"κλικ για μεγέθυνση"
WATERPIPES

Music Corner

"Waterpipes"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Waterpipes αποτελούνται από δυο μέλη, τον Marcel και τον Διονύση. Ο Ολλανδός και ο Έλληνας γνωρίστηκαν στην Αθήνα όπου μετά από μια μεγάλη διαμάχη για το αν το ολλανδικό gouda είναι καλύτερο από την ελληνική φέτα, ανακάλυψαν την κοινή αγάπη τους για τη σύνθεση, τα μουσικά όργανα και τη μουσική γενικά. Μετά από τζαμάρισμα σε δρόμους της πόλης και διάφορα πάρτι, οι δυο τους αποφάσισαν να δώσουν ένα όνομα και να ηχογραφήσουν μερικά από τα τραγούδια τους.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι Waterpipes και σύντομα έφτιαξαν ένα demo με τέσσερα τραγούδια τους που το άκουσαν κάποιοι άνθρωποι στη μουσική βιομηχανία. Λίγο αργότερα τους πλησίασε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κουλουκάκος και τους πρότεινε να κάνει την παραγωγή του δίσκου που κυκλοφορεί τώρα από την IMPACT MUSIC.

Οι Waterpipes παίζουν ακουστικό μελωδικό ροκ με ιδιαίτερα κιθαριστικά θέματα και στίχο αγγλικό. Όλο το άλμπουμ έχει ηχογραφηθεί με ακουστικές και κλασικές κιθάρες, ήχος που χαρακτηρίζει τη δουλειά, αποπνέει θετική ενέργεια και προσφέρει χαλαρές αλλά και πιο groovy στιγμές.

Οι Waterpipes έχουν παίξει ζωντανά σε μπαράκια και μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το 2006 εμφανίστηκαν σαν ακουστικό ντουέτο στο Σταυρό του Νότου και το 2007 έπαιξαν σε πλήρη σύνθεση στο Platforma Video Festival (2007). Το τραγούδι "Water flows" είχε συμπεριληφθεί στη συλλογή "album of the week" του ραδιοφωνικού παραγωγού Γιάννη Κουλουκάκου που κυκλοφόρησε από την EMI με την υποστήριξη του red fm 96.3. Επίσης το τραγούδι "Man named Marty" τους ζητήθηκε να παρουσιαστεί στο μηνιαίο podcast του Ziggy Marley Radio για τον Ιούλιο του 2007, από τον Ziggy Marley στο προσωπικό του site.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Φαντάζομαι ότι είναι κι αυτό ένα από τα καλά της Ενωμένης Ευρώπης: μια ελληνο-ολλανδική μουσική συνεργασία που ακούει στο όνομα Waterpipes και βάζει υποψηφιότητα για μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Ο Διονύσης και o Marcel έπιασαν τις κιθάρες τους και έφτιαξαν έναν μελωδικό, ακουστικό ποπ/ροκ δίσκο που αναδύει μια χαλαρή αλλά και αισιόδοξη συνάμα ατμόσφαιρα και θα ακούγεται μια χαρά τώρα που έρχεται η άνοιξη.

Ο δίσκος περιέχει 11 κομμάτια σε αγγλικό στίχο που στην πλειοψηφία τους είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Οι ενορχηστρώσεις των 11 τραγουδιών είναι απλές αλλά πολύ προσεγμένες, με ακουστικές και κλασικές κιθάρες, μπάσο, ντραμς και περιστασιακά περάσματα από αρμόνιο, φυσαρμόνικα και έγχορδα. Ο εξ' ολοκλήρου ακουστικός ήχος όμως δεν συνεπάγεται αυτόματα και μελαγχολική διάθεση και οι Waterpipes ξέρουν καλά τα μονοπάτια της κιθαριστικής βρετανικής ποπ από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα (με ολίγη από ηλιόλουστη California). Έτσι γεμίζουν το δίσκο τους με μια σειρά από ποπ διαμαντάκια όπως το Flying που παίρνει χρώμα από το αρμόνιο και τη φυσαρμόνικα, το Girls and waterpipes, το Man named Marty με το ωραίο riff ή το Bad timin' και αρκετά άλλα τα οποία κάνουν το ντεμπούτο των Waterpipes έναν δίσκο που αξίζει να ακούσει κανείς. Μια πραγματικά καλή προσπάθεια που θα είναι κρίμα να μην έχει συνέχεια, είμαι λίγο περίεργος να δω τι μπορούν να κάνουν και με ηλεκτρικά όργανα.


HIGHLIGHTS:

... Ποπ μελωδίες! Ακουστικές κιθάρες! Περιστασιακές φωνητικές αρμονίες! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; (περισσότερες φωνητικές αρμονίες μάλλον!) ...
ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πορτοκαλί. Περιέχει στίχους, credits και ευχαριστίες!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Man named Marty", "Flying", "Bad timin'", "Wasted", "Water flows"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Think, thinks, think the angle is that differs
Not hard to see that in your heart lies a red red rose
I don't lie little boy, miracles can happen
So wipe your tears
Cause life is beautiful
Just like the water that flows
Just like a red, red rose
"...

(στίχοι: Waterpipes - "Water flows")

Music Corner

WATERPIPES

Τίτλος CD
"WATERPIPES"
Εταιρεία: IMPACT
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Κουλουκάκος
Pazl Studio
Φωτογραφίες
Δήμητρα Αναστασιάδη
Artwork
nflekto.srs
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 42:58
1/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Bad timin'
02. Dependent machines
03. Water flows
04. Flyin'
05. Man named Marty
06. Girls and waterpipes
07. Coming home
08. Reflections
09. Wasted
10. All things deserved
11. Traces


MC Team ID