"κλικ για μεγέθυνση"
STEREOMATIC

Music Corner

"Club Cosmopolitan"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι STEREOMATIC επιστρέφουν και σας προσκαλούν στο "CLUB COSMOPOLITAN", το κλαμπ που φιλοδοξεί να δώσει στην πιο όμορφη εποχή της Ελληνικής μουσικής τη θέση που της αξίζει, παντρεύοντας τις ωραιότερες μελωδίες του τότε, με τους πιο ενδιαφέροντες καινούριους ήχους του σήμερα, αλλά και του αύριο.

Οι STEREOMATIC, το συγκρότημα που έκανε αίσθηση πριν 4 χρόνια, με τον τρόπο που "ανακατασκεύασε" τραγούδια του Νέου Κύματος, κυκλοφορεί την νέα του δουλειά. Το "CLUB COSMOPOLITAN" είναι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές του '50 και του '60 και κυρίως στον Γ. Μουζάκη , που με τις συνθέσεις αλλά και τις απίστευτες ενορχηστρώσεις και διασκευές του, σημάδεψε την πιο Κοσμοπολίτικη Εποχή του περασμένου αιώνα. Αλλά και στους άλλους μεγάλους, όπως τον Μίμη Πλέσσα και τον Κώστα Καπνίση. Φωνές όπως της Τζένης Βάνου, της Αλέκας Καννελίδου, της Γιοβάννας, της Ζωής Κουρούκλη, που παρόμοιες δεν υπήρξαν ξανά στο είδος τους και καλλιτέχνες όπως οι "κοσμοπολίτισσα" Ζωζώ Σαπουντζάκη, δίνουν το στίγμα της εποχής. Τραγούδια τους, πλαισιωμένα και από διασκευές ξένων τραγουδιών που άφησαν εποχή όπως τα "Put the Blame on Mame" και "La Vie En Rose", συνθέτουν το κοσμοπολίτικο σκηνικό.

Το "CLUB COSMOPOLITAN" είναι όμως μια μουσική πρόταση του σήμερα. Οι STEREOMATIC αναδημιουργούν τις συνθέσεις αυτές και τις ενορχηστρώνουν με το μοναδικό τρόπο τους. Διασκευάζουν όμως και κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια. Το "Αν σ' αρνηθώ αγάπη μου", με την Μαρίνα Σκιαδαρέση (Shadowlike) αλλά και μια διασκευή έκπληξη στη "Μισιρλού".

Νu Jazz, Dancefloor Jazz, Groove, Funky Beats, Dance, Broken Beats, τα ανερχόμενα και πιο ενδιαφέροντα νέα ρεύματα, προσαρμοσμένα πάντα στον ήχο των Ελλήνων Jazzmen της εποχής του '50. Με επιρροές καλλιτεχνών πρωτοπόρων στις παραπάνω σκηνές, από την Lounge-Jazz του Nicola Conte, των Κοοp και της Schema Records, στα Εlectro-Funk Beats των Kraak 'n' Smaak και από τα Swing των Pink Martini, στα Swing Beats των Parov Stellar, οι STEREOMATIC συνθέτουν τον κοσμοπολίτικο ήχο της εποχής, παρουσιάζοντας remix με καινούριες ενορχηστρώσεις και ζωντανά όργανα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σπάζοντας πολλά μουσικά "ταμπού".

Η δουλειά αυτή, φιλοδοξεί να δώσει μια καινούρια πρόταση στην Ελληνική μουσική σκηνή και στοχεύει στην ανανέωση της, αλλά ταυτόχρονα θέλει και να μας θυμίσει την αναμφίβολη ποιότητα των τραγουδιών εκείνων, και το ήθος των συνθετών και ερμηνευτών τους.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, οι Stereomatic, τους οποίους γνωρίσαμε μέσα από remixes τραγουδιών του νέου κύματος, επανέρχονται, αυτή τη φορά με κοσμοπολίτικη διάθεση και διασκευές γνωστών τραγουδιών της δεκαετίας του '50 και του '60.

