"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Music Corner

Συλλογή + 3 Νέα τραγούδια
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Best of - Δίπλα σε σένα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες μιας από τις πιο σημαντικές λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της, συγκεντρωμένες σε ένα εκπληκτικό τριπλό best of album!
Μια πολυτελής κασετίνα που αποτυπώνει, με τον καλύτερο τρόπο, τη δεκάχρονη πορεία της Νατάσας Θεοδωριδου στο ελληνικό τραγούδι.
Όλα τα αγαπημένα τραγούδια της Νατάσας σε 2 cds, αλλά κι ένα dvd που περιλαμβάνει τα καλύτερα video clips της αγαπημένης ερμηνεύτριας.
Φεγγάρι μου, Δεν σ' αδικώ, Μια γλυκιά μελωδία, Αχάριστη καρδιά, Τις δύσκολες στιγμές, Τελικά δεν αξίζεις και Σου βάζω δύσκολα είναι μερικά από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο best of κι έχουμε αγαπήσει από τη Νατάσα Θεοδωρίδου.
Έχουμε όμως και μια έκπληξη! Το τριπλό best of album της Νατάσας περιέχει και 3 νέα τραγούδια
του Γιώργου Θεοφάνους! Η Νατάσα Θεοδωριδου και ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιούνται ξανά μουσικά και μας παρουσιάζουν 3 υπέροχα νέα τραγούδια. Ήδη η μελωδική ερωτική μπαλάντα «Δίπλα σε σένα» σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου, ακούγεται δυνατά σε όλα τα ραδιόφωνα.
Δίπλα σε σένα... Δίπλα στη Νατάσα Θεοδωρίδου... και τις υπέροχες ερμηνείες της που θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

10 χρόνια δισκογραφίας (για την ακρίβεια βέβαια είναι σχεδόν ...11,5 αλλά τέλος πάντων!) και κυριολεκτικά αμέτρητων επιτυχιών έπρεπε να περάσουν για να δούμε το πρώτο "best of" album της Νατάσας Θεοδωρίδου. Διάστημα που προσωπικά το θεωρώ φυσιολογικό και έτσι θα πρέπει να συμβαίνει, όμως με τα σύγχρονα δεδομένα της ελληνικής δισκογραφίας, όπου βλέπουμε best of albums σε αρκετούς καλλιτέχνες μετά από 3-4 cd, τότε μάλλον εκεί στη Sony ...ξεχάσανε τόσο καιρό να κάνουν και στη Νατάσα ένα best of! Ωστόσο ήρθε η στιγμή να κυκλοφορήσει και αυτό και μάλιστα είναι ιδιαιτέρως ...χορταστικό! Διπλό album με 37 γνωστές επιτυχίες της τραγουδίστριας και ένα dvd με 20 video clips σε μια πολυτελή τετράπτυχη κασετίνα. Και όχι μόνο... Υπάρχουν και τρία επιπλέον νέα τραγούδια για τη Νατάσα, δημιουργίες του Γιώργου Θεοφάνους με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο πέμπτο album της καριέρας της "τόση αγάπη πως να χαθεί", που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2002.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου έχει στη πορεία της μια ευρεία γκάμα συνεργασιών αν και καταφέρνει να παρουσιάζει ένα στιβαρό λαϊκό προφίλ χωρίς παρεκκλίσεις. Ξεκίνησε με τραγούδια του Τριαντάφυλλου, συνέχισε με Άκη Δείξιμο, Κωνσταντίνο Παντζή, Σόλωνα Αποστολάκη, Γιάννη Μπιθικώτση και άλλους δημιουργούς που φέρουν τη σφραγίδα των "σύγχρονων εμπορικών λαϊκών", συνέχισε με Γιώργο Θεοφάνους, έκανε την έκπληξη περνώντας σε Ευανθία Ρεμπούτσικα, πειραματίστηκε το 2005 ακόμα και με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη παράλληλα όμως με τους πιο "ασφαλείς" για το προφίλ της Τάσο Παναγή, Χριστόφορο Γερμενή, Κυριάκο Παπαδόπουλο, επέστρεψε σε πιο γνώριμα ηχητικά μονοπάτια με τον Γιώργο Μουκίδη και σε ακόμα πιο γνώριμα πέρυσι ξανά με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Σ' αυτή τη "πλούσια" από δημιουργούς πορεία η Νατάσα κατάφερε να μη χάσει ποτέ το προσωπικό της ύφος και να στέκεται πάντα πάνω από τους συνθέτες της και όχι στη σκιά τους. Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, οι πίστες αναστενάζουν ακόμα για ..."πάρτυ της" και τα περισσότερα cd της έγιναν πλατινένια. Μια σημαντική πορεία που έφερε τη Νατάσα Θεοδωρίδου να είναι σήμερα μία από τις 3-4 σημαντικότερες εκπροσώπους τους σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.

