"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ

Music Corner

"Μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 3 καινούργια τραγούδια και highlights από το ντεμπούτο άλμπουμ "Χαράματα" κυκλοφορεί αυτό το νέο άλμπουμ του Γιώργου Σαμπάνη σε προτεινόμενη λιανική τιμή 9,99€.
Πρόκειται για ένα δυνατό album με ποπ - ροκ αισθητική, από ένα νέο και ταλαντούχο καλλιτέχνη που δίνει νέα πνοή στην ελληνική δισκογραφία.
Περιέχει την μεγάλη επιτυχία "Μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ" (ντουέτο με την Ραλλία Χρηστίδου), το "Τι Να Μας Κάνει Η Νύχτα" featuring Stereo Mike του Κώστα Τουρνά και το disco "Μια Ζωή Θα 'μαι Εδώ".
Highlights από το πρώτο του CD "Σ' Αφήνω Στον Επόμενο", "Χαράματα", "Πάθος", "Άσε Να Πέφτει Η βροχή" και άλλα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

3 νέα τραγούδια για τον Γιώργο Σαμπάνη και ομολογώ πως ήμουν έτοιμος να αρχίσω πάλι τη "μουρμούρα" γιατί δεν κυκλοφορούν σαν cd single αλλά με επιλογές - προσθήκες από το ντεμπούτο cd του τραγουδιστή "χαράματα", ώστε να συμπληρωθεί τελικά αριθμός τραγουδιών που συνιστούν ένα πλήρες album. Από τη στιγμή όμως που το cd πωλείται με προτεινόμενη τιμή 9,99 ευρώ, δηλαδή περίπου σαν cd single, αυτές οι "προσθήκες" δεν νομίζω πως χαλάνε κανέναν!

Το νέο cd του Σαμπάνη ξεκινάει με τα νέα του τραγούδια. Το "μια ζωή θα 'μαι εδώ" σε χορευτικό tempo δεν κατάφερε να με βάλει στο ρυθμό του. Κάτι δεν μου πάει σ' αυτό το τραγούδι, μου μοιάζει λίγο συνηθισμένο το στυλάκι του, είναι λίγο "παλιομοδίτικο", δεν ξέρω ακριβώς αλλά το ξεπέρασα χωρίς δεύτερη κουβέντα για να πάω στο επόμενο ("σ' αφήνω στον επόμενο" που λέει κι ο ίδιος ο τραγουδιστής!). Κι εδώ ο Γιώργος Σαμπάνης παίζει λίγο με τη ...φωτιά! Πήρε ένα από τα πιο "θρυλικά" κομμάτια του Κώστα Τουρνά, που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '80 με τη φωνή της Χριστιάνας (ευχαριστώ τον φίλο και συνεργάτη μας στο MC Τάσο Κριτσιώλη που μου θύμισε πως ο δίσκος της Χριστιάνας είχε κυκλοφορήσει ακριβώς το 1980) και μαζί με τον Stereo Mike αποφάσισαν να ...του αλλάξουν ελαφρώς τα φώτα (!) και να το μετατρέψουν σε rap! Στα θετικά ότι δεν έχουν αλλάξει πολύ τον πραγματικό ρυθμό του τραγουδιού. Στα αρνητικά ότι οι μεγαλύτεροι που έχουμε συνηθίσει το τραγούδι με τη φωνή της Χριστιάνας, δύσκολα θα το αποδεχθούμε "εξελιγμένο" σε rap. Είτε μας αρέσει πάντως είτε όχι, η "μουσική μόδα" σήμερα έχει σχεδόν "επιβάλλει" τέτοιου είδους διασκευές παλιώς τραγουδιών. Τουλάχιστον η συγκεκριμένη φαίνεται να γίνεται με σεβασμό απέναντι στην αρχική εκτέλεση του κομματιού, το οποίο δεν "πειράχτηκε" πολύ (εκτός φυσικά από τη rap στιγμή του).

