"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Music Corner

Μπαλάντες / Latin
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Υ.Γ. σ' αγαπώ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διονύσης Σχοινάς πιο ερωτικός από ποτέ 'έρχεται' να μας 'αναστατώσει' με λάτιν ρυθμούς, αισθησιακές μπαλάντες και ήχους άκρως καλοκαιρινούς. Το νέο cd του Διονύση με τίτλο «Υ.Γ Σ' Αγαπώ» περιλαμβάνει 9 καινούργια τραγούδια, τα οποία υπογράφουν σε μουσική και στίχους οι Γιώργος Αλκαίος, Αντώνης Σκόκος, Νίκη Σπυροπούλου,Ύδωρ, Μάνος Χορταριάς και Βασίλης Δήμας!
Στο «Υ.Γ Σ' αγαπώ» περιλαμβάνεται η επιτυχία 'Να σε δω να γελάς' που σκαρφάλωσε για πολλές εβδομάδες στην κορυφή των ραδιοφωνικών charts!
Το «Υ. Γ Σ' αγαπώ» κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό της Friends Music Factory και bonus Dvd στην τιμή των 9.90 ευρώ, σε όλα τα δισκοπωλεία και περίπτερα της Ελλάδος και της Κύπρου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η δεύτερη δισκογραφική παραγωγή της νεοσύστατης Friends Music Factory φέρνει κοντά μας τα νέα τραγούδια του Διονύση Σχοινά, του ενός εκ των δύο δημιουργών της εταιρείας (ο άλλος είναι ο Γιώργος Αλκαίος που το δικό του cd αποτέλεσε τη πρώτη παραγωγή της Friends, λίγο πριν το τέλος του 2008). Το "Υ.Γ. Σ' αγαπώ" είναι το 12ο album του Διονύση Σχοινά. Περιέχει 9 νέα τραγούδια που κινούνται γύρω από δύο άξονες, έναν ερωτικό και έναν latin. Το μεγαλύτερο μέρος του album χαρακτηρίζεται από ερωτικά κομμάτια και συχνά "σπαρακτικές" ερμηνείες από τον Σχοινά. Δεν ξέρω γιατί ο γνωστός καλλιτέχνης επέλεξε να κάνει ένα cd με τόσες μπαλάντες που συχνά σε "ρίχνουν" ακούγοντάς τες. Ωστόσο το album ακούγεται ευχάριστα στο σύνολό του, αν και δεν άκουσα καμία σύνθεση που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Οι "ρομαντικοί" πάντως θα το εκτιμήσουν περισσότερο...!

Το πρώτο single της δουλειάς, "να σε δω να γελάς" των Αντώνη Σκόκου και Νίκης Σπυροπούλου είναι όμορφο τραγούδι που ξεχωρίζει, η καλύτερη όμως στιγμή κατά τη γνώμη μου βρίσκεται μερικά tracks αργότερα, στο Νο6. Εκεί παίρνει σειρά το "με κρατάς" του Γιώργου Αλκαίου σε στίχους του ίδιου και της Νίκης Σπυροπούλου, μπαλάντα κι αυτό, που νομίζω πως είναι το καλύτερο και πιο μελωδικό τραγούδι του cd.

Στιχουργικά επικρατεί ρομαντισμός και ερωτικά στιχάκια (λογικό με τόσες μπαλάντες), ενώ η ενορχήστρωση είναι αρκετά "ηλεκτρισμένη" και κάποιες φορές μου δίνει την εντύπωση πως ακολουθεί τεχνοτροπίες δεκαετίας '90, ειδικά σε κάποιες μπαλάντες που μου θύμισαν τα "θρυλικά" ντουέτα Καρβέλα - Βίσση εκείνης της εποχής (εννοώ σαν "στήσιμο" των τραγουδιών και όχι σαν συνθέσεις). Από τα τρία-τέσσερα πιο δυναμικά κομμάτια του album ξεχώρισα το "όλα για σένα", τραγούδι που είμαι σίγουρος πως θα προσέξουν τα ...ραδιόφωνα.

Έχουμε να κάνουμε με ένα καλό album, με ομολογουμένως πολύ καλές ερμηνείες από τον Διονύση Σχοινά, με υψηλό επίπεδο παραγωγής (για άλλη μια φορά από τη Friends), που τελικά φαίνεται πως ξεχωρίζει μέσα από την απλότητά των τραγουδιών του... Ωστόσο λείπει η δυνατή στιγμή, το τραγούδι που θέλεις ν' ακούσεις ξανά και ξανά...

