"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΥΑ ΜΙΛΛΗ

Music Corner

"Ανεξήγητο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΥΑ ΜΙΛΛΗ είναι μια νέα λαϊκή τραγουδίστρια με ιδιαίτερη λαϊκή φωνή. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας μας παρουσιάζει το νέο της δίσκο με τίτλο «ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ», ο οποίος περιέχει 15 τραγούδια. Πρόκειται για έναν δίσκο όπου ξεχωρίζει ο καλός στίχος και οι όμορφες μελωδίες. Αυτά σε συνδυασμό με τη συναισθηματική ερμηνεία της ΕΥΑΣ ΜΙΛΛΗ κάνουν το αποτέλεσμα άκρως ενδιαφέρον. Ο δίσκος περιέχει ερωτικές μπαλάντες, ραδιοφωνικά τραγούδια και χορευτικές επιτυχίες με υπογραφές καταξιωμένων συντελεστών όπως του Ηλία Φιλίππου, της Ελένης Γιαννατσούλια, του Harry K, του Bo και πολλών άλλων. Ήδη το πρώτο single του δίσκου με τίτλο «Κάθε βράδυ σε σκοτώνω» (Μουσική: Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Στίχοι: Γιώργος Σαρρής) δίνει το στίγμα μιας δουλειάς με ωραία τραγούδια. Μια νέα κοπέλα βάζει το λαϊκό τραγούδι σε μια πιο μοντέρνα βάση.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με μπέρδεψε το "ανεξήγητο"... Το νέο album της Εύας Μιλλή δείχνει σε μεγάλο βαθμό να προσπαθεί σώνει και καλά να μετατρέψει μια λαϊκή τραγουδίστρια σε πιο pop. Τα περισσότερα τραγούδια του cd συνθετικά δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω λαϊκά, είναι περισσότερο pop. Είναι χαρακτηριστικό πως ειδικά στο πρώτο μισό του cd κυριαρχούν ηλεκτρικές κιθάρες και πλήκτρα, παρά καθαρόαιμα λαϊκά όργανα. Το μπουζούκι αρχίζει να κάνει αισθητή τη παρουσία του στο ένατο τραγούδι και μετά! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η Εύα Μιλλή φαίνεται πως έχει "στρώσει" πλέον τη φωνή της πάνω σε λαϊκά τραγούδια, τα οποία άλλωστε ερμηνεύει κυρίως στις live εμφανίσεις της. Έτσι έχουμε το οξύμωρο να ακούμε pop συνθέσεις με ...λαϊκή ερμηνεία.

Το πρώτο track του cd "κοίτα με" αποτελεί τη πιο ιδιαίτερη σύνθεση του album (μουσική Βαγγέλη Σπανακάκη, στίχοι Γιάννης Πουλόπουλος), ενώ αίσθηση προκαλεί και το δεύτερο κομμάτι "έχε χάρη" (σε μουσική Bo και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια) κυρίως όμως για τη πολύ καλή rap ερμηνεία του Bo. Το album διαθέτει πολλά τραγούδια στο σύνολό του, δεκαπέντε, που αυξάνουν τη διάρκεια του cd στη μία ώρα. Αναμενόμενο ανάμεσά τους να είναι και κάμποσα αδιάφορα, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές ευχάριστες στιγμές. Μου άρεσε το διασκευασμένο και "παιχνιδιάρικο" ηχητικά "πως χτυπάει η καρδιά μου" (της Τουρκάλας Sezen Aksu σε ελληνικούς στίχους Δήμου Μυλωνά - που χάθηκε αυτή η ψυχή;), η ηλεκτρική μπαλάντα "κάθε βράδυ σε σκοτώνω" (των Δημήτρη Παρασκευόπουλου και Γιώργου Σαρρή) και τα ζεϊμπέκικα "σκέψη μου απαγορευμένη" (του Στέλιου Χρόνη) και "ότι αγαπώ πάντα με σκοτώνει" (των Ευθύβουλου και Ελένης Γιαννατσούλια). Ιδιαίτερη στιγμή και το αργό τσιφτετέλι "τίποτα" των Harry K και Ηλία Φιλίππου με το οποίο κλείνει το cd.
Γενικά έχω την αίσθηση πως η Εύα Μιλλή "νιώθει" περισσότερο τα λαϊκά κομμάτια τα οποία αποδίδει καλύτερα ερμηνευτικά. Νομίζω πως μετά από περίπου 7 χρόνια δισκογραφίας, χρειάζεται επιτέλους ένα album με καλά καθαρόαιμα λαϊκά τραγούδια.

* Αξίζει να αναφερθεί πως στο "θέλω να μείνω παιδί" η Εύα Μιλλή τραγουδάει μαζί με την αδελφή της Χριστίνα...
** Αυτό είναι το τρίτο ολοκληρωμένο album της Εύας Μιλλή το οποίο κυκλοφορεί από τη Universal που είναι η ...τρίτη δισκογραφική εταιρεία που υπογράφει η τραγουδίστρια!


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12 σελίδες με τους στίχους των τραγουδιών, φωτογραφίες της τραγουδίστριας και ένα σύντομο σημείωμά της ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κοίτα με", "Έχε χάρη", "Κάθε βράδυ σε σκοτώνω", "Τίποτα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Στα χείλη μου κρατάω το σ' αγαπώ
σα θησαυρό κρυμμένο σα να 'ταν φυλαχτό
τέλειωσαν τα ψέματα, τώρα πια σε έμαθα...
Γύρω μου κόσμος πολύς μα που να κρυφτώ
ποιο δρόμο να διαλέξω να φύγω, πως να σωθώ
όλα μοιάζουν ύποπτα, δεν με νοιάζει τίποτα

Κοίτα με ψηλά πετάω
κι ότι σε θυμίζει ρίχνω στη φωτιά
κοίτα με σε προσπερνάω
όλα πίσω μου τ' αφήνω, φεύγω"...

(στίχοι: Γιάννης Πουλόπουλος - "Κοίτα με (ψηλά πετάω)")

Music Corner

ΕΥΑ ΜΙΛΛΗ

Τίτλος CD
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ"
Εταιρεία: UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
I.C.T. Productions
Καλλιτεχνική Επιμ. Παραγωγής
Meth Spirit
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 60:27
1/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Κοίτα με (ψηλά πετάω)
02. Έχε χάρη (συμμετέχει ο Bo)
03. Σε θέλω απόψε του θανάτου
04. Πως χτυπάει η καρδιά μου (Kut Kut)
05. Θέλω να μείνω παιδί (συμμετέχει η Χριστίνα Μιλλή)
06. Κάτι ανεξήγητο
07. Κάθε βράδυ σε σκοτώνω
08. Αντίο για πάντα
09. Σκέψη μου απαγορευμένη
10. Φύγε τώρα
11. Φεύγω και πάω
12. Ό,τι αγαπάω πάντα με σκοτώνει
13. Ο άντρας των ονείρων μου
14. Θα μου λείψεις
15. Τίποτα

MC Team ID