Στη συνέχεια σειρά παίρνει το "μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ", το περίφημο ντουέτο του Σαμπάνη με τη Ραλλία Χρηστίδου που έχει μόνιμη θέση στα airplays των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών. Και μάλλον το αξίζει καθώς έχουμε έναν ιδιαίτερο ρυθμό, με κάποια στοιχεία παραδοσιακά, έχουμε έναν όμορφο και προσεγμένο στίχο και πολύ καλές ερμηνείες. Το τραγούδι ξεχωρίζει και υπάρχει και σε μια πιο "μοντέρνα" εκδοχή, με πιο ηλεκτρικό ήχο (remixed by MTV), ωστόσο αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στις δύο version θα προτιμήσω την "αυθεντική".

Το album θα κλείσει με 6 τραγούδια από το album "χαράματα". Δεν ξέρω με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτά τα έξι κομμάτια από τα δώδεκα που είχε το album. Το "άσε να πέφτει η βροχή" είναι ωραίο ροκάκι με δυνατές κιθάρες, αν και με χαλάει η στιγμή που ο Σαμπάνης ρίχνει τις "κορώνες". Ωραίο όμως το ρεφρέν του τραγουδιού, σε ξεσηκώνει με τη διάθεση και το ρυθμό του. Καλή μπαλάντα τα "χαράματα", αλλά περισσότερο μου άρεσαν τα πιο ρυθμικά "πάθος" (ξεχωρίζει και για την ενορχήστρωσή του) και "κάπου αλλού κι όχι εδώ". Πολύ καλή σύνθεση έχει και το "μια φορά κι έναν καιρό" αν και οι στίχοι του υστερούν. Όσο για το "σ' αφήνω στον επόμενο" δεν πίστεψα ποτέ πως μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από μια σύντομη επιτυχία που οφείλεται στον περιπαιχτικό του στίχο.


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ξεδιπλώνεται σαν ...φυσαρμόνικα και περιέχει αρκετές φωτογραφίες του καλλιτέχνη. Δεν έχει όμως στίχους, ούτε καν για τα καινούργια τραγούδια. Σε κάθε τραγούδι αναφέρονται οι συντελεστές του (δημιουργοί και μουσικοί που έπαιξαν)

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ", "Άσε να πέφτει η βροχή", "Πάθος", "Κάπου αλλού κι όχι εδώ" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έρωτες εφήμεροι
εκδρομή διήμερη
άμμος τα παλάτια μου
κι η θλίψη μεσ' στα μάτια μου...

Μια χαρά και μια καημός
μια στο τρένο μια σταθμός
πρόσθεση κι αφαίρεση
εσύ 'σαι η εξαίρεση...

Έδιωξες πια τη βροχή
ουράνιο τόξο έχει βγει...

Πάνε τώρα μέρες που δε σου είπα "σ' αγαπώ"
μα η αγάπη μου για σένα δυναμώνει
πριν να έρθεις ήμουνα στον άνεμο φτερό
τώρα δέντρο που πολύ βαθιά ριζώνει"...

(στίχοι: Γιάννης Δόξας - "Μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ

Τίτλος CD
"ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ Σ' ΑΓΑΠΩ"
Εταιρεία: SONY MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δόξας
Φωτογραφίες
Νίκος Παπαδόπουλος
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 35:53
5/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μια ζωή θα 'μαι εδώ
02. Τι να μας κάνει η νύχτα (feat. Stereo Mike)
03. Μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ (ντουέτο με τη Ραλλία Χρηστίδου)
04. Μέρες που δε σου είπα σ' αγαπώ - remixed by MTV (ντουέτο με τη Ραλλία Χρηστίδου)
Bonus tracks
05. Άσε να πέφτει η βροχή
06. Χαράματα
07. Πάθος
08. Κάπου αλλού κι όχι εδώ
09. Μια φορά κι ένα καιρό
10. Σ' αφήνω στον επόμενο

MC Team ID