"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Music Corner

"Πέτρινοι κήποι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το 2003 έχει να παρουσιάσει δικά του τραγούδια ο Χρήστος Θηβαίος. Το κάνει τώρα με το cd «Πέτρινοι κήποι», που κυκλοφορεί από τη LEGEND και περιλαμβάνει ένα κύκλο τραγουδιών - σπουδή στη φύση και τα στοιχεία της.
Το οικολογικό περιεχόμενο των τραγουδιών, που δικαιολογεί και τον αλληγορικό τίτλο του cd, επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ, αφυπνίζει και ευαισθητοποιεί τον ακροατή, αλλά και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να αντιστέκεται στην καταστροφή της φύσης. Έντεκα καινούρια τραγούδια που, όπως σημειώνει ο Χρήστος Θηβαίος, «έγραψα μέσα στη φωλιά μου, με αγαπημένο υλικό από όλο τον κόσμο. Με μουσικές που ζήλεψα και μουσικές που γέννησα με την ελπίδα να αγγίξουν ό,τι θαυμάζω...». Τα τραγούδια «Ας χαθείς» και «Εσύ η πόλη μου» έχουν ήδη ξεχωρίσει ραδιοφωνικά.
Τους στίχους του τραγουδιού «Στης αγκαλιάς σου τη φωτιά» (ντουέτο του Χρήστου Θηβαίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου) συνυπογράφουν ο Κ. Χ. Μύρης, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιάννης Μαργαρίτης.
Ο Μάνος Ελευθερίου έγραψε τους ελληνικούς στίχους του τραγουδιού «Κανείς δεν έρχεται» (διασκευή του τραγουδιού του Jeff Buckley "Forget her"), καθώς και του τραγουδιού «Τα ίχνη σου ζητώ», ενώ ο Γιώργος Ανδρέου υπογράφει στιχουργικά το τραγούδι «Για μας τους δυο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι «Το νερό», επελέγη ως το μουσικό θέμα που θα συνοδεύσει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την Εξοικονόμηση του Νερού. Η εν λόγω καμπάνια αποτελεί μέρος της πανελλαδικής εκστρατείας «Ούτε σταγόνα χαμένη» που έχει ήδη ξεκινήσει από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της Legend, o Χρήστος Θηβαίος επιστρέφει στο προσκήνιο πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του προσωπική δισκογραφική κατάθεση, με το δίσκο "Πέτρινοι κήποι". Τα τραγούδια του CD συνυπογράφουν ο ερμηνευτής, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιάννης Μαργαρίτης και ο Κ. Χ. Μύρης.

Τα τραγούδια στο σύνολό τους κινούνται σε ήρεμους, χαλαρωτικούς ρυθμούς. Οι μελωδίες και οι στίχοι είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Ξεχωρίζουν τα κομμάτια "Κανείς δεν έρχεται" (διασκευή του "Foget her" του Jeff Buckley), το "Δέντρα" (με τη συμμετοχή των Lyrae Cantus), το "Νερό" που έχει οικολογικό περιεχόμενο και τα "Στης αγκαλιάς σου τη φωνή" και "Κι αν τύχει" στα οποία συμμετέχει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Πρόκειται για πραγματικά πολύ όμορφα τραγούδια με ωραία ενορχήστρωση, που ακούγοντάς τα κανείς, ηρεμεί. Οι ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου είναι ξεχωριστές, όπως πάντα άλλωστε.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο τραγούδι "Στης αγκαλιάς σου τη φωνή", του οποίου οι στίχοι ανήκουν στον ερμηνευτή και το Γιάννη Μαργαρίτη, το ρεφραίν αποτελεί απόσπασμα χορικού από την "Ελένη" του Ευριπίδη, σε απόδοση του Κ. Χ. Μύρη.

Θεωρώ πως στο "Πέτρινοι κήποι" θα βρείτε αρκετά τραγούδια που θα σας αρέσουν. Εξάλλου ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που προσέχει τις επιλογές του...


HIGHLIGHTS:

... Η δισκογραφική επιστροφή του μοναδικού Χρήστου Θηβαίου ...

... Η συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου σε δύο τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει τους στίχους των τραγουδιών, πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή και φωτογραφίες ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κανείς δεν έρχεται", "Δέντρα", "Το νερό", "Στης αγκαλιάς σου τη φωνή" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Είναι στο σύννεφο, είναι μέσα στο πηγάδι
είναι στο χιόνι και στα φρούτα του Μαγιού
είναι στα μάτια, είναι στο ουράνιο τόξο
είναι στον πάγο, στον ατμό του τηγανιού.

Είναι στη λίμνη, είναι στη γη, είναι το στόμα
Ο άνθρωπος είναι νερό που περπατάει
και προχωράει απ' του πλακούντα το νερό
κι ως τα νερά του τελευταίου ιδρώτα πάει...

Αϊέ, το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό"...

(στίχοι: Χρήστος Θηβαίος, "Το νερό")

Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Τίτλος CD
"ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΚΗΠΟΙ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μακράκης
Επιμ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Μικρός Ήρωας
Φωτογραφίες
Xavier Hallauer
Artwork
Δήμητρα Ζαμπούρα
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 49:44
9/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Το νερό
02. Ας χαθείς
03. Πέτρινοι κήποι (182)
04. Εσύ, η πόλη μου
05. Τα δέντρα (συμμετέχουν οι Lyrae Cantus)
06. Κανείς δεν έρχεται (Forget her)
07. Στης αγκαλιάς σου τη φωτιά (συμμετέχει η Ελένη Τσαλιγοπούλου)
08. Μείνε
09. Τα ίχνη σου ζητώ
10. Για μας τους δυο
11. Κι αν τύχει (β' φωνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου)

MC Team ID