"κλικ για μεγέθυνση"
ΙΩΑΝΝΑ ΣΕΒΟΠΟΥΛΟΥ

Music Corner

"Της καρδιάς τα μυστικά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιωάννα Σεβοπούλου μας αποκαλύπτει «Της καρδιάς τα μυστικά» στη νέα ομότιτλη δισκογραφική της δουλειά.
Περιλαμβάνει 10 τραγούδια που φέρουν την υπογραφή γνωστών δημιουργών της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Ανδρέας Γιατράκος, ο Γιάννης Ρεντούμης, ο Χάρης Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Πετράκος κ.α.
Το πρώτο single που έχει ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα είναι το τραγούδι «Πληγή που πονά». Πρόκειται για ένα pop τραγούδι με σύγχρονο ήχο που σίγουρα θα γίνει μια από τις επιτυχίες του καλοκαιριού.
Το άλμπουμ κινείται γενικότερα σε dance και pop ρυθμούς χωρίς να λείπουν και οι πιο λαϊκές στιγμές, που αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της Ιωάννας Σεβοπούλου.
Και μη νομίζετε ότι η γνωστή ερμηνεύτρια ξέχασε τους ρομαντικούς ακροατές της, καθώς από το νέο της cd δεν λείπουν οι ρυθμικές μπαλάντες, αλλά και κάποια τραγούδια έκπληξη, όπως το μελωδικό κομμάτι που της εμπιστεύθηκε ο Γρηγόρης Γιατράκος με τίτλο «Θα μετανιώσεις».
Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με τη διασκευή του «Είσαι ό,τι έχω», του γνωστού κι αγαπημένου τραγουδιού των «Εκείνος κι εκείνος».
Οι ενορχηστρώσεις είναι του Ανδρέα Γιατράκου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η Ιωάννα Σεβοπούλου έκανε ντεμπούτο στη δισκογραφία με το πρώτο της ολοκληρωμένο album πριν από 7 χρόνια ("είμαι τρελοκόριτσο" - 2002). Παρ' όλα αυτά, το cd "της καρδιάς τα μυστικά" που κυκλοφόρησε Απρίλιο του 2009 είναι μόλις το δεύτερο της! Στη δισκογραφία της καταγράφονται και δύο cd singles, το "Joanna S." και το "Έφυγες" που κυκλοφόρησε πέρυσι. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει τη μεγάλη επιτυχία αν και το όνομά της δεν είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Αυτό οφείλεται ίσως στα live όπου είχε συχνά συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου. Με το cd "της καρδιάς τα μυστικά" η Σεβοπούλου επιχειρεί να πάρει πόντους στη καριέρα της και με τη δισκογραφία της. Και αν ακούσετε το album της θα συμπεράνετε πως υπάρχει υλικό που μπορεί να τη βοηθήσει!

Το cd έχει κατά κύριο λόγο pop τραγούδια και ελάχιστες στιγμές είναι πιο λαϊκές. Τα 4 πρώτα κομμάτια έχουν πολύ καλές προοπτικές να γίνουν hits. Το "η αγάπη πάντα συγχωρεί" των Ανδρέα Γιατράκου και Γιάννη Ρεντούμη, πιστεύω πως ξεχωρίζει και σαν ρυθμός αλλά και σαν ερμηνεία. Η Ιωάννα Σεβοπούλου δίνει αρκετά καλά δείγματα με αυτό το τραγούδι. Ωστόσο σαν πρώτο single της δουλειάς έχει επιλεγεί το "πληγή που πονά" (Γιατράκος, Χ. Παπαδόπουλος, Μ. Σελιανίτου), τραγούδι που επίσης είναι αρκετά καλό, όπως και το ομώνυμο "της καρδιάς τα μυστικά" (σύνθεση επίσης των Γιατράκου / Παπαδόπουλου, σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου). Όμως το επόμενο τραγούδι που εγώ ξεχωρίζω είναι το "να με πας" του Γρηγόρη Πετράκου, ένα ξεκάθαρο pop κομμάτι με πολύ ευχάριστο ρυθμό. Ο ίδιος έχει δώσει στη Σεβοπούλου και το "θα μετανιώσεις", τη μοναδική ουσιαστικά λαϊκή στιγμή του δίσκου, που μπορεί να μη δένει με τα υπόλοιπα τραγούδια, είναι όμως καλό λαϊκό κομμάτι με τεχνοτροπία που μας παραπέμπει σε παλιές καλές εποχές για το λαϊκό τραγούδι... Χιτάκι μπορεί να θεωρηθεί το "κοίτα με" με τον καλοκαιρινό dance ρυθμό του.