Από τα τρία καινούργια τραγούδια ξεχώρισε αμέσως η δυναμική μπαλάντα "δίπλα σε σένα" (πέρα από τη μουσική του Θεοφάνους, στα bonus και οι στίχοι του Θάνου Παπανικολάου). Θεοφάνους - Παπανικολάου συνεργάζονται και στο ζεϊμπέκικο "απάντησέ μου" που σαν μελωδία δεν ξεχωρίζει απ' τα υπόλοιπα ζεϊμπέκικα που ακούμε "κατά κανόνα" σε λαϊκές δουλειές και μάλλον η ερμηνεία της Νατάσας Θεοδωρίδου είναι που το ανεβάζει. Ο Γιώργος Θεοφάνους έχει γράψει μουσική και στίχους στο ενδιαφέρον "όνειρο", ιδιαίτερος ρυθμός που αν και είναι ξεκάθαρα λαϊκός, η ενορχήστρωσή του ξεφεύγει από τα στενά λαϊκά όρια (πολύ "ηλεκτρική"!).

Στη συνέχεια θα ακούσετε μια σειρά από γνωστά τραγούδια που θα σας κρατήσουν - τα πιο πολλά - ευχάριστη συντροφιά για περισσότερες από ...δύο ώρες! Avanti maestro!

Ωστόσο νομίζω πως υπάρχει και μια σημαντική απουσία. Θα ήθελα σ' αυτή τη δουλειά να υπάρχει και το περίφημο "στα λιμάνια ανάψανε φωτιές" που μπορεί να μην ανήκει σε προσωπικό album της Νατάσας (ήταν το soundtrack της "Πολίτικης κουζίνας") και να έχει κυκλοφορήσει και με άλλη δισκογραφική εταιρεία, όμως θεωρώ πως αυτό το κομμάτι είναι "ύμνος" για τη τραγουδίστρια, ίσως το ποιοτικότερο τραγούδι που έχει ερμηνεύσει και θα έπρεπε να έχει βρεθεί μια φόρμουλα να συμπεριληφθεί στη παρούσα δουλειά. Κάπου επίσης θα έπρεπε να χωρέσει και το "άχ!" (υπάρχει μόνο στα video clips του dvd)


HIGHLIGHTS:

... Τα σπουδαιότερα τραγούδια της Νατάσας Θεοδωρίδου, συνοδεύονται από dvd με 20 video clips (πολλά από τα οποία πάντως υπάρχουν και στο "the video collection", ένα "dvd best of" που είχε κυκλοφορήσει το 2005 η τραγουδίστρια) ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Εντάξει, ωραίες οι πολλές και μεγάλες φωτογραφίες της ερμηνεύτριας, αλλά δεν αρκούν για να πεις πλήρες ένα ένθετο μιας τέτοιας δουλειάς. Συνηθίζω να το γράφω πως σε best of δουλειές σπουδαίων καλλιτεχνών, που μπορούν να χαρακτηριστούν "συλλεκτικές", θα ήθελα να βλέπω πιο σημαντικά πράγματα, όπως ένα καλογραμμένο βιογραφικό, ένα σημείωμα του εκάστοτε ερμηνευτή ή του παραγωγού της δουλειάς, περισσότερα στοιχεία για κάποια σημαντικά τραγούδια και φωτογραφικό υλικό από την πορεία του τραγουδιστή. Απ' αυτά που ...θα 'θελα, δεν υπάρχει τίποτα! Επίσης δεν υπάρχουν ούτε στίχοι, ούτε καν για τα τρία νέα τραγούδια. Ελλιπέστατο λοιπόν το 12σέλιδο ένθετο και ..."είναι κρίμα κι άδικο" που λέει και η ίδια η Νατάσα στο "σκουπιδιάρικο"!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Πολλά είναι τα τραγούδια που ξεχωρίζουν, άλλωστε για "best of" album μιλάμε. Θα αναφέρω απλώς τα αγαπημένα μου - όταν έρχομαι κι εγώ στα ...ντέρτια μου! - από το ρεπερτόριο της Νατάσας, που υπάρχουν και σ' αυτή τη δουλειά. "Φεγγάρι", "Δεν σ' αδικώ", "Τι φταίω", "Έλα που φοβάμαι", "Δεν επιτρέπεται", "Δεν θέλω τίποτα", "Ξημερώνομαι", "Πάλι", "Σκουπιδιάρικο" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

Από τα καινούργια...