Αν και ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχώς μια προσπάθεια "ανακύκλωσης" κομματιών εκείνης της εποχής, η συγκεκριμένη θα λέγαμε ότι είναι αρκετά προσεγμένη, προσθέτοντας μια σύγχρονη νότα στο υλικό της. Το υλικό αυτό αποτελούν κομμάτια όπως το "Η Σκλάβα" του Γ. Μουζάκη, το "Αν σ' αρνηθώ" του Μ. Πλέσσα, η all time classic "Μισιρλού", καθώς και θρυλικά κομμάτια όπως το "Put the blame on Mame", το "La vie en rose" και το "El Cumbachero".

Όλος ο δίσκος κινείται σε jazz/funk/swing στυλ με πολύ καλές ενορχηστρώσεις και έμφαση στα πνευστά και τα κρουστά του είδους, καθώς δεν λείπει και η χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων σε αρκετά κομμάτια.

Στο "Club Cosmopolitan" ξεχωρίσαμε τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις των "Αλίμονο σ' εσένα" με την Ζ. Σαπουντζάκη , "Αναπνοή μου" με την Αλ. Κανελίδου , "Put the blame on Mame" με την Ν. Μάνου, καθώς και μία διασκευή της "Μισιρλού" με την Πολύμνια . Από το δίσκο θα μπορούσαν να λείπουν το "Τσίκα τσίκα μπουμ" και το "No digas nada" που χαλάνε λίγο την vintage αισθητική του.

Παρόλο που ο δίσκος παρουσιάζει μεγάλη ομοιογένεια από άποψη στυλ, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η down tempo διασκευή του Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου στο κομμάτι "Πήρες πια τα μάτια σου", σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και στίχους της Δανάης.

Αν και πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια "μοντερνοποιήσης" μεγάλων επιτυχιών της εποχής εκείνης, γενικά, είναι ένας δίσκος που ακούγεται ευχάριστα, με καλή παραγωγή και αξίζει να τον προσέξουμε.


HIGHLIGHTS:

... Το "Πήρες πια τα μάτια σου" ξεχωρίζει αμέσως από ολόκληρο τον δίσκο, καθώς και η "Μισιρλού" που αν και αποτελεί μία ακόμα διασκευή του γνωστού κομματιού, κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή στα ύψη από την αρχή μέχρι το τέλος του ...


Stereomatic
ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λιτό artwork. Δεν υπάρχει ένθετο, παρά μόνο η αναγραφή των συντελεστών στο πίσω μέρος του εξωφύλλου.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αλίμονο σ' εσένα" , "Μισιρλού" , "Put the blame on Mame" , "La vie en rose" , "Πήρες πια τα μάτια σου" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πήρες πια τα μάτια σου
τα ζεστά σου χείλη
Πήρες και την σκέψη μου
κι ούτε μ' αγαπάς...

Κι ούτε λίγα δάκρυα
ούτε ένα μαντήλι
Πήρες και τον ίσκιο σου
κι έφυγες και πας...

Είμαι για θλίψη είμαι για κλάμα
κι όλο τον κόσμο τον μισώ
Τώρα δεν θέλω ούτε να βλέπω
ούτε ν' ακούσω ούτε να ζω
"...

(στίχοι: Δανάη - "Πήρες πια τα μάτια σου")

Music Corner

STEREOMATIC

Τίτλος CD
"CLUB COSMOPOLITAN"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Άγγελος Κουτσούκης
Ενορχήστρωση
Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος
Αναστάσιος Δράμπαλης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 55:42
3/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Η σκλάβα (Τζένη Βάνου)
02. Αν σ' αρνηθώ (Μαρίνα Σκιαδαρέση)
03. Αναπνοή μου (Αλέκα Κανελλίδου)
04. Αλίμονο σ' εσένα (Ζωζώ Σαπουντζάκη)
05. Μισιρλού (Πολύμνια)
06. Αγόρι μου (Tammy)
07. Σ' το λένε, σ' στο λένε (Γιοβάννα)
08. Put the blame on Mame (Νέλλυ Μάνου)
09. Τσίκα τσίκα μπουμ (Ανδρέας Μακούλης)
10. Ο κουμπατσέρο (Αλέκος Μαστέλλος , Σπύρος Δημησιάνος)
11. La vie en rose (Γιοβάννα)
12. No digas nada (Ζωή Κουρούκλη)
13. Πήρες πια τα μάτια σου (Πολύμνια)
14. Μισιρλού (Lennoir mix) (Πολύμνια)

MC Team ID