Στο παρόν cd θα βρείτε και τη συνεργασία της Ιωάννας Σεβοπούλου με τον συνθέτη Joey Balin στο τραγούδι "πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι", που όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού είχε προωτοεκδοθεί στο cd single "Joanna S.". Ο Balin έχει γράψει για την Σεβοπούλου και τα δύο τραγούδια του περυσινού cd single "έφυγες".

Το cd διαθέτει και δύο διασκευές. Πρόκειται για δύο από τις σημαντικότερες επιτυχίες των "Εκείνος κι Εκείνος", το "είσαι ότι έχω" και το "πάθος". Η Ιωάννα Σεβοπούλου μου άρεσε περισσότερο στο δεύτερο... Είναι ωστόσο σημαντικό για τη τραγουδίστρια το γεγονός ότι ο Κώστας Λογοθετίδης και ο Νίκος Καλλίνης της εμπιστεύτηκαν δύο τραγούδια με τα οποία οι ίδιοι έκαναν σημαντική επιτυχία πριν αρκετά χρόνια.

Καλή λοιπόν δουλειά για την Ιωάννα Σεβοπούλου, αρκετές οι ενδιαφέρουσες στιγμές στο album και μοναδικό "μείον" ο στίχος που στις περισσότερες περιπτώσεις κινείται σε πολύ "ρηχά νερά"...


HIGHLIGHTS:

... Τα δύο τραγούδια που εμπιστεύτηκαν στην Ιωάννα Σεβοπούλου οι Εκείνος κι Εκείνος ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα απλό τετρασέλιδο χωρίς καμιά ιδιαίτερη πληροφορία (πέρα από την αναφορά συντελεστών και μουσικών), και χωρίς στίχους...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Η αγάπη πάντα συγχωρεί", "Να με πας", "Θα μετανιώσεις", "Πάθος", "Πληγή που πονά" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Να 'ρθεις, ώρες που μου έλειψες μετρώ
εδώ κλεισμένη σε δωμάτιο σκοτεινό
να 'ρθεις, σαν ήλιος μες στο φως σου να λουστώ
τολμώ να πω ότι για σένα μόνο ζω, σ' αγαπώ...

Φίλησέ με, άγγιξέ με, έλα πιο κοντά
όλα θέλω να στα πω, της καρδιάς τα μυστικά
άδειες μέρες, άδειες νύχτες, τόση μοναξιά
πόσο θέλω ν' αφεθώ, στης καρδιάς τα μυστικά"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Της καρδιάς τα μυστικά")

Music Corner

ΙΩΑΝΝΑ ΣΕΒΟΠΟΥΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ"
Εταιρεία: IMPACT
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Ανδρέας Γιατράκος
Χάρης Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Ελένη Καζαντζάκη
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 38:19
4/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd

01. Η αγάπη πάντα συγχωρεί
02. Πληγή που πονά
03. Της καρδιάς τα μυστικά
04. Να με πας
05. Πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι (Nothing in this world)
06. Θα μετανιώσεις
07. Κοίτε με
08. Σκιές
09. Είσαι ό,τι έχω
10. Πάθος

MC Team ID