* Το cd συνοδεύεται από dvd που περιέχει σκηνές από τις ηχογραφήσεις του cd, από τη φωτογράφηση, από ...τη ζωή στα γραφεία της εταιρείας Friends, από τα γυρίσματα του video clip "να σε δω να γελάς", από τηλεοπτικές εκπομπές που επισκέφθηκε ο Διονύσης, ενώ μιλούν γι' αυτόν διάφορα πρόσωπα κυρίως της τηλεόρασης. Επίσης περιέχει σκηνές από τη παρουσίαση της δισκογραφικής Friends που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο...


HIGHLIGHTS:

... Το υψηλό επίπεδο παραγωγής του cd ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:

Όπως συνέβη και με το πρώτο cd της Friends, του Γ. Αλκαίου, έτσι κι αυτό κυκλοφορεί σε φθηνή τιμή - 9,90 ευρώ - και πλούσια συσκευασία! Ένας μεγάλος φάκελος περιέχει τη θήκη με το cd και το dvd, μια αφίσα του Σχοινά και ένα ...περιοδικό 36 σελίδων! Λάθος κατά τη γνώμη μου ότι στη θήκη του cd δεν υπάρχει ένθετο. Πόσοι θα κρατήσουν το περιοδικό μαζί με το cd; (ακόμη και πρακτικά να το δεις είναι δύσκολο να τα έχεις μαζί σε μια δισκοθήκη) Αν το περιοδικό χαθεί, έχετε χάσει και όλες τις πληροφορίες που αφορούν το cd. Στο περιοδικό υπάρχει εισαγωγικό σημείωμα των "εκδοτών" Σχοινά και Αλκαίου, οι στίχοι όλων των τραγουδιών, πολλές φωτογραφίες του καλλιτέχνη, σημειώματα παλιών και νυν συνεργατών του που μιλάνε για τον ίδιο (του Αλκαίου, του Σκόκου, του Φοίβου, του Τουρνά, του Θεοφάνους), τα εξώφυλλα όλων των δίσκων που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα και ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό που έγραψε ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο και έχει πολύ ενδιαφέρον. Μαζί με όλα αυτά υπάρχουν και ...διαφημίσεις!

Ωστόσο θα γράψω για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μου να βλέπω νέες κυκλοφορίες να πωλούνται "κρεμασμένες" στα περίπτερα, τακτική της Friends...


ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Με κρατάς", "Να σε δω να γελάς", "Όλα για σένα", "Πως" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έρχονται στιγμές που η μοναξιά
βρίσκει της ψυχής τα κρυφά κλειδιά
κι ακριβώς εκεί, ψάχνεις και ρωτάς
αν αξίζει αν ... να αγαπάς...

Σου 'δωσα λοιπόν δώρο μια ζωή
και στα δύσκολα ήμουνα εκεί
μα δεν μπόρεσες να 'σαι αληθινή
για να αγαπάς πρέπει να έχεις και ψυχή...

Με κρατάς
κι όμως δεν νιώθω αγάπη
με κοιτάς
κι όμως δεν νιώθω κάτι
με κρατάς
και πίκρες ξεδιπλώνω
μ' ακουμπάς
παγώνω"...

(στίχοι: Γιώργος Αλκαίος, Νίκη Σπυροπούλου - "Με κρατάς")

Music Corner

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Τίτλος CD
"Υ.Γ. Σ' ΑΓΑΠΩ"
Εταιρεία: FRIENDS
MUSIC FACTORY
Είδος: CD + DVD

Επιμ. Παραγωγής
Γιώργος Αλκαίος
Αντώνης Σκόκος
Ενορχήστρωση
Γιώργος Αλκαίος
Αντώνης Σκόκος
Φωτογραφίες
Δημήτρης Ντελής
Artwork
Γιάννης Κομνηνός
Λουκάς Μελάς
1 CD 9 Tracks
Διάρκεια CD: 37:10
4/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 Τα τραγούδια του cd

01. Να σε δω να γελάς
02. Μεσάνυχτα
03. Όλα για σένα
04. Χρόνια πολλά
05. Πως
06. Με κρατάς
07. Δε μπορώ
08. Κοίτα με
09. Πάντα καλοκαίρι

MC Team ID