"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Music Corner

"Τώρα είναι αλλιώς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον πρωτογνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Τι ζητάς».
Δισκογραφικά μας συστήθηκε με το πρώτο του άλμπουμ «Ιστός», στο οποίο ανακαλύψαμε έναν νέο τραγουδοποιό, με άποψη και ηχητική πρόταση, αφού δεν περιορίζεται μόνο στο να γράφει τα τραγούδια του, αλλά και να βάζει τη σφραγίδα του στο τελικό αποτέλεσμα.
«Τώρα είναι αλλιώς» μας λέει ο Μύρωνας Στρατής που επανέρχεται με νέα δισκογραφική δουλειά, πιο ώριμος, συνειδητοποιημένος και πάντα πιστός στη μουσική σκηνή που ο ίδιος έχει τοποθετήσει την καλλιτεχνική του πορεία.
Και στο δεύτερο άλμπουμ του συνεργάστηκε σε επίπεδο παραγωγής με τον Μανώλη Φάμελλο, τη βοήθεια του οποίου χαρακτηρίζει καταλυτική, τόσο στη δισκογραφία, όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.
Από το νέο cd «Τώρα είναι αλλιώς» έχει ήδη ξεχωρίσει το τραγούδι «Πάνω απ' όλα», τους στίχους του οποίου συνυπογράφει η Βίκυ Γεροθόδωρου. Στίχους έχουν γράψει επίσης η Κατερίνα Ρογκάκου και η Εβίτα Σκουρλέτη.
Ο Μύρωνας συνόδευσε τον Φίλιππο Πλιάτσικα στην πρόσφατη περιοδεία του στην Ευρώπη, ενώ θα είναι δίπλα του και στις καλοκαιρινές του εμφανίσεις.
Ακούστε το νέο άλμπουμ του Μύρωνα Στρατή «Τώρα είναι αλλιώς» και ανακαλύψτε μια καλόγουστη ποπ-ροκ πρόταση.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεύτερος δίσκος για τον ταλαντούχο Μύρωνα Στρατή, που τον γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006. Αν η πρώτη του δουλειά ήταν ελπιδοφόρα, τότε σίγουρα η δεύτερη σε κερδίζει.

Όπως λέει και ο τίτλος "Τώρα είναι αλλιώς". Και φαίνεται! Μετά την ..."κρυάδα" της πρώτης δουλειάς, έρχεται ένας γεμάτος ποπ-ροκ δίσκος, με καλές ενορχηστρώσεις, ωραίους στίχους με μελωδίες που δε μπορείς παρά να σιγοτραγουδήσεις. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Μύρωνα είναι ότι είναι και ο συνθέτης και στιχουργός των τραγουδιών του, φανερώνοντας έτσι έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη. Εξαίρεση αποτελούν οι στίχοι 3 τραγουδιών που έγραψαν η Βίκυ Γεροθόδωρου και η Εβίτα Σκουρλέτη.

Ήδη έχει ξεχωρίσει το πρώτο τραγούδι του δίσκου, το "Πάνω απ' όλα", ένα σύγχρονο ροκ κομμάτι που ακούγεται πολύ ευχάριστα, σε στίχους του Μύρωνα αλλά και της Βίκυς Γεροθόδωρου. Στο ίδιο ύφος είναι και τα "Πριν μας δει κανείς", "Όχι εγώ", "Η σκοτεινή μου πλευρά", τα οποία είναι ουσιαστικά τα δυναμικά τραγούδια του δίσκου. Η πλειοψηφία των υπόλοιπων στηρίζονται στην κιθάρα και είναι σε πιο ήρεμο τόνο. Από αυτά ξεχωρίζουν τα "Ό,τι έχω για σένα κρατήσει", "Τώρα είναι αλλιώς", "Θα ονειρευτώ για μας", "Τη σιωπή αν ραγίσεις".

Όπως καταλαβαίνετε δύσκολο να διαλέξεις λίγα τραγούδια ως καλά! Τα τραγούδια του cd στο σύνολό τους, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας, δημιουργώντας ένα δίσκο με συνέχεια, που δε σε κουράζει καθόλου. Το πρώτο μισό είναι το πιο ροκ κομμάτι του δίσκου, ενώ το δεύτερο μισό είναι το ακουστικό μέρος.

Συνολικά, με κέρδισε ο δίσκος και ελπίζω να συνεχίσει έτσι αυτός ο καλλιτέχνης γιατί το αξίζει. Πάντα στήριζα τους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και μάλλον πρέπει να προσθέσω και τον Μύρωνα στις ελπίδες της ελληνικής δισκογραφίας.


HIGHLIGHTS:

... Η παραγωγή του δίσκου από τον Μανώλη Φάμελλο. Εγγύηση! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ασπρόμαυρο λιτό αλλά ωραίο το ένθετο, με όλους τους στίχους ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάνω απ' όλα" ,"Όχι εγώ", "Τώρα είναι αλλιώς", "Θα ονειρευτώ για μας", "Τη σιωπή αν ραγίσεις" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δε μπορώ να δω
Άλλο από εσένα ουρανό
Φωτιά να βρω
Μα δε σ' έχω πια
Κι έχω διαλέξει τροχιά
Χωρίς μιλιά...

Αν έρθεις, αν φανείς
Μια φορά αν γυρίσεις
Μια λέξη αν μου πεις
Τη σιωπή αν ραγίσεις
Θα ραγίσω κι εγώ"...


(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Τη σιωπή αν ραγίσεις")

Music Corner

ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ"
Εταιρεία: IMPACT MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μύρωνας Στρατής
Μανώλης Φάμελλος
Ενορχήστρωση
Μύρωνας Στρατής
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Γιάννης & Χάρης Μιχαηλίδης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 41:34
3/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Πάνω απ' όλα
02. Πριν μας δει κανείς
03. Όχι εγώ
04. Το παλιό σου αμάξι
05. Ό,τι έχω για σένα κρατήσει
06. Η σκοτεινή μου πλευρά
07. Εσύ το χαλάς
08. Τώρα είναι αλλιώς
09. Μες στον εαυτό μου
10. Θα ονειρευτώ για μας
11. Ποιος μπορεί
12. Τη σιωπή αν ραγίσεις

MC Team ID