"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ

Music Corner

"Αιρετικά ερωτικός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 13 χρόνια ημισκουμπριακής πορείας, ο Μιθριδάτης από τα Ημίζ χτυπά με ένα προσωπικό album τα ήσυχα απόνερα της ελληνικής μουσικής. Ναι, ο Μιθριδάτης κυκλοφορεί το πρώτο solo CD του, με τίτλο "Αιρετικά Ερωτικός"!
Στίχοι εριστικοί, στίχοι αιρετικοί μα πάνω απ' όλα ερωτικοί.
Στίχοι για εραστές και ερωμένες με κοινωνικούς προβληματισμούς.
Όχι, δεν είναι ένα album για καψούρηδες, είναι απλά ένα ηχητικό σεξουαλικό βοήθημα.
Ο Μιθριδά θέτει τις απόψεις του, χρησιμοποιώντας το κλασικό επικριτικό χιούμορ και σαρκασμό, προτείνοντας νέες ιδέες!
Ιδέες στολισμένες με την καλύτερη Hip Hop μουσική που θα μπορούσε να γεννήσει η φαντασία και η ικανότητα του Πρύτανη και του Μιθριδάτη.
Το album "Αιρετικά Ερωτικός" πρέπει να αφομοιωθεί από άντρες και γυναίκες, για να επαναπροσδιορίσουν την μεταξύ τους σχέση και την σεξουαλική τους ζωή.
Ρίμες για σκεπτόμενους, σύγχρονους ανθρώπους και beats για μερακλήδες και λάτρεις του μπάσου.
Ο Μιθριδά όμως δεν είναι μόνος του.
Εκτός του Πρύτανη που μαζί δημιουργήσανε την μουσική και επιμεληθήκανε την παραγωγή του υπέρτατου αυτού CD, υπάρχουν δυνατές συμμετοχές που βοήθησαν στην ολοκλήρωση και τελειοποίηση αυτού του αιρετικά ερωτικού έργου.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, έγραψε τους στίχους στο "Τι την θες την ψηλή;", δίνοντας άλλη διάσταση στο κύρος του album.
Η Maradinn απ' τους 217, δώρισε την υπέροχη φωνή της στα tracks, "Επάνω μου" και "One night stand". Ο Δημήτρης Μεντζέλος υποστήριξε τον συνοδοιπόρο ημίσκουμπρα του, συμμετέχοντας στο "Είμαι αυτός που προκαλεί". Και τρία από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο του ελληνικού Hip Hop, ο Σέξπυρ, ο Taki Tsan και ο TUS, χώσανε τις εμπνευσμένες ρίμες τους στο "Πεταμένος Vs Πεταμένη"! Τι άλλο θέλετε; Την Πετρούλα;
Το "Αιρετικά Ερωτικός" θα ικανοποιήσει όσους περιμένουν το διαφορετικό και το καινούριο απ' τον Μιθριδάτη, αλλά θα προσφέρει συνάμα ψυχική αγαλλίαση στους φανατικούς ημίσκουμπρες.
Ο Μιθριδάτης δημιούργησε το CD αυτό και το αφιερώνει εξαιρετικά και "Αιρετικά Ερωτικά" σε όλους μας!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η πρώτη μου σκέψη μόλις είδα το cd του Μιθριδάτη πήγε στα Ημισκούμπρια! Τι συνέβη; Ήρθε η ώρα της διάλυσης, από την οποία δεν έχει ξεφύγει σχεδόν κανένα ...σοβαρό group στην ιστορία της μουσικής; Κι ύστερα, το cd έφτασε στο Music Corner από τη Legend, όχι από την EMI στην οποία έχω μείνει ότι ανήκουν ακόμα τα ΗΜΙΖ. Μήπως ο Μιθριδάτης την έκανε για άλλη παραλία; Απάντηση δεν υπάρχει σαφής. Κατ' αρχήν ο Μιθριδάτης μπορεί να έβγαλε solo δίσκο, ωστόσο οι έτεροι "ημισκούμπριοι", ο Πρύτανης και ο Δημήτρης Μεντζέλος, βρίσκονται κι αυτοί, ο καθένας με το τρόπο του, μέσα σ' αυτή τη δουλειά. Ο Πρύτανης σε επίπεδο παραγωγής και προγραμματισμού και ο Μεντζέλος ραπάροντας σε ένα κομμάτι. Ύστερα, η Legend μπορεί να υποστηρίζει αυτό το cd, όμως πίσω απ' όλα βρίσκεται πάντα η IMIZ BIZ, η εταιρεία παραγωγής των Ημισκουμπρίων. Τελικά μόνο το μέλλον θα δείξει - ίσως και καμιά δήλωση από τους ίδιους - αν υπάρχει πράγματι διαζύγιο κι αν θα ξαναδούμε ή όχι νέο cd ως Ημισκούμπρια...

Ο "αιρετικά ερωτικός" Μιθριδάτης, παίζει μπάλα στο γήπεδο που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά. Ουσιαστικά σε μουσικό προφίλ δεν διαφέρει σε τίποτα η δουλειά του, από παλιότερες δουλειές των Ημισκουμπρίων. Hip hop με στίχο σαρκαστικό και συνάμα καυστικό (και ενίοτε ακατάλληλο δια ανηλίκους), που στο μάτι βάζει θέματα ερωτικής φύσης, ενώ στο τελευταίο τραγούδι χτυπάει και την σύγχρονη ελληνική μουσική ως τέχνη ("στην Ελλάδα ορδές από τραγουδιστές, αφού είναι επάγγελμα τρελά επικερδές, στην Ελλάδα όσοι έχουνε φωνητικές χορδές, τραγουδάν κι αντί για νότες ακούγονται πορδές"!). Ο στίχος είναι φυσικά πρωταγωνιστής, όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες δουλειές των Ημιζ, αλλά και γενικότερα της hip hop σκηνής.

