"κλικ για μεγέθυνση"
ΩMEGA VIBES

Music Corner

"Ό,τι φοβηθείς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ήχος των ΩMEGA VIBES κατέκτησε αμέσως τη χώρα μας, από το πρώτο τους single "The Heart @ the Soul" το 1995. Η κυκλοφορία του cd "Renaissance" τον επόμενο χρόνο, τους καθιέρωσε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 14 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία. Αυτή η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά έχει δυαδικό χαρακτήρα με dance ρυθμούς και ethnic ηχοχρώματα. Η επόμενη δισκογραφική τους κυκλοφορία έχει τίτλο "Diaspora" και χαρακτηρίζεται ως "μουσική χωρίς σύνορα". Ηλεκτρικά και ethnic στοιχεία κάνουν έντονη την παρουσία τους ενώ οι μελωδίες έχουν ρίζες στην Ελληνική και Βαλκανική παράδοση. Το τρίτο album με τίτλο "Atmosfera" κυκλοφόρησε το 2003 με συμμετοχές των: Emma Shapplin, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Goksel. Σύγχρονος lounge-ethnic ήχος με ηλεκτρικές πινελιές.

Τα 3 cds κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, με πωλήσεις άνω των 100.000 αντιτύπων. (Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Χονκ Κονγκ, Βέλγιο, Νορβηγία, Τουρκία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία, Φιλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Χιλή, Μεξικό, Ινδία.

Μετά από παραμονή 2 ετών στο Los Angeles, όπου έκαναν πολλές εμφανίσεις και μουσικές συνεργασίες σε clubs, μουσικές σκηνές και festivals, οι Ωmega Vibes επέστρεψαν στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία δύο χρόνια προετοίμαζαν το καινούριο τους άλμπουμ με τίτλο "Ό,τι φοβηθείς" που κυκλοφορεί τώρα από τη Λύρα. Έντεκα καινούρια τραγούδια και μια συμμετοχή- έκπληξη από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο "Facebook".

Σε αυτό το άλμπουμ οι Ωmega Vibes, δηλαδή ο Δημήτρης Πανόπουλος και η Εύα Τσελίδου, συνεργάστηκαν με τους στιχουργούς: Νίκο Μωραΐτη, Λίνα Δημοπούλου, Βασίλη Γιαννόπουλο, Στέφανο Μπαρμπαλιά, Βασιλική Καφετζή και Ειρήνη Δασκαλάκη.

Οι Ωmega Vibes ενώνουν τον ηλεκτρικό ήχο με τη world μουσική, το tango με τη ragga και με τον ιδιαίτερο προσωπικό τους τρόπο δημιουργούν μουσική για την καρδιά και την ψυχή, μουσική χωρίς σύνορα!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το νέο άλμπουμ των Ωmega Vibes εξακολουθεί να κινείται στα γνωστά τους μονοπάτια καθώς συνδυάζει τους πιο εξωτικούς ethnic ήχους με την electronica. Επί της ουσίας όμως πρόκειται για εναν ποπ δίσκο τόσο στις μελωδίες όσο και στις δομές, τουλάχιστον στα κομμάτια με στίχους και ρεφραίν καθώς στο δίσκο περιλαμβάνονται και δύο οργανικά θέματα ("Το κάλεσμα", "Φως" - σχεδόν ορχηστρικά καθώς περιλαμβάνουν φωνητικά αλλά χωρίς στίχους), με ατμοσφαιρικές μελωδίες, και το πιο πιο ethnic "Ragga Sagga".

Στον αντίποδα αυτών, υπάρχουν κομμάτια με πιο "φυσική" ενορχήστρωση όπως η ska συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Facebook" και τα "Μια ζωή ταξίδευα" και "Νύχτα μαγική" που πλησιάζουν πιο πολύ στο ύφος της μπαλάντας.

Οι Ωmega Vibes δοκιμάζουν πολλά και διάφορα στο "Ό,τι φοβηθείς" και πηδούν ανάμεσα σε μουσικές διαφορετικών καταβολών (και οι στίχοι από Ελληνικά σε Ισπανικά και τούμπαλιν) αλλά ο δίσκος διατηρεί την ομοιογένειά του. Μέσα από τους πειραματισμούς ξεπηδούν ενδιαφέρουσες ιδέες όπως το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου το οποίο στηρίζεται σε κρουστά, φωνητικά και (πολύ δυνατή) φυσαρμόνικα, το "Μια δύναμη ακόμα" που έχει φόντα να κάνει επιτυχία ή το "Perdido" που δοκιμάζει τα ηλεκτρονικά τανγκό των Gotan Project.

Συνολικά πρόκειται για μια μοντέρνα και ενδιαφέρουσα δουλειά, που ακούγεται ευχάριστα χωρίς να απευθύνεται μόνο στους φανατικούς των παραδοσιακών ή των ηλεκτρονικών μουσικών ιδιωμάτων.


HIGHLIGHTS:

... Ενδιαφέρουσες ιδέες, μίξεις πολλών διαφορετικών στοιχείων, προσεγμένες ενορχηστρώσεις και αρκετές καλές μελωδίες κρατάνε το ενδιαφέρον του ακροατή στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Περιέχει τους στίχους και credits ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Perdido", "Νύχτα μαγική", "Ότι φοβηθείς", "Μια δύναμη ακόμα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έφυγα άλλη μια φορά
όπως τα πουλιά
Που λαχταράνε το Νοτιά
Γεννήθηκα για να με κυνηγά
Μια θάλασσα βαθιά
Που κουβαλάω στην καρδιά
Μια βαθιά ερημιά...

Μια ζωή ταξίδευα απ' τη χαρά στο δάκρυ
Γιατί ποτέ δεν ήθελα ν' αράξω σε μιαν άκρη
Κι απ' το Θεό μου ζήταγα το πιο ψηλό κατάρτι
Τα πέλαγα, τα κύματα και τ' άγνωστο στο χάρτη"...


(στίχοι: Λίνα Δημοπούλου - "Μια ζωή ταξίδευα")

Music Corner

ΩMEGA VIBES

Τίτλος CD
"Ο,ΤΙ ΦΟΒΗΘΕΙΣ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μαστορίδης
Φωτογραφίες
Γιώργος Χριστάκος
Γιάννης Τσόλκας
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 45:41
3/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 Τα τραγούδια του cd

01. Ό,τι φοβηθείς
02. Μια δύναμη ακόμα
03. Μια ζωή ταξίδευα
04. Facebook (συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου)
05. Ragga sagga
06. Νύχτα μαγική
07. Το κάλεσμα (οργανικό)
08. En la orilla
09. Perdido
10. Πουθενά
11. Φως (οργανικό)

MC Team ID