"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ

Music Corner

"Βόλτα στο όνειρο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Γιάννη Μαθέ τον πρωτογνωρίσαμε σε μια παράσταση το 1998 του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Κώστα Μακεδόνα, από τότε ακολούθησαν αρκετές παραστάσεις και ακόμα πιο πολλές εμφανίσεις δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ηρώ, Ελένη Πέτα, Στέφανο Κορκολή, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Μαρίνο, Μαρινέλα, Αντώνη Ρέμο, Γιάννη Πάριο και ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει. Στη δισκογραφία εμφανίζεται το 1999 με μια συμμετοχή στο δίσκο «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια» με την Δήμητρα Γαλάνη και τον Κώστα Μακεδόνα και το 2002 ακολουθεί η συμμετοχή του στο δίσκο «Ήλιος θάνατος» με τον Στέφανο Κορκολή. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος δεν αργεί πολύ να έρθει και το 2004 συνεργάζεται με τον Γιάννη Σπανό και κυκλοφορεί το «Ανάσα της ζωής μου γίνε».
Πέντε χρόνια μετά βρίσκεται πάλι στο στούντιο και ηχογραφεί το καινούργιο του cd με τίτλο «Βόλτα στο όνειρο». Δέκα ολοκαίνουργια τραγούδια σε μουσική του ίδιου και του Γιώργου Στεργίου και στίχους της Έλλης Δώρου, Έφης Πασχάλη, Κωνσταντίνου Μάξιμου και Πέτρου Παράσχη.
Η χαρισματική φωνή του Γιάννη Μαθέ και τα δυνατά τραγούδια συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο και πολύχρωμο cd. Απολαύστε μικρές ιστορίες στολισμένες με όμορφες μελωδίες όπως το «Φεύγω», «Ζωή να λέμε», την ατμοσφαιρική μπαλάντα «Πόσο θα 'θελα», το «Θέλω να γίνω ο κόσμος σου», «Χάραξες».
Ο Γιάννης Μαθές μας προτείνει να επιβιβαστούμε μαζί του για μια βόλτα... μια «Βόλτα στο όνειρο».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με διάθεση pop κυκλοφορεί τον δεύτερό του δίσκο ο Γιάννης Μαθές. Με τίτλο "Βόλτα στο όνειρο" μας παρουσιάζει 10 κομμάτια τα οποία ως προς το ύφος δε διαφέρουν και πολύ. Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι τραγούδια που στην πλειοψηφία τους είναι αρκετά προσεγμένα από στιχουργική άποψη και με αρκετά καλή μουσική. Η φωνή του Γιάννη Μαθέ δεν χρειάζεται επιβεβαίωση αφού ήδη έχει δοκιμαστεί από τις προηγούμενες μουσικές εμπειρίες - συνεργασίες αλλά και από τον πρώτο του δίσκο.

Ξεχώρισα αρκετά κομμάτια. Ακούγοντας στο σύνολό του το cd ακούω τραγούδια ευχάριστα και με μία δόση ρομαντισμού. Και αυτό που μου αρέσει είναι ότι ο ρομαντισμός δεν οφείλεται στους στίχους (που συνήθως σε αυτούς αποδίδουμε τα ρομαντικά τραγούδια) αλλά στον τρόπο ερμηνείας του τραγουδιστή και στη μουσική σύνθεση ακόμα και στα κομμάτια που δεν είναι μπαλάντες. Σημειώνω ότι η μουσική σε όλα τα τραγούδια είναι του Γιάννη Μαθέ (και του Γιώργου Στεργίου σε ένα από αυτά). Καλή η δουλειά του αν και κάποια κομμάτια τα βρήκα αρκετά υποτονικά όπως το "Κάτι παθαίνω" το "Βόλτα στο όνειρο" και το "Χάραξες" ενώ άλλα όπως το "Ζωή να λέμε" το "Πόσο θα 'θελα" και το "Βροχή" ξεχωρίζουν αισθητά από τα υπόλοιπα, με ωραίο ρυθμό και στίχους.

Σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητος ο νέος δίσκος του Γιάννη Μαθέ. Ο ίδιος διαθέτει μία πολύ καλή και χαρακτηριστική φωνή που υποστηρίζει όχι μόνο τις μπαλάντες αλλά και τα πιο ρυθμικά pop κομμάτια. Ωστόσο ενώ ο δίσκος περιέχει κάποια τραγούδια που τα άκουσα ευχάριστα πολλές φορές (και συνεχίζω να τα ακούω) υπάρχουν και άλλα τα οποία μάλλον δημιουργήθηκαν μόνο για να συμπληρωθεί ο δίσκος.


HIGHLIGHTS:

... Η μουσική στο "Ζωή να λέμε" και η ερμηνεία στο "Βροχή" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οι στίχοι των τραγουδιών, τα ονόματα των συντελεστών και ένα ευχαριστήριο υστερόγραφο του τραγουδιστή προς αυτούς. Πολύ απλό και με κάπως gothic στυλ και ύφος ο τραγουδιστής. Το τελευταίο δεν μου άρεσε.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πόσο θα 'θελα", "Βροχή", "Ζωή να λέμε", "Φεύγω" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ουρανό χωρίς Θεό
βλέπω τις νύχτες στα όνειρά μου
μα δεν τρομάζω
βήματα χωρίς σκοπό
γεννούν οι λύπες στη σκιά μου
και δεν αλλάζω...

Στο τεντωμένο μου σχοινί
φυλάω ακόμα μία ευχή
για να κρατιέμαι
για πάντα να 'μαστε μαζί
να βρούμε φως μες στη βροχή
την κάθε δύσκολη στιγμή
ζωή να λέμε"...


(στίχοι: Έλλη Δώρου / Γιάννης Μαθές - "Ζωή να λέμε")

Music Corner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ

Τίτλος CD
"ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"
Εταιρεία: POLYMUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Βίκτωρ Πολυδώρου
Ενορχήστρωση
Κώστας Αναδιώτης
Φωτογραφίες
Μάνος Σοφικίτης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 36:21
5/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Ζωή να λέμε
02. Τα κάδρα
03. Φεύγω
04. Χάραξες
05. Πόσο θα 'θελα
06. Δυνατά
07. Κάτι παθαίνω
08. Θέλω να γίνω ο κόσμος σου
09. Βροχή
10. Βόλτα στο όνειρο

MC Team ID