"κλικ για μεγέθυνση"
Φ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ - Μ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ

Music Corner

"Κυριακοδρόμιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αφόρητη πλήξη των Κυριακών έχει εντοπιστεί και σχολιαστεί από ειδικούς, αλλά και καλλιτέχνες. Το ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ είναι μια προσπάθεια ανατροπής βασισμένη στη Μουσική και τον Λόγο. Νέες, μη ημαρτημένες φωνές, αφημένες στην ελεύθερη έκφραση τραγουδούν χωρίς να τραγωδούν. Ο Κόσμος ανατρέπεται καθημερινά, η προηγούμενη μέρα λες και δεν έχει καμιά σχέση με την ακόλουθό της σημερινή. Τα πάντα προχωρούν με μια αταξία που οδηγεί στην απόλυτη σύγχυση. Το Κυριακοδρόμιο αφίσταται από το γνωστό συμπίλημα «Συλλογή θρησκευτικών ομιλιών επί των Ευαγγελίων», κλπ. Είναι μια θέση σύγχρονη, αυταρχικά τοποθετημένη από δημιουργούς που ταράσσονται και πολεμούν την ακινησία με θάρρος και αισιοδοξία. Τα μονότονα σπίτια «με τους καθρέφτες τους μαστροπούς» μένουνε πίσω. Δεν έχουν θέση στη νέα κατοίκησή μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις σκιές να μας εντάξουν στο περιθώριο με τους τρομαγμένους, με τη διαβολική συμπτωματολογία της βαρεμάρας. Εσύ, φίλε ακροατή αυτού του δίσκου, ίσως οργιστείς με εκείνα που σου κρύβουν, αλλά δεν θα οργιστείς - είμαστε βέβαιοι - με την ανατροπή. Την χρειάζεσαι, έστω και ακουστικά. Ο Μεταμοντέρνος Κόσμος είναι μία φενάκη που ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, πολλές φορές καταστρέφοντας και το πολύτιμο. Και τώρα...;

Το Κυριακοδρόμιο είναι ένα κύκλος τραγουδιών μια ολοκληρωμένη πρόταση για σύγχρονο ελληνικό τραγούδι που υπογράφουν ο καταξιωμένος στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης και ο μουσικός Φίλιππος Περιστέρης (που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Καθρέφτη ήχων αληθινών). Οι φωνές που ερμηνεύουν τα τραγούδια είναι ο Βαγγέλης Δούβαλης και η Ελένη Οικονόμου ενώ συμμετέχουν οι Λάκης Χαλκιόπουλος, Μαρίνα Σάτι, ο Γιώργος Χακιαμής και η Έφη Καραγιάννη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Χρειάστηκε να ψάξω σε λεξικό και στο ιντερνετ να βρω τι σημαίνει "Κυριακοδρόμιο". Χρειάστηκε να ξεσκονίσω λίγο τις γνώσεις μου για να μάθω ότι έτσι ονομάζεται ένα εγχειρίδιο όπου περιέχονται όλες οι ευαγγελικές και οι αποστολικές περικοπές που ερμηνεύουν το Ευαγγέλιο και διαβάζονται όλες τις Κυριακές του έτους αλλά και τις γιορτές στην εκκλησία. Αυτόν τον ασυνήθιστο τίτλο διάλεξαν ο Φίλιππος Περιστέρης και ο Μιχάλης Μπουρμπούλης για αυτήν τη νέα δισκογραφική δουλειά: "Κυριακοδρόμιο".

Περιέχει συνολικά 11 τραγούδια και ένα οργανικό. Ο Φίλιππος Περιστέρης, γνωρίζοντας καλά και αγαπώντας πολύ (όπως φαίνεται) την μουσική, ανέλαβε το ρόλο του συνθέτη στο CD, ενώ ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μιχάλης Μπουρμπούλης γνωρίζοντας πολύ καλά τα τερτίπια της γλώσσας και της ποίησης έρχεται ως στιχουργός. Το τραγούδι που βάφτισε ολόκληρο το δίσκο έχει όμορφη μελωδία, το "Αν θέλεις μου φέρνεις τσιγάρα" είναι μια μπαλάντα με ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση, υπάρχει ροκ ήχος στο "Ανατροπές", ενώ εντύπωση μου έκανε η φωνή της Ελένης Οικονόμου στο "Ταξιδεύεις πάντα μόνη", την οποία προτιμώ πάντως στο "Τα μέταλλα και τα χαρτιά". Δυνατή φωνή, κατά τη γνώμη μου πάντα, η Μαρίνα Σάτι που ερμηνεύει το "Υγρό φιλί". Αν αναζητάτε το εύκολο σουξέ ίσως ψάχνετε λάθος, δεν θα το βρείτε σ' αυτόν τον δίσκο. Ακούστε το σαν μια εναλλακτική πρόταση ενάντια στον βομβαρδισμό του εύκολου, του ευπεπτού και του "φτηνού" που μας κατακλίζει.


HIGHLIGHTS:

... Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης στους στίχους ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Είναι πολύ περιποιημένη έκδοση, διαβάζεται όπως ένα βιβλίο μικρού μεγέθους. Περιέχει όλους τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και τους δημιουργούς, τους μουσικούς και όλους όσους δούλεψαν για το CD αυτό. Υπάρχουν και φωτογραφίες (μαυρόασπρες) από την ηχογράφηση. Επίσης δύο μικρά σημειώματα των δημιουργών και των παραγωγών ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κυριακοδρόμιο", "Το ταξίδι που δεν έγινε", "Τα μέταλλα και τα χαρτιά" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Φεύγω με μίλια
στα χαμομήλια
με χίλιους ήλιους τυφλωτικούς,
πίσω μου αφήνω
το σπίτι εκείνο
με τους καθρέφτες τους μαστροπούς...

Μη με κοιτάζεις
δεν με αλλάζεις
από μαγνήτης γίνε σιωπή,
φεύγω την ώρα
που αυτή η χώρα
όσα κι αν κρύβει σου τα 'χω πει"...


(στίχοι:
Μιχάλης Μπουρμπούλης - "Κυριακοδρόμιο")

Music Corner

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ

Τίτλος CD
"ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
Είδος: CD

Ενορχηστρώσεις
Μιχ. Μπουρμπούλης
Φιλ. Περιστέρης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 42:38
2/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Εισαγωγή – οργανικό
02. Κυριακοδρόμιο (Β. Δούβαλης, Ελ. Οικονόμου, Λ. Χαλκιόπουλος, Μ. Μπουρμπούλης)
03. Αν θέλεις μου φέρνεις τσιγάρα (Β. Δούβαλης)
04. Ανατροπές (Β. Δούβαλης, Ελ. Οικονόμου, Λ. Χαλκιόπουλος, Έφη Καραγιάννη, Γ. Χακιάμης, Μ. Σάτι)
05. Ταξιδεύεις πάντα μόνη (Ελένη Οικονόμου)
06. Έρχεσαι νύχτα (Ελένη Οικονόμου)
07. Πανικός (Λάκης Χαλκιόπουλος)
08. Μια γυναίκα η Κλεοπάτρα (Ελένη Οικονόμου)
09. Το ταξίδι που δεν έγινε (Βαγγέλης Δούβαλης)
10. Υγρό φιλί (Μαρίνα Σάτι)
11. Τα μέταλλα και τα χαρτιά (Ελένη Οικονόμου)
12. Θα σε κοιτώ στο Γαλαξία
(Βαγγέλης Δούβαλης)

MC Team ID