"κλικ για μεγέθυνση"
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Music Corner

Διασκευές
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Όπως παλιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βασίλης Καρράς και το 7 μας παρουσιάζουν ένα cd που θα ξαφνιάσει. Όχι μόνο τους φανατικούς φίλους του τραγουδιστή που τον ακολουθούν χρόνια τώρα στη δισκογραφία και τις πίστες, αλλά και όσους δεν θα περίμεναν να καταργεί με τον τρόπο του τα όρια στα είδη του τραγουδιού.
Ο Βασίλης Καρράς, καταχωρημένος ως βαρύς λαϊκός τραγουδιστής, επιλέγει να παρουσιάσει 10 γνωστά κομμάτια της «άλλης όχθης», αναδεικνύοντας τη λαϊκή τους πλευρά.
Η «Πριγκηπέσα» του Μάλαμα, η «Φωτοβολίδα» του Περίδη, το «Απόψε σιωπηλοί» της Βάσως Αλαγιάννη, αλλά και το «Κόκκινο φουστάνι» των Σταύρου Κουγιουμτζή και Κώστα
Κινδύνη ή το «Έξω φυσάει και βρέχει» των Σταύρου Ξαρχάκου και Λευτέρη Παπαδόπουλου, ιδωμένα «αλλιώς», μέσα από τη γνήσια λαϊκότητα της ερμηνείας του Βασίλη Καρρά.
To cd περιλαμβάνει ακόμη τα τραγούδια «Ποιος θα το πίστευε» (των Στέλιου Σωτηρίου και Αλέκου Καγιάντα), «Απονιά» (Στέλιος Σωτηρίου), «Κάτι μου κρύβεις» (Ορφέας Περίδης),
«Τσιγάρο ατέλειωτο» (Σωκράτης Μάλαμας-Γιώργος Αθανασόπουλος), «Για πού το 'βαλες καρδιά μου» (Ορφέας Περίδης-Νατάσσα Μεσσήνη).
Το μοναδικό καινούριο τραγούδι του άλμπουμ είναι το «Όπως παλιά» που έχει γράψει ο Βασίλης Καρράς και ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα.
Ένα cd πρόταση από ένα τραγουδιστή με άποψη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου "τρόμαξα"! Ο Βασίλης Καρράς "επιλέγει να παρουσιάσει 10 γνωστά κομμάτια της «άλλης όχθης»"; Προς στιγμήν υπέθεσα πως θα το βλέπαμε κι αυτό, να ακούσουμε τον Καρρά να τραγουδάει Κοργιαλά ή τίποτα Ρουβά. Το έχετε δύσκολο να συμβεί κι αυτό στη σημερινή δισκογραφία; Ευτυχώς βλέποντας το tracklist κατάλαβα ότι ο Καρράς ουσιαστικά δεν ξεφεύγει από το λαϊκό περιβάλλον στο οποίο έχει καθιερωθεί. Η "άλλη όχθη" έχει να κάνει με κάποια (ελάχιστα) πιο έντεχνα κομμάτια, όπως τη "πριγκιπέσα" του Μάλαμα, ή τη "φωτοβολίδα" του Περίδη (παρεπιπτόντως, υπάρχουν τρία τραγούδια του Περίδη στο cd!), όμως κι αυτά κατά βάθος λαϊκά τραγούδια είναι. Ο Βασίλης Καρράς λοιπόν σαν νέα πρόταση μας προτείνει κι αυτός παλιά τραγούδια! Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα ψάχνουμε με κυάλια να βρούμε κανένα νέο τραγούδι στις νέες κυκλοφορίες. Η μόδα των επανεκτελέσεων συνεχίζεται και με το παρόν album.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το cd έχει πολλά γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια. Ο Βασίλης Καρράς τα ερμηνεύει με το δικό του γνώριμο ύφος, ωστόσο σαν εκτελέσεις υπάρχει σεβασμός απέναντι στα κομμάτια και δεν έχουν "πειραχτεί" πολύ. Δεν θα ακούσετε ακραίες διαφοροποιήσεις σε ρυθμούς και ενορχηστρώσεις, πολλές φορές είναι σαν να ακούτε τις γνήσιες εκτελέσεις, απλώς με άλλη φωνή. Το cd δεν απευθύνεται μόνο στους fans του Βασίλη Καρρά, αλλά γενικότερα στους φίλους του καλού λαϊκού τραγουδιού. Γιατί αυτό ουσιαστικά διαθέτει. Καλό λαϊκό τραγούδι...

Υπάρχει ακόμα ένα και μοναδικό καινούργιο κομμάτι, το "όπως παλιά" που έχει δώσει και τον τίτλο στο cd. Το έχει γράψει ο ίδιος ο Καρράς. "Έλα τα παλιά να θυμηθούμε" λέει στους στίχους του και εμμέσως προλογίζει και τα επόμενα τραγούδια. Ένα λαϊκό τραγούδι, χιτάκι, που ακούγεται όμορφα...


HIGHLIGHTS:

... Πολλά τα αγαπημένα τραγούδια σ' αυτό το cd ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ελλιπέστατο 8σέλιδο. Ούτε στίχοι ούτε τίποτα ουσιαστικό. Μόνο πολλές φωτογραφίες του Βασίλη Καρρά. Τόσες φωτογραφίες που ούτε μοντέλο να ήταν πια ο Βασίλης!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όλα τα τραγούδια είναι γνωστά ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

Από το καινούργιο κομμάτι...

"Δως μου ένα τσιγάρο δανεικό
βάλε ένα ποτό να ξεχαστούμε
κλείσ' τη πόρτα μη μας δει κανεις
κι έλα τα παλιά να θυμηθούμε...

Όπως παλιά το τσιγάρο στα δύο
όπως παλιά τη κουβέρτα στα δύο
όπως παλιά το βιβλίο στα δύο
εγώ Καμάρα κι εσύ Πολυτεχνείο"...

(στίχοι: Βασίλης Καρράς - "Όπως παλιά")

Από τα παλιά...

"Απόψε είμαστε κι οι δυο μας σιωπηλοί
ακόμα και οι λέξεις φοβήθηκαν τα χείλη
το ξέρω θα μου δώσεις ένα φιλί
και θα μου πεις να μείνουμε δυο φίλοι...

Δεν θέλω να 'μαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί
θέλω να μη θυμάμαι
κι ούτε να ξέρω που θα πας και ποια είναι αυτή
θέλω ένα όνειρο μονάχα να 'ναι
κι όταν ξυπνήσω το πρωί να είσαι εκεί
για να μου πεις να μη φοβάμαι"...

(στίχοι: Βάσω Αλαγιάννη - "Απόψε σιωπηλοί")

Music Corner

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Τίτλος CD
"ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
Εταιρεία: SEVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Μπενέτος
Ενορχήστρωση
Γιάννης Γκιούρας
Φωτογραφίες
Κώστας Γκόρας
Γιάννης Βάιναλης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 38:58
2/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Όπως παλιά
02. Πριγκιπέσα
03. Ποιος θα το πίστευε
04. Μια φωτοβολίδα
05. Απόψε σιωπηλοί
06. Απονιά
07. Κάτι μου κρύβεις
08. Το κόκκινο φουστάνι
09. Τσιγάρο ατέλειωτο
10. Έξω φυσάει και βρέχει
11. Για που το 'βαλες καρδιά μου

MC Team ID