"κλικ για μεγέθυνση"
MAGIC DE SPELL

Music Corner

"ΟΚ πατέρα..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πώς θα μπορούσαν οι ποιητές Πάμπος Φιλίππου και Ελευθερία Αναγνωστάκη Τζαβάρα να συνυπάρχουν με τον Πάνο Τζαβέλα και τη Στέλλα Κονιτοπούλου, την αγγλόφωνη underground σκηνή των 80's και το hip-hop, σε ένα λίγο punk δίσκο με ανατρεπτική πλάκα;

Όλα γίνονται στο νέο CD των Magic de Spell με τον τίτλο "ΟΚ πατέρα..." που κυκλοφορεί από τη ΛΥΡΑ. Περιλαμβάνει δέκα νέα τραγούδια και δύο bonus tracks, που διατρέχουν την ιστορία της μπάντας μέσα από τη διψασμένη ματιά των παλιών και των νέων μελών της.

Στα δέκα νέα τραγούδια βρίσκουμε μελοποιημένα από τους Magic De Spell τα ποιήματα "Στη ζώνη του πυρός" της Ελευθερίας Αναγνωστάκη Τζαβάρα και "Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου" του Πάμπου Φιλίππου, τη διασκευή αλά Magic de Spell του "Κυρ- Παντελή" του Πάνου Τζαβέλα, την ανατρεπτική "Παγίδα", το "Χαμένο αστέρι", τον "Κλόουν", μια "Μαύρη γάτα" αλλά και έναν σκύλο- θεό "Dog-God", "Ένα λουλούδι" και φυσικά το ομότιτλο "ΟΚ πατέρα". Σαν bonus tracks οι Magic De Spell προσφέρουν μία νέα εκδοχή της μεγάλης τους επιτυχίας "Sarajevo" και "Το δύο" με την απρόβλεπτη συμμετοχή της Στέλλας Κονιτοπούλου.

Με το δίσκο αυτό οι Magic de Spell δίνουν τη δική τους εκδοχή της κοινωνικής και μουσικής πραγματικότητας, αγγίζοντας μέσα από προσωπικές εμπειρίες των ίδιων αλλά και τρίτων (φίλων, ηρώων, αγαπημένων και όχι μόνο) θέματα από την ανεμελιά ως τον προβληματισμό και την επανάσταση της παντοτινής εφηβείας.

Οι Magic de Spell σήμερα είναι οι:
Θοδωρής Βλαχάκης: drums
Νίκος KETCHUP Γεωργούλης: κιθάρα, φωνή
Δημήτρης Μποτής: πλήκτρα
Πάνος RAT Χριστοφόρου: μπάσο
Γιώργος Λαγγουρέτος: φωνή
Δημήτρης PIXEL Δημητριάδης: φωνή, κρουστά, μελόντικα


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Εικοσιοχτώ χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στη δισκογραφία και τέσσερα χρόνια μετά το "Ο τελευταίος επιζών" οι Magic De Spell επιστρέφουν με νέο album και νέα σύνθεση. Έτσι μαζί με τον ιδρυτή Θοδωρή Βλαχάκη και τους παλαιότερους Νίκο Γεωργούλη και Δημήτρη Μπότη σε αυτό το δίσκο συναντάμε και τους Δημήτρη Δημητριάδη και Πάνο Χριστοφόρου, καθώς και την καινούργια φωνή του συγκροτήματος, τον Γιώργο Λαγγουρέτο. Το αποτέλεσμα αυτής της ανακατανομής είναι πέντε καινούργια κομμάτια, τρία τραγούδια απ' το αγγλόφωνο παρελθόν τους με απόδοση πλέον ελληνική, δύο διασκευές, μια επανεκτέλεση του Sarajevo που δεν θα 'λεγα πως με ενθουσίασε και μια επανεκτέλεση του "Δυο" από τη ...Στέλλα Κονιτοπούλου (ναι, ναι, την γνωστή!!) που ταιριάζει τόσο στο δίσκο όσο ο ...Γιώργος Μάγκας στο Rockwave!

