"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΣ

Music Corner

"Ο κόσμος είναι μικρός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «ο κόσμος είναι μικρός». Ο Γιάννης Κυρατσός μας περιγράφει το σήμερα με την προσωπική του ματιά μιας και πρόκειται για έναν δίσκο με υλικό αποκλειστικά από τον ίδιο. Τον θυμόμαστε από το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008 όπου παρουσίασε, περνώντας στην πρώτη δεκάδα, το «Ξέρω να χορεύω». Ένα τραγούδι που δείχνει το στίγμα της 1ης προσωπικής του δουλειάς.
Έντεκα τραγούδια χτισμένα σε διάφορες μουσικές φόρμες που κινούνται κυρίως σε ήχο pop-rock με όμορφα παιξίματα και νεανικό χαρακτήρα. Ο ίδιος τραγουδάει χωρίς υπερβολές εξυπηρετώντας την φύση των στίχων. Ένα cd που ακούγεται ευχάριστα με μελωδίες και ηχοχρώματα που δημιουργούν ένα ενιαίο αποτέλεσμα το οποίο άλλες στιγμές σε προκαλεί να τραγουδήσεις και άλλες να χορέψεις!
Ο Γιάννης Κυρατσός είχε την τύχη σε αυτό το cd να συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους μουσικούς της Θεσσαλονίκης ..περισσότερα στο πλούσιο ένθετο του cd!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τον γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2008. Ο λόγος για τον Γιάννη Κυρατσό. Ένα σύγχρονο ερμηνευτή που κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη και μας υπόσχεται ευχάριστες μουσικές διαδρομές. Τον συναντάμε στη δισκογραφία με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο "Ο κόσμος είναι μικρός". Ένας δίσκος με 11 τραγούδια σε ποπ ροκ διάθεση τα οποία μας προδίδουν το προσωπικό ύφος του τραγουδιστή αφού οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του.

Ο δίσκος ξεκινάει με το "Ο άλλος μου εαυτός" ένα ευχάριστο ποπ τραγούδι το οποίο με προϊδεάζει για το τι θα ακούσω στη συνέχεια. Το "Σήμερα" και το "Αρχίζω από την αρχή" στο ίδιο στυλ χωρίς όμως να έχουν κάτι που να τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Ακολουθεί το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου "Ο κόσμος είναι μικρός". Ένα μελωδικό τραγούδι που σίγουρα ξεχωρίζω από τα δύο προηγούμενα. Συνεχίζω ακούγοντας δύο πιο ρυθμικά κομμάτια. Το "Ξέρω να χορεύω" με το οποίο είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το "Καλημέρα" σε πιο έντονους ρυθμούς. Ακολουθεί το "Μπορεί" μία ποπ μπαλάντα με πρωτότυπη μελωδία. Στη συνέχεια σε ροκ διάθεση το "Θα κρυφτώ". Ακολουθούν το "Χρώματα Εικόνες" και το "Στα πιο γλυκά μου πρωινά" σε πιο ποπ ρυθμό αλλά αρκετά υποτονικά. Ο δίσκος κλείνει με τη "Ρεβάνς". Και είναι αυτό που εννοεί ο τραγουδιστής αφού, με τη βοήθεια της Γεωργίας Καλαθά στα φωνητικά, ακούω ένα ευχάριστο και δροσερό κομμάτι που σίγουρα θα το ξεχωρίσετε και εσείς.

Ο "κόσμος είναι μικρός", λοιπόν, για τον Γιάννη Κυρατσό (τουλάχιστον εγώ συμφωνώ μαζί του!), ο οποίος μας συστήνεται δισκογραφικά με μία αρκετά καλή δουλειά. Ο πρώτος του δίσκος είναι προσεγμένος όσο αφορά τη μουσική, αλλά κυρίως στους στίχους. Λείπει βέβαια το κομμάτι "σήμα κατατεθέν" το οποίο θα ήθελα να ακούσω, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένας δίσκος με ευχάριστα και δροσερά ποπ τραγούδια...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οι στίχοι και τα ονόματα όλων των μουσικών και συντελεστών. Απλό και καλό σε φωτογραφικό υλικό ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ο άλλος μου εαυτός", "Μπορεί", "Καλημέρα" και "Η ρεβάνς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Θα κρυφτώ σαν παραμύθι
σαν φεγγάρι την αυγή
και όταν βρω διέξοδο θα εμφανιστώ
σα συννεφάκι στη βροχή
"...

(στίχοι: Γιάννης Κυρατσός - "Θα κρυφτώ")

Music Corner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΣ

Τίτλος CD
"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ"
Εταιρεία: POLYTROPON
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Γιάννης Κυρατσός
Φωτογράφηση εξωφύλλου
Νεκταρία Αραμπατζή
Artwork
Γιάννης Εργελετζής
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 45:24
6/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Ο άλλος μου εαυτός
02. Σήμερα
03. Αρχίζω απ' την αρχή
04. Ακροβατώ (ο κόσμος είναι μικρός)
05. Ξέρω να χορεύω
06. Καλημέρα!
07. Μπορεί
08. Θα κρυφτώ
09. Χρώματα, εικόνες
10. Στα πιο γλυκά μου πρωινά
11. Η ρεβάνς

MC Team ID