραγούδι του είναι και μια αποκάλυψη. Τόσο συνθετική όσο και ερμηνευτική. Ο Γιώργος Θεοφάνους συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις ανεξάντλητες μελωδίες του και τους άμεσους στίχους του και ο Πασχάλης Τερζής αναδεικνύει το μεγαλείο της φωνής του.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πασχάλης Τερζής τραγουδά Γιώργο Θεοφάνους. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Επομένως και τώρα, πάτησε σε γνώριμο και σίγουρο έδαφος. Κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή, αφού ο δίσκος έγινε αμέσως χρυσός! Αν αυτό είναι το ζητούμενο...

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν ο Πασχάλης Τερζής κυκλοφορεί καινούργιους δίσκους για να στηρίξει τις νυχτερινές εμφανίσεις του ή για να μη χαθεί απ' το προσκήνιο. Γιατί αν τον ενδιέφερε κάτι παραπάνω, η υστεροφημία του - ας πούμε - ή η επιθυμία του να τραγουδήσει ένα ρεπερτόριο διαφορετικό, αν ήθελε να περάσει με τη σπουδαία φωνή του και με τη δεδομένη απήχησή του στον κόσμο κάποια άλλα πράγματα, θα έψαχνε λίγο περισσότερο και σε διαφορετικές από τις συνηθισμένες κατευθύνσεις.

Αν, πάντως, ισχύει ο πρώτος λόγος, τότε τα τραγούδια του καινούργιου του cd "Μια νύχτα ζόρικη" είναι ό,τι πρέπει και για τον ίδιο και για τους θαυμαστές του. Λαϊκή η βάση των δεκατεσσάρων τραγουδιών του Γιώργου Θεοφάνους, με ενορχηστρώσεις που μερικές φορές φλερτάρουν με τον ήχο της εποχής και με στίχους που εξαντλούν το θέμα του έρωτα, αλλά χωρίς πολλές εμβαθύνσεις. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή - έκπληξη του Μάνου Ελευθέριου, που υπογράφει τους στίχους του τραγουδιού "Θα μείνεις ουρανός".

Γενικά, η ακρόαση του άλμπουμ κυλάει εύκολα και η φωνή του Πασχάλη Τερζή σε κερδίζει σε τέτοιο βαθμό, που να επισκιάζει το υλικό και να σου φτάνει που ακούς τον Τερζή κι όχι τα τραγούδια αυτά καθαυτά...


HIGHLIGHTS:

... Η συμμετοχή του κυρίου Μάνου Ελευθερίου, έστω και μ' ένα τραγούδι, σε μια δισκογραφική έκδοση ξεπερνά κατά πολύ το χαρακτηρισμό "highlight". Είναι πολύ μεγάλη τιμή και για τον Πασχάλη Τερζή και για τον Γιώργο Θεοφάνους ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Χρηστικό, αφού περιλαμβάνει τους στίχους των δεκατεσσάρων τραγουδιών του δίσκου. Θα περίμενα κάποια στιγμή τόσο από τον Πασχάλη Τερζή όσο κι από άλλους ερμηνευτές της δικής του αναγνωρισιμότητας να περιορίσουν λίγο τις προσωπικές τους φωτογραφίες από τα εξώφυλλα κι από τα ένθετα των δίσκων ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Άνθρωποι", "Μαχαίρι", "Αντέχω", "Θα μείνεις ουρανός" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Θα μείνεις ουρανός μες στο κορμί μου
τ' αστέρι που κρυφά θα μ' οδηγεί
πουλάκι της ερήμου η ψυχή μου
θα τραγουδά για ό,τι μ' ευλογεί
ο χωρισμός σου γίνεται
νεράκι που δεν πίνεται
"...

(στίχοι: Μάνος Ελευθερίου - "Θα μείνεις ουρανός")

Music Corner

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Τίτλος CD
"ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΖΟΡΙΚΗ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Θύμιος Παπαδόπουλος
Γιώργος Θεοφάνους
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Μανώλης Χιώτης
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 57:31
11/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Άνθρωποι
02. Κάνε ό,τι νομίζεις
03. Μια νύχτα ζόρικη
04. Μαχαίρι
05. Εγώ σε πίστεψα
06. Αντέχω
07. Άκρη του γκρεμού σου να 'μαι
08. Δεν έχει μείνει τίποτα
09. Θα το συνηθίσεις
10. Θ' αναμετρηθώ
11. Ειλικρινά
12. Είπα να θυμηθώ
13. Αλάσκα
14. Θα μείνεις ουρανός

MC Team ID