Όποιος έχει παρακολουθήσει λίγο τη πορεία των Magic De Spell θα πρέπει να του έχει προκαλέσει εντύπωση το πόσο συχνά αλλάζουν τα μέλη του συγκροτήματος. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά νομίζω πως τους κρατάει κάπως πίσω, καθότι χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθούν τα καινούργια άτομα και να εναρμονιστούν με τους παλαιότερους. Το "Οκ πατέρα" ακούγεται σαν δίσκος ενός group που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Όπως όμως δεν θα μπορούσες να συγχωρέσεις ένα τριαντάρη που συμπεριφέρεται σαν πεντάχρονο, έτσι δεν μπορείς να δείξεις κατανόηση σε ένα συγκρότημα που μετά από τριάντα χρόνια δεν έχει ακόμα αποφασίσει πως θέλει να είναι και ποιο (ή ποια) μουσικά είδη θέλει να υπηρετεί.

Να ξεκαθαρίσω πως το cd δεν είναι άσχημο. Ξεκινάει ελπιδοφόρα με τρία ενδιαφέροντα κομμάτια στη σειρά, κρύβει κάποια πολύ καλά σημεία, δυο τρεις δυνατές εισαγωγές, πνευματώδες στιχουργικό ύφος και ιδιόμορφο χιούμορ. Άπαξ όμως και τελειώσει ...τελείωσε. Δεν σου μένει τίποτα, δεν θυμάσαι τίποτα. Περνάει μα δεν αγγίζει.

Είναι γνωστό ότι η ελληνική ροκ σκηνή έχει βαλτώσει από χρόνια και το συγκεκριμένο album δεν προσφέρει αυτό που λέμε χείρα βοηθείας. Όχι ότι κάνει τα πράγματα χειρότερα όμως. Απλά υπάρχει. Οι θαυμαστές του συγκροτήματος θα το εκτιμήσουν, χωρίς να το ξεχωρίσουν. Κάποιοι απογοητευμένοι θα πιαστούν από αυτό σαν σανίδα σωτηρίας. Εγώ θα το βάλω στη δισκοθήκη μου για να θυμάμαι πως το 2009 βγήκε ένας δίσκος που κάτι προσπαθούσε να κάνει...


HIGHLIGHTS:

... "Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου". Υπέροχοι στίχοι, όμορφη μουσική, καλή ερμηνεία ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οκτασέλιδο με τους στίχους των τραγουδιών. Ενδιαφέρον το εξώφυλλο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
«Χαμένο αστέρι», «Στη ζώνη του πυρός», «Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου», «Οκ πατέρα» ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου
Αυτά που έπρεπε να φύγουνε γι' αλλού
Τα γέλασες και μείνανε κοντά σου...

Ποιο ψέμα σου αλήθεια τους πήρε το μυαλό
Και ποια υπόσχεση τα κράτησε εδώ
Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου
"...

(ποίηση: Πάμπος Φιλίππου - "Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου")

Music Corner

MAGIC DE SPELL

Τίτλος CD
"OK πατέρα"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
MDS
Γ. Αρχοντάκης
Ενορχήστρωση
Magic De Spell
Artwork - Φωτο ενθέτου
Άντρη Αντρέου
Κούκλα εξωφύλλου
PIXEL
Φωτο κούκλας εξωφύλλου
Θοδωρής Βλαχάκης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 40:00
4/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χαμένο αστέρι
02. Στη ζώνη του πυρός
03. Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου
04. Ο κλόουν
05. The trap ... η παγίδα
06. Μαύρη γάτα
07. Ένα λουλούδι
08. DOG-GOD
09. Κυρ-Παντελής
10. Ok πατέρα...
Bonus tracks
11. Sarajevo
12. Το δύο (δεν μπορεί ποτέ να γίνει ένα) (συμμετέχει η Στέλλα Κονιτοπούλου)

MC Team ID