"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Music Corner

"Από άλλα περιβόλια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα διπλό άλμπουμ με τις περισσότερες από τις συμμετοχές του Παντελή Θαλασσινού σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών ή live ηχογραφήσεις, τα τραγούδια που όπως ο ίδιος λέει, τραγούδησε σε "άλλα περιβόλια".

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο Παντελής Θαλασσινός σημειώνει: "Τα τραγούδια που τραγούδησα σε άλλα περιβόλια είναι για μένα το ίδιο σημαντικά, όσο αυτά που βρίσκονται στις δικές μου δουλειές. Είναι μαζεμένα από ξεχωριστά δέντρα αλλά για πρώτη φορά βρίσκονται όλα μαζί. Ήταν κι αυτά βήματα, που αγάπησα στη μέχρι τώρα πορεία μου στη ζωή. Μερικά από αυτά με βοήθησαν και μ' επηρέασαν. Η σχέση μου με τους δημιουργούς τους ήταν και είναι φιλική κι αυτό είναι κάτι πιο σημαντικό κι από τα ίδια τα τραγούδια. Τα υιοθέτησα σαν παιδιά μου, γι' αυτό και τα περιλαμβάνω τώρα σ' αυτό το διπλό CD που το θεωρώ συνέχεια της προσωπικής μου δισκογραφίας. Πάντα όμως με την απαραίτητη γονική συναίνεση. Όλες οι συμμετοχές μου ήταν περίπου πενήντα, γι' αυτό και ήταν αδύνατον να χωρέσουν σε δύο καλάθια. Αυτά που έμειναν έξω είναι εξίσου "νόστιμα".
Στη συγκομιδή, υπάρχει κι ένα τραγούδι, η Γλωσσολαλιά, απ' τα πιο αγαπημένα μου, που γράψαμε με τη Σοφούλα (Σοφία Αθανασιάδου), πριν από κάμποσα χρόνια, για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και βγαίνει πρώτη φορά στη δισκογραφία.
Ευχαριστώ λοιπόν τους περιβολάρηδες και όσους έγιναν συνοδοιπόροι και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ το φίλο μου Αργύρη Βλάττα απ' τη Χίο, που δούλεψε μαζί μου στη συγκομιδή..."

Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται τραγούδια από τα άλμπουμ: "Ο γητευτής και το δρακοδόντι" των Χαΐνηδων, "Ζωντανή ηχογράφηση από το γυάλινο μουσικό θέατρο" του Νίκου Ξυδάκη, "Μάνα γη" των Apurimac, "Live at the Odeon of Herod Atticus" του Νότη Μαυρουδή, "Άσπρο μαντήλι ανέμιζε" των Μάριου Τόκα- Κώστα Φασουλά, "Εικόνες παιδεύουν το μυαλό" του Πέτρου Δουρδουμπάκη, "Ρε γυαλάκια πονηρέ" του Γιάννη Λογοθέτη, "...στη χαρά στην Ατέλειωτη μέρα" του Βασίλη Καρόζα, "Το πιο μεγάλο ψέμα", "Ώρες μου χρωματιστές" και "Το χρώμα της μνήμης" του Γιώργου Σταυριανού, "Smyrne" και "Δάκρυ στο γυαλί" της Εστουδιαντίνας, "Του έρωτα και τ' ουρανού" του Γιώργου Καζαντζή, "Παντελώς χειροποίητα" του Παντελή Αμπαζή, "Τρίφωνο" του Τριφώνου, "Τελευταίο φως" του Οδυσσέα Εισαγγελέα, "Ιχνογραφίες" του Ανδρέα Καρακότα, "Θράκης φωνή" του Χρήστου Χατζόπουλου, τη συλλογή "Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα", "Τα μονοπάτια τα παλιά" και "Στου ονείρου την αυλή" του Πάρη Περισυνάκη, "Από κουρέλια νυφικό" του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, "Νερό κι αρμύρα" του Βασίλη Παπαδόπουλου, "Της αγάπης κρίματα" του Νίκου Ταβερναράκη και τη "Γλωσσολαλιά" από την παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ένα άλμπουμ απαραίτητο για τη δισκοθήκη σας!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Όταν ακούς διπλό cd - συλλογή, σκέφτεσαι - αν είσαι λίγο γκρινιάρης όπως εγώ - α! καλά πάλι τα ίδια, μια επανάληψη... Όμως στη συγκεκριμένη δουλειά δεν συμβαίνει αυτό.