Φυσικά θα πρέπει να σταθεί κανείς στη συμμετοχή - έκπληξη του Σταμάτη Κραουνάκη που έγραψε τους στίχους του "τι τη θες τη ψηλή", επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τόσο το χιούμορ που κουβαλάει, όσο και τους ανοιχτούς του μουσικούς ορίζοντες. Στις συμμετοχές θα πρέπει να σταθούμε και στην ιδιαίτερη φωνή της Maradinn που παρ' όλο που ακούγεται μόνο σε 2-3 τραγούδια, δεν περνά καθόλου απαρατήρητη. Ο ίδιος ο Μιθριδάτης ραπάρει με το γνώριμο στυλ του και είπαμε, η μόνη διαφορά σε σχέση με παλιότερους δίσκους των Ημισκουμπρίων, είναι ότι εδώ είναι σχεδόν όλη την ώρα ο πρωταγωνιστής.

Σε γενικές γραμμές πέρασα καλά ακούγοντας αυτό το cd, έχει κάποιες στιγμές που γελάς πολύ και άλλες που ...χαίρεσαι με τις μπηχτές που ρίχνει - αυτοί είναι άλλωστε οι στόχοι του album - ενώ υπάρχουν και κάποια tracks που τα πέρασα στο γρήγορο.


HIGHLIGHTS:

... Η συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και φυσικά οι έξυπνοι στίχοι ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Η δεσποινίς που φωτογραφίζεται σε φετιχιστικά παιχνίδια με τον Μιθριδάτη, λέγεται Sarcana και αυτό το φωτογραφικό concept μάλλον κερδίζει τη προσοχή μας στο ένθετο, ειδικά από τη στιγμή που δεν αναγράφονται οι στίχοι. Φυσικά το τελευταίο είναι μια μεγάλη απουσία, ειδικά όταν μιλάμε για έναν hip hop δίσκο όπου ο στίχος όπως έγραφα παραπάνω είναι ο πρωταγωνιστής της δουλειάς (και όχι η Sarcana). Έχει κι ένα μεγαλούτσικο σημείωμα του Μιθριδάτη, το οποίο βαριέσαι να το διαβάσεις γιατί μόνο για ευχαριστίες δεξιά κι αριστερά μιλάει (φαντάζομαι πως οι μόνοι τελικά που διαβάζουν με ενδιαφέρον τέτοιου είδους σημειώματα είναι αποκλειστικά αυτοί που δέχονται τις ...ευχαριστίες!)

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ζητώ κυρία ώριμη", "Πεταμένος vs πεταμένη", "Τι τη θες την ψηλή;", "Κάτι έχει πεθάνει εντός ψυγείου", "Στον επόμενο γκόμενο" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Νέος μελαμψός, επώνυμος ραπέρ
εμφανίσιμος highlander σαν τον Christoph Lambert
ζητώ κυρία ώριμη και κωλοπετσωμένη
λογοδοσμένη, παντρεμένη μα και χωρισμένη
από 35 ως 45 ετών
σαφώς να είναι κάτοχος καλλίγραμμων γλουτών
να μην είναι εύσωμη, τη θέλω να 'ναι στιλάκι
να 'χει κάνει power yoga με τη Πετρουλάκη
να 'ναι αρπαγμένη μα καλοδιατηρημένη

θέλω το κορμί της σφιχτό να παραμένει
και απ' το σολάριουμ να 'ναι καψαλισμένη
πάνω στο κοκοφοίνικα μην είναι κολλημένη...

Είσαι παντρεμένη στη ρουτίνα πεταμένη
και ο σύζυγος σε έχει παραμελημένη
εξωσυζυγική σχέση τώρα απομένει
να σου προσφέρει ηδονή παρατεταμένη
ο έγγαμος ο βίος είναι βία και συνήθεια
μελαχρινό αγόρι προσφέρει τη βοήθεια
χώρο διακριτικό και πλήρη εχεμύθεια
αρκεί από τα έσοδά σου να 'χω μια προμήθεια
if you know what I mean...

Ζητώ κυρία ώριμη
όμορφη και κυριλέ
να 'ναι ευκατάστατη
να τη περνώ τζαμπέ ολέ
να 'ναι χρυσοχέρα και
να μου φτιάχνει τον γκαϊφέ
και πάνω στο κρεβάτι μου
να κάνει σπέσιαλ εφέ"...

(στίχοι: Μιθριδάτης - "Ζητώ κυρία ώριμη")

Music Corner

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΡΩΤΙΚΟΣ"
Εταιρεία: IMIZ BIZ
LEGEND
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Μιθριδάτης
Πρύτανης
Φωτογραφίες
Νίκος Βανδώρος
Concept Φωτογράφησης
Μιθριδάτης
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 52:03
7/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 Τα τραγούδια του cd

01. Μιθριδά για πάντα
02. Επάνω μου (feat. MaRaDinn)
03. Ποτέ
04. Τι τη θες την ψηλή;
05. Ζητώ κυρία ώριμη
06. Στον επόμενο γκόμενο
07. Λάουρα
08. One night stand (feat. MaRaDinn)
09. Είμαι αυτός που προκαλεί (feat. Δημήτρης Μεντζέλος)
10. Πεταμένος vs πεταμένη (feat. Taki Tsan, TUS & Σέξπυρ)
11. Κάτι έχει πεθάνει εντός ψυγείου
12. Δεν τελειώνει... ποτέ (outro)

MC Team ID