"κλικ για μεγέθυνση"
Κώστας Τζιαγκούλας

Music Corner

"Άσε τη σκέψη εδώ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κώστας Τζιαγκούλας, ένας νέος τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη που πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Άσε τη σκέψη εδώ" . Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι: Μιχάλης Αβατάγγελος, Γιάννης Βαρελίδης, Γιάννης Γεωργακόπουλος, Θωμάς Γαλάνης και ο ίδιος. Επίσης περιέχονται δύο ποιήματα του Αθανασίου Κυριαζή και της Αναστασίας Γκίτση. To CD περιλαμβάνει 12 τραγούδια τα 10 εκ των οποίων είναι μελοποιημένα από τον ίδιο και 2 από το Γιάννη Σπανό σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και Μιχάλη Αβατάγγελου.
Με το Γιάννη Σπανό συνεργάζεται στενά τα τελευταία χρόνια σε συναυλιακούς χώρους και σε διάφορες μουσικές σκηνές. Έχει συνεργαστεί επίσης με το Γιώργο Ζήκα, Γιώργο Σταυριανό και πολλούς άλλους.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Κώστας Τζιαγκούλας μας συστήνεται ως νέος τραγουδοποιός με το πρώτο του CD με τίτλο "Άσε τη σκέψη εδώ". 12 ολοκαίνουργια τραγούδια. Ο ήχος έχει ποπ και ροκ στοιχεία, υπάρχουν όμορφες μελωδίες, ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, διακρίνονται παραδοσιακά όργανα σε κάποια κομμάτια.

Έκδηλη η αγάπη του για τη μουσική, φανερές οι γνώσεις του σ' αυτή τη τέχνη. Με κέρδισε η ζεστή, βαθειά φωνή του νεαρού καλλιτέχνη. Ως γνήσιος μουσικός φαίνεται να δίνει μεγαλύτερη σημασία στη μελωδία, στον ήχο, στην ενορχήστρωση χωρίς να υστερούν οι στίχοι. Άλλοτε πειραματίζεται με ηλεκτρικό ήχο και άλλοτε επιμένει (πολύ σωστά) σε καθαρά, κλασικά όργανα κάποια από τα οποία παραδοσιακά.

Το cd έχει στιγμές πιο ανάλαφρες όπως το διασκευασμένο "Δεν είσαι έρωτας εσύ" αλλά και πιο έντονους χορευτικούς ρυθμούς ή παιχνιδιάρικες μελωδίες, όπως στην "Εύα". Διαθέτει επίσης πιο εσωστρεφή ακούσματα όπως ο ήχος του πιάνου στο "Σαλονίκη (25 χρόνια μετά)".

Καθαρή η φωνή του, με ιδιαίτερη χροιά, έχει τις βάσεις να αναγνωρίζεται σε λίγο καιρό στα δικά του τραγούδια.


HIGHLIGHTS:

... Η συμμετοχή του Γιάννη Σπανού σε δύο τραγούδια... Η ζεστή, βαθειά φωνή του Κώστα Τζιαγκούλα... Οι μελωδίες των τραγουδιών...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Είναι καλαίσθητο. Φωτογραφίες, κυρίως τοπίων, σαν μικρές φωτεινές πινελιές συνοδεύουν το κάθε τραγούδι. Περιέχει τους στίχους όλων των τραγουδιών, αναφέρονται όλοι οι μουσικοί, οι συντελεστές και οι δημιουργοί του. Στο εσώφυλλο υπάρχει σημείωμα του καλλιτέχνη με τις καθιερωμένες ευχαριστίες προς όλους.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Οι πιο όμορφες αγάπες", "Εύα", "Δεν είσαι έρωτας εσύ", "Η άνοιξη", "Το χαμόγελό σου" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Η πιο όμορφη αγάπη είναι εκείνη που όταν μπόρεσε
κατάφερε να ζει μ' ένα γιατί και μας συγχώρεσε.
Η πιο όμορφη αγάπη είναι αυτή που όσα πέρασε
κατάλαβε πως τα 'θελε η ζωή και της τα κέρασε...

Οι πιο όμορφες αγάπες έχουν πάντα λίγο φως,
είναι αυτές που στη ζωή μας θα υπάρχουν διαρκώς.
Τι κι αν χρόνια έχουν φύγει αν κοιτάξεις θα τις δεις
Στο παράθυρο που ανοίγει όταν πας να ξεχαστείς"...


(στίχοι:
Μιχάλης Αβατάγγελος, "Οι πιο όμορφες αγάπες")

Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΑΓΚΟΥΛΑΣ

Τίτλος CD
"ΑΣΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΔΩ"
Εταιρεία: ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Τζιαγκούλας
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 46:28
11/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Οι πιο όμορφες αγάπες
02. Δεν είσαι έρωτας εσύ
03. Σκιές
04. Με μια πένα
05. Γιατί να 'ρθεις
06. Εύα
07. Άνοιξη
08. Σαλονίκη (25 χρόνια μετά)
09. Αναμνήσεις
10. Το χαμόγελό σου
11. Ο λαουτιέρης
12. Μάνα μου αγαπημένη

MC Team ID