Καθόλου. Απεναντίας! Η νέα πρόταση του Παντελή Θαλασσινού αφορά στις συνεργασίες που έχει κάνει σε όλη τη μουσική του διαδρομή. Και είναι πολλές.

Ακούγοντας όμως συγκεντρωμένα τα τραγούδια που κάποια είναι περισσότερο γνωστά και άλλα όχι, είναι σαν ένα φωτογραφικό άλμπουμ του ερμηνευτή με τους φίλους του. Δεν μου άρεσε πολύ η μεταφορά της εικόνας του περιβολιού αν και είναι πολύ ωραίος τίτλος και πραγματικά αντιπροσωπευτική εικόνα κυρίως επειδή δένει με την παραδοσιακή μουσική που αγαπάει ο ερμηνευτής και κυριαρχεί στις δουλειές του.

Βλέπω αυτό το album σαν έναν διάλογο που κάνει το παρόν με το παρελθόν και όχι σαν μια απλή εικόνα από τα παλιά...


HIGHLIGHTS:

... Η σειρά που μπήκαν τα τραγούδια. Το πρώτο cd περιέχει τα έντεχνα κομμάτια ενώ το δεύτερο τα παραδοσιακά και λαϊκά ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ καλό ένθετο που εκτός απο τα ονόματα των δημιουργών δίπλα στα τραγούδια, υπάρχει και φωτογραφία του δίσκου απ τον οποίο προέρχονται. Μειονέκτημα όμως ότι δεν υπάρχουν οι στίχοι.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Απο το πρώτο cd τα "κάθε μια νύχτα", "μα εσύ γελάς σαν πρώτα" και "αγαπάμε μια φορά".
Απο το δεύτερο cd τα "ερηνάκι", "μεταξωτή αγάπη" και "μαραμένο λουλούδι" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Και τι ψυχή έχει μια νύχτα στους αιώνες
Και τι ψυχή έχεις κι εσύ να μ' αρνηθείς
Είμαστε οι δυό μας μες τον κόσμο δυο σταγόνες
Κι εσύ μια θάλασσα ζητάς για να χαθείς
"...

(στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής - "Κάθε μια νύχτα")

Music Corner

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Τίτλος CD
"ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: Διπλό CD

Διεύθ. Παραγωγής
Παντελής Θαλασσινός
Καλλιτεχνική Επιμέλεια
Έφη Κανελλοπούλου
Πίνακας Εξωφύλλου
Γιούλα Ροζάκου
Φωτογραφίες
Ιορδάνης Αντιφάτογλου
Artwork
Δήμητρα Ζαμπούρα
2 CD 33 Tracks
Διάρκεια
CD1: 66:27

CD2: 61:25
3/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
01. Εγώ θα μείνω
02. Άμα τη δεις (μαζί με τον Alejandro Diaz)
03. Θα πλέξω μενεξέδες
04. Κάθε μια νύχτα (μαζί με τον Νίκο Κουρουπάκη)
05. Ανέμου παραζάλη (μαζί με τον Βασίλη Σκουλά)
06. Κόκκινο κρασί (μαζί με τους Πέτρο Δουρδουμπάκη & Βάσια Βουγιουκλή)
07. Γλωσσολαλιά
08. Όταν τύχει
09. Ταξίδι
10. Θα με ξεχάσεις
11. Τυφλές ελπίδες
12. Θα βρεθούμε ξανά
13. Μα εσύ γελάς σαν πρώτα
14. Κερύνεια (Cerynea) (μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα)
15. Μόνοι σαν χαράζει
16. Τραγούδι λιανοτράγουδο
17. Αγαπάμε μια φορά

CD2
01. Το Ερηνάκι
02. Μην πεις ξανά πως μ' αγαπάς
03. Φεγγάρια από χαρτόνι
04. Μονάχα οι νύχτες
05. Μεταξωτή αγάπη (μαζί με τον Νίκο Ξυδάκη)
06. Βόλτα
07. Στο παζάρι του έρωτα
08. Κοχύλι
09. Πικροθάλασσα
10. Στο κάστρο της Αστυπαλιάς
11. Η νοτιά
12. Κοντυλιές της αυγής
13. Από τη γυναίκα για τη γυναίκα (μαζί με τον Ανδρέα Καρακότα)
14. Οι νύχτες μου γυρεύουνε χορό
15. Μαραμένο λουλούδι
16. Αποχαιρετισμός


MC Team ID