"Σαν εικόνα παλιά με κοιτάζεις
χίλια πρόσωπα αλλάζεις
γι' απόψε ποιο απ' όλα να διαλέξω
κολλημένος σε μια πολυθρόνα
μου θυμίζεις χειμώνα
σε ποια άνοιξη μαζί σου εγώ να τρέξω...

Βιάστηκα να σ' αγαπήσω
τα όνειρά μου να τα ζήσω
δίπλα σε σένα, δίπλα σε σένα
μαζί με σένα
τώρα έχω ότι ζητάω
και μια ζωή που τη περνάω
δίπλα σε σένα, δίπλα σε σένα
χωρίς εσένα"...

(στίχοι: Θάνος Παπανικολάου - "Δίπλα σε σένα")

και απ' τα παλιά...

"Πες μου φεγγάρι μου
τις νύχτες που γυρνά
αν σε κοιτάζει
με μιαν άλλη αγκαλιά
πες την αλήθεια απόψε
μη με λυπηθείς
πες μου φεγγάρι μου
μόνο εσύ μπορείς...

Φεγγάρι μου να ψάξεις να τον βρεις
και να τους πεις πως δεν θ' αντέξω, δεν θα ζήσω
φεγγάρι μου στο δρόμο του να μπεις
και να τους δείξεις πως να 'ρθει σε μένα πίσω
μα αν αυτός φεγγάρι μου αρνηθεί
μη ξημερώσεις, άσ' τη νύχτα να με πάρει
θα φύγουμε μαζί πριν την αυγή
κι ας τον κοιτάζω από ψηλά σαν το φεγγάρι"...

(στίχοι: Γιώργος Θεοφάνους - "Φεγγάρι")

Music Corner

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Τίτλος CD
"BEST OF - ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΕΝΑ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD + DVD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
The Flying Pot
2 CD 40 Tracks
1 DVD 20 video clips
Διάρκεια
CD1: 77:36
CD2: 75:46
12/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
01. Δίπλα σε σένα
02. Απάντησέ μου
03. Όνειρο
04. Δεν σ' αδικώ
05. Έντεκα παρά
06. Μια γλυκειά μελωδία
07. Αχάριστη καρδιά
08. Δε σε νοιάζει για μας
09. Φεγγάρι
10. Δίχως λόγο και αφορμή
11. Τι φταίω
12. Σου βάζω δύσκολα
13. Να γράψεις λάθος (Hielo y fuego)
14. Αν υπάρχει παράδεισος
15. Δεν θέλω τέτοιους φίλους (ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή)
16. Τις δύσκολες στιγμές
17. Να μ' αγαπάς
18. Να 'σουν θάλασσα (ντουέτο με τον Sarbel)
19. Τελικά δεν αξίζεις
20. Έλα που φοβάμαι

CD2
01. Δεν επιτρέπεται
02. Μη γυρίσεις ξανά (Amulet) (ντουέτο με τον Τριαντάφυλλο)
03. Επιτέλους (ντουέτο με την Καίτη Γαρμπή)
04. Ένα σπίτι καίγεται (Κρίμα)
05. Που περπατάς (Tellement N' Brick)
06. Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ
07. Δε σε ξεπέρασα (ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο)
08. Έχω μια αγκαλιά
09. Παράνομη αγάπη μου (ντουέτο με τον Χρήστο Πάζη)
10. Σκουπιδιάρικο
11. Καταζητείται (Ojos asi)
12. Καληνύχτα σ' αγαπάω
13. Δεν θέλω τίποτα
14. Όπου και να 'σαι
15. Συγνώμη φταίω
16. Κάνε ένα ταξίδι μέσα στα μάτια μου
17. Γύρνα
18. Θα ορκιστώ σε ό,τι έχω ιερό (ντουέτο με τον Bo)
19. Ξημερώνομαι
20. Πάλι

DVD
01. ΦΕΓΓΑΡΙ
02. ΠΑΛΙ
03. ΔΕΝ Σ' ΑΔΙΚΩ
04. ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ (OJOS ASI)
05. ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ
06. ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ
07. ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ
08. ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΣ
09. ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΛΑΘΟΣ (HIELO Y FUEGO)
10. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
11. ΑΧ!
12. ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ (ΚΡΙΜΑ)
13. ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
14. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ
15. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ 'ΣΑΙ
16. ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
17. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
18. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ Σ' ΑΓΑΠΩ
19. ΞΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ
20. ΕΛΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ - ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ

MC Team ID