"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ

Music Corner

Αναστάσιμοι Ύμνοι
"Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας και Αναστάσιμοι Ύμνοι ερμηνευμένοι μοναδικά από τη Γιώτα Βέη, με τη μεγάλη θητεία στα παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια.

Η Γιώτα Βέη μυήθηκε στο δημοτικό τραγούδι από τη γιαγιά της. Από πολύ μικρή αναζητούσε και μάθαινε δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Κάποια από αυτά, σπάνια και ανέκδοτα, της τα εμπιστεύτηκαν λαογράφοι και εθνομουσικολόγοι. Αυτό το θησαυρό (γύρω στα 600 τραγούδια) η Γιώτα Βέη τον κράτησε με επιμονή μακριά από την εύκολη εμπορικότητα. Έτσι η συνεργασία της με το Τρίτο Πρόγραμμα (1978) ήρθε στη στιγμή της ωριμότητας της και της έδωσε σε πανελλήνια κλίμακα την αναγνώριση που της άξιζε. Από τη στιγμή εκείνη επιβραβεύεται το ταλέντο και η αυθεντικότητα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, συμμετοχή σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ και σε ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις.

Στο άλμπουμ "Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας" η Γιώτα Βέη ερμηνεύει με γλυκύτητα και κατάνυξη τους ύμνους που ψάλλονται τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα. Οι ύμνοι αποδίδονται λιτά, με ελάχιστα όργανα και φωνή, δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα. Παίζουν οι: Μάνος Κουτσαγγελίδης κανονάκι, Μιχάλης Νικολούδης μαντολίνο / μάντολα, Τόνια Νικολούδη πλήκτρα.Music Corner

ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ

Τίτλος CD
"ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Βασίλης Χατζηνικολάου
Φωτογραφίες
Δημήτριος
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 45:56
4/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Οι Ύμνοι του cd

01. Ιδού ο Νυμφίος έρχεται
02. Των παθών του Κυρίου τας απαρχάς
03. Τω την άβατον, κυμαινομένην θάλασσαν
04. Ο Ιούδας τη γνώμη φιλαργυρεί
05. Ποίημα Κασσιανής Μοναχής
06. Τον νυμφώνα σου βλέπω
07. Εξέδυσαν με τα ιμάτιά μου
08. Ότε οι ένδοξοι μαθηταί
09. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου
10. ¶ξιον εστί
11. Η ζωή εν τάφω
12. Αι γενεαί πάσαι
13. Χριστός Ανέστη
14. Πάσχα ιερόν
15. Πάσχα το τερπνόν

MC Team ID