"κλικ για μεγέθυνση"
ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Music Corner

"Άκυρη εποχή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο συνθέτης και τραγουδοποιός Λάκης Χαλκιόπουλος παρουσιάζει το πρώτο του album, ως ερμηνευτής αυτή τη φορά.
To album με τίτλο «Άκυρη Εποχή» κινείται στο χώρο της Ελληνικής rock και pop σκηνής, ενώ οι στίχοι του μιλάνε για πολλά από τα προβλήματα που όλοι γύρω μας αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η ενορχήστρωση και η παραγωγή του εν λόγω album ανήκουν στον Λάκη Χαλκιόπουλο.
Ο Λάκης Χαλκιόπουλος έχει υπάρξει δημιουργός και συνθέτης των "Headleaders", των "Jelly Groove" και των "Folder#9", ενώ έχει γράψει μουσική σε ταινίες μικρού μήκους - μάλιστα, το 2004 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο "Houston Film Festival" για τη μουσική του στη ταινία "Λου και Λένα".
"Άκυρη Εποχή": το νέο album του Λάκη Χαλκιόπουλου με 11 νέα tracks, μεταξύ των οποίων και το ομότιτλο πρώτο single, κυκλοφορεί τώρα από τη Warner Music.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

"Eίναι ανέμπνευστη η ώρα, είναι ψεύτικοι οι καιροί, είναι στο χάσιμο οι μέρες, είναι άκυρη η εποχή" τραγουδάει ο Λάκης Χαλκιόπουλος στο ουσιαστικά πρώτο του προσωπικό album. Και αν το επεκτείνουμε λίγο, θα δούμε ότι ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια, ζούμε πράγματι σε μια ανέμπνευστη και άκυρη εποχή, στη μουσική μας πραγματικότητα με πολύ λίγες παραγωγές να μας κάνουν να ...ξεχνούμε τον πόνο μας! Μία από αυτές είναι και το παρόν cd το οποίο έχει κάμποσο καιρό που κυκλοφόρησε και ...κάλλιο αργά παρά ποτέ, ήρθε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε.

Για τον Λάκη Χαλκιόπουλο είχα μια πρώτη καλή άποψη από τη παρουσία του στους Folder#9, δεν έχω παρακολουθήσει όμως άλλες δουλειές του με άλλα group. Η "άκυρη εποχή" είναι η πρώτη δουλειά που κυκλοφορεί με το δικό του όνομα. Η μουσική βαδίζει ανάμεσα κυρίως στη κιθαριστική pop αλλά κάποιες στιγμές και στη rock σκηνή. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια δουλειά πολύ προσεγμένη, με άρτιες και πλούσιες ενορχηστρώσεις, όπου μπορεί να κυριαρχούν οι κιθάρες, όμως ο ήχος πολύ συχνά "γλυκαίνει" με τη "παρέμβαση" ακορντεόν, βιολιών, ακόμα και τσέλου ή φλάουτου! Το cd παρουσιάζει ενδιαφέρον σε όλη του τη διάρκεια, αν και κάνει ελαφρώς μια "κοιλιά" μετά τα μισά. Οι στίχοι δεν ασχολούνται μόνο με τα καθιερωμένα "ερωτικά" θέματα, αλλά επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα και το τρόπο ζωής ("τοπίο λες ονειρικό") ή στη φιλία ("ο καλύτερος φίλος μου"), ενώ διαθέτει ακόμα και ...νανούρισμα (μια καληνύχτα)!

Στο σημείωμά του στο ένθετο ο Χαλκιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά "για πρώτη φορά στη ζωή μου κάνω μια τόσο ελεύθερη στιχουργικά και συνθετικά δουλειά, που την ευχαριστήθηκα τόσο πολύ". Και είναι πράγματι εμφανές ότι τα τραγούδια αυτά έχουν δημιουργηθεί χαλαρά και αβίαστα, με πολύ όμως μεράκι και έμπνευση, ενώ έχουν δουλευτεί πολύ στην ενορχήστρωση και στο στούντιο. Έτσι έχουμε συνθέσεις σε στυλ που έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί άλλοι καλλιτέχνες στη χώρα μας και όχι μόνο, κι όμως μέσα από αυτές αναδύεται το προσωπικό ύφος του καλλιτέχνη. Το ίδιο και οι στίχοι, που αν τους καλοδείς είναι γραμμένοι με πολύ απλοϊκό τρόπο κι όμως καταφέρνουν και κρύβουν δυνατά μηνύματα. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς παράξενες λέξεις και ακαταλαβίστικες εκφράσεις για να πεις κάτι βαθύ και ουσιαστικό. Ο Λάκης Χαλκιόπουλος καταφέρνει συχνά να σε κάνει να σκεφτείς, χρησιμοποιώντας λόγο απλό. Να σημειώσω κάπου εδώ, πως στίχους έχουν γράψει και ο Άρης Λάτσινος (το κόκκινο χαλί), ο Μιχάλης Μπουρμπούλης (τοπίο λες ονειρικό), ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (άσε) και η Δήμητρα Πούλκου (απόψε θα ζήσω για μένα).

Γενικά πρόκειται για δουλειά που άκουσα με πολύ ενδιαφέρον και ήδη έχει περάσει και στη προσωπική μου δισκοθήκη. Νομίζω άνετα αξίζει μια θέση και στη δική σας...!


HIGHLIGHTS:

... Οι πολύ καλές ενορχηστρώσεις, ενώ υπάρχουν στιγμές σε κάποια τραγούδια που νομίζεις πως ακούς μια μίνι ορχήστρα! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφη η σχεδίασή του αν και λίγο μικρή η γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιηθεί. Έχει τους στίχους και σημείωμα του ίδιου του Χαλκιόπουλου.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Άκυρη εποχή", "Καπνός και σκόνη", "Όμορφο γλυκό μου ψέμα", "Το κόκκινο χαλί", "Απόψε θα ζήσω για μένα", "Παραμύθι του χθες", "Άσε" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όταν σε γνώρισα
βούλιαξα στη ματιά σου
και μες στο βλέμμα σου
διάβασα τη καρδιά σου.
Μου 'πε πως μ' ήθελες
και πήρα απ' τη χαρά σου
κι αμέσως χόρεψα
το χορό του έρωτά σου...

Καπνός και σκόνη, να με τυφλώνει
το γερακίσιο βλέμμα σου, να με θολώνει
η ομορφιά σου, τα ψέματά σου
παιχνίδι που 'γινε χορός μες στη φωτιά"...

(στίχοι: Λάκης Χαλκιόπουλος - "Καπνός και σκόνη")

Music Corner

ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΑΚΥΡΗ ΕΠΟΧΗ"
Εταιρεία: WARNER
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Λάκης Χαλκιόπουλος
Ενορχήστρωση
Λάκης Χαλκιόπουλος
Γιώργος Βαρσαμάκης (7)
Φωτογραφίες
Χριστίνα Αρφάνη
Artwork
Μιάλης Καββαδίας
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 42:54
10/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Άκυρη εποχή
02. Καπνός και σκόνη
03. Όμορφο γλυκό μου ψέμα
04. Το κόκκινο χαλί
05. Παραμύθι του χθες
06. Τοπίο λες ονειρικό
07. Τόσο πολύ
08. Άσε
09. Ο καλύτερος φίλος μου
10. Μια καληνύχτα
11. Απόψε θα ζήσω για μένα (bonus track)

MC Team ID