"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Music Corner

"Αντίο Χειμώνα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Καρβέλας αποχαιρετά το χειμώνα μελωδικά...
«Αντίο χειμώνα» λοιπόν, το νέο άλμπουμ του Νίκου Καρβέλα, που περιλαμβάνει 11 καινούρια τραγούδια μέσα από τα οποία ο δημιουργός συναντά το κοινό του και επικοινωνεί τις σκέψεις του.
Αρκεί να σταθεί κάποιος στους τίτλους των τραγουδιών για να πάρει μια πρώτη ιδέα γι' αυτά που θέλει να πει με τραγούδια ο Νίκος Καρβέλας: «Λούκι», «Ηλιθιοθεραπεία», «Σωσίβιο», «Μανιοκατάθλιψη», «Η
ζωή είναι ωραία».
Τραγούδια προβληματισμού και προσωπικών αναζητήσεων, τολμηροί στίχοι και διάθεση ανατροπής,
συνθέτουν το άλμπουμ «Αντίο χειμώνα». Σε κάθε τραγούδι ο Καρβέλας παρουσιάζει έναν διαφορετικό «εαυτό» του, πάντα όμως από την σκοπιά ενός προσεκτικού παρατηρητή της σημερινής πραγματικότητας.
Και σε αυτό το άλμπουμ έπαιξε όλα τα όργανα, έκανε την ενορχήστρωση και έγραψε, όπως πάντα, τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους όλων των τραγουδιών.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ψέματα να μην πω... ο Νίκος Καρβέλας δεν είναι μέσα στις επιλογές μου όταν διαλέγω έναν δίσκο. Με καχυποψία, γεμάτη αμφιβολίες και με μια ελαφριά εσωτερική άρνηση ξεκίνησα να ακούω ένα ένα τα 11 τραγούδια στην νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Αντίο Χειμώνα". Ομολογώ πρώτη φορά έδωσα τόση προσοχή σε τραγούδια του. Δεν στάθηκα τόσο στους στίχους όσο στη μουσική.

Ήχος ροκ δυνατός, πρωταγωνιστής στις μελωδίες το πιάνο. Ο ίδιος υπογράφει όλες τις συνθέσεις, τους στίχους και παίζει όλα τα όργανα. Αυτό το τελευταίο ήταν που με εντυπωσίασε περισσότερο.
Παρόλη τη δυσπιστία μου για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, παραδέχομαι ότι με ξάφνιασε η ικανότητά του να παρουσιάσει 11 ολοκαίνουργια, τόσο διαφορετικά τραγούδια μεταξύ τους. Το καθένα ξεχωριστό, το καθένα με το δικό του στυλ, ύφος και χρώμα. ¶ξιο θαυμασμού το ταλέντο του και η έμπνευσή του, μετά από τόσες δεκαετίες στον χώρο. Ακούγοντας το νέο του CD δεν μπόρεσα να μην συγκρίνω με τους δίσκους συναδέλφων του, που από την αρχή ως το τέλος της καριέρας τους, μοιάζουν να παλεύουν πάνω στο ίδιο μουσικό μοτίβο: τόσο όμοιος ο ήχος των τραγουδιών τους, νιώθεις σα να ακούς το ίδιο τραγούδι σε ολόκληρο τον δίσκο. Κάτι που δεν συμβαίνει με τον Νίκο Καρβέλα.

Αν και το ύφος όλου του δίσκου κινείται σε ήχο ροκ, κανένα τραγούδι δεν μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι εδώ υπάρχει τουλάχιστον ταλέντο και ικανότητα ανανέωσης χρόνο με το χρόνο. Ευφυής, ενθουσιώδης, ευαίσθητος, ταλαντούχος... Αν φυσικά καταφέρεις να ακολουθήσεις την τόσο γρήγορη σκέψη του και αν μπορέσεις να αντέξεις την αλήθεια που περιέχουν οι στίχοι του.


HIGHLIGHTS:

... γράφει, σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, πρωταγωνιστεί, αναλαμβάνει και την παραγωγή! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει τους στίχους όλων των τραγουδιών. Αντί για φωτογραφίες υπάρχει σκίτσο - προσωπογραφία του καλλιτέχνη. Αναφέρονται όλοι οι συντελεστές και οι τεχνικοί που βοήθησαν στην υλοποίησή του. Πράσινο του ελαιόλαδου (ποικιλία ορεινή!) όλες οι σελίδες του. Στο οπισθόφυλλο υπενθυμίζονται οι τρεις πιο πρόσφατες δισκογραφικές δουλειές του Νίκου Καρβέλα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Λούκι", "Μανιοκατάθλιψη", "Η ζωή είναι ωραία"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ξύδια και ναρκωτικά και αντικαταθλιπτικά
αν δε σου κάνουν τίποτα πια
κι όλα τα βλέπεις σκοτεινά
κι αν δε θες πια να ζήσεις
κι αποφάσισες ν' αυτοκτονήσεις
μην το κάνεις η ζωή είναι ωραία.

Αν σιχάθηκες τα κοσμικά
τα έντεχνα του κώλου και τα λαϊκά
αν δεν την βρίσκεις πουθενά
στο γάμο στα γκομενιλίκια στη δουλειά
αν βαρέθηκες τα εγκόσμια
και ψάχνεις του άλλου κόσμου τα διόδια
μην το κάνεις, η ζωή είναι ωραία.

Μην απελπίζεσαι και μη φοβάσαι
κάτι θα συμβεί, κάτι θα βρεθεί
και σίγουρα θα αλλάξει
η ζωή είναι ωραία"...


(στίχοι: Νίκος Καρβέλας - "Η ζωή είναι ωραία")

Music Corner

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Τίτλος CD
"ΑΝΤΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νίκος Καρβέλας
Ενορχήστρωση
Νίκος Καρβέλας
Φωτογραφίες
Γιώργος Χριστάκος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 42:20
4/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Αντίο Χειμώνα
02. Βαμπίρ
03. Λούκι
04. Όλα για όλα
05. Ηλιθιοθεραπεία
06. Σωσίβιο
07. Μπλε
08. Μανιοκατάθλιψη
09. Γραμμές
10. Η ζωή είναι ωραία
11. Για πρώτη φορά

MC Team ID