"κλικ για μεγέθυνση"
ΘΕΛΞΗ

Music Corner

"Ένα όνειρο ζω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θέλξη ζει το δικό της μουσικό όνειρο με σημαντικούς δημιουργούς να συμμετέχουν σε αυτό. Ο Γιώργος Μουκίδης ξεχώρισε το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της και υπογράφει δύο από τα τραγούδια του album με τίτλο «Για ποια αμαρτία» και «Τι εννοείς».
Ο Χρήστος Κυριαζής εμπιστεύτηκε το πάθος της ερμηνείας της και συμμετέχει τιμητικά με το τραγούδι «Ετούτο το χειμώνα» σε στίχους και μουσική του ίδιου. Ένα ντουέτο που θα ξυπνήσει αναμνήσεις και θα γεννήσει προσδοκίες...
Τις λαϊκές στιγμές του album έχει αναλάβει το επιτυχημένο δίδυμο των Πάνου Καπίρη-Αντώνη Παππά που δημιούργησαν για τη Θέλξη τραγούδια που θα συντροφεύσουν τις μουσικές μας στιγμές. Οι δυο τους υπογράφουν το «Θα 'χα πιει και δεν θυμάμαι» και «Μα τι παιδί είσαι εσύ». Ο Πάνος Καπίρης συμμετέχει επίσης με το «Αν σε νοιάζει για μένα» σε στίχους και μουσική του ίδιου και σε συνεργασία με την Τομαζίνα με το τραγούδι «Πάντα εγώ», ένα άκρως γυναικείο ζεϊμπέκικο, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Μαζί με τον Φώντα Θεοδώρου δίνουν τη δυνατότητα στη Θέλξη για μια ιδιαίτερη επανεκτέλεση του αγαπημένου σε όλους μας «Τότε» και ένα δυναμικό τραγούδι που θα ξαφνιάσει με τίτλο «Σε ζήτησα».
Ο Σπύρος Μουδάτσος και ο Σταύρος Κωστομοίρης είναι υπεύθυνοι για τον τίτλο του album με το τραγούδι τους «Ένα όνειρο ζω» και ο Κωνσταντίνος Βελλιάδης με τον Τέρπανδρο στους στίχους δημιουργούν το δεύτερο ζεϊμπέκικο του album με τίτλο «Φύγε λοιπόν».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δύο περίπου χρόνια μετά το "Θέλξη", το πρώτο της ολοκληρωμένο album, η "δίμετρη" ξανθιά τραγουδίστρια επιστρέφει με τη νέα της δουλειά "ένα όνειρο ζω", ένα cd που έχει πολύ μεγαλύτερο δικαίωμα στην επιτυχία από το προηγούμενο. Άλλωστε το "Θέλξη" πέρασε κάπως απαρατήρητο και μόνο οι θαμώνες των νυχτερινών κέντρων από τα οποία πέρασε η τραγουδίστρια ίσως έμαθαν κάποια από τα τραγούδια του.

Το νέο album της "ένα όνειρο ζω" που κυκλοφορεί με νέα δισκογραφική εταιρεία, έχει διαφορετική δυναμική, που έχει να κάνει με τη παρουσία κυρίως του Χρήστου Κυριαζή και του Γιώργου Μουκίδη. Οι δύο δημιουργοί ασχολήθηκαν σοβαρά με τη Θέλξη και της έδωσαν τρία πολύ δυνατά κομμάτια. Κατ' αρχήν ο Χρήστος Κυριαζής όχι μόνο της έγραψε το "ετούτο το Χειμώνα" που κουβαλάει κάτι από το ύφος των παλιών επιτυχιών του, αλλά το ερμηνεύει κι ο ίδιος ντουέτο με τη Θέλξη! Ένα τραγούδι που μπορεί στιχουργικά να είναι ...εκτός τόπου και χρόνου (το cd κυκλοφόρησε λίγο πριν το καλοκαίρι!), όμως προβλέπω να γίνεται hit του καλοκαιριού! Mπαλάντα στην αρχή που εξελίσσεται σε midtempo "ποπάκι" στη πορεία του και με τις φωνές του Κυριαζή και της Θέλξης να δένουν αρκετά καλά μεταξύ τους.

Ο Γιώργος Μουκίδης έδωσε στη Θέλξη τα "τι εννοείς" και "για ποια αμαρτία". Και τα δύο είναι αρκετά δυνατές στιγμές και μένει να δούμε τι τύχη θα έχουν στα "χέρια" της Θέλξης. Το λέω αυτό γιατί αν τα ερμήνευε για παράδειγμα η Πέγκυ Ζήνα (τυχαία την αναφέρω) ή οποιοδήποτε άλλο καταξιωμένο στο χώρο όνομα, θα τα ακούγαμε σίγουρα από το πρωί ως το βράδυ στα ραδιόφωνα. Και τα δύο είναι μπαλάντες, προσωπικά ξεχωρίζω λίγο περισσότερο το "τι εννοείς".

Κατά τ' άλλα το cd διαθέτει λίγα πράγματα άξια αναφοράς. Το "σε ζήτησα" και το "τότε" είναι τραγούδια παρόμοια σε ύφος που μπορούν να κερδίσουν τη προσοχή σας ενώ το ζεϊμπέκικο "πάντα εγώ" μπορεί να σας παρασύρει, αλλά δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζεϊμπέκικα που "επιβάλλεται" να υπάρχουν σε σύγχρονες λαϊκές δουλειές.


HIGHLIGHTS:

... Η συμμετοχή του Χρήστου Κυριαζή στο δικό του "ετούτο το Χειμώνα" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
8 σελίδες που εστιάζουν κυρίως σε φωτογραφικά πορτρέτα της Θέλξης. Υπάρχει ένα πολύ σύντομο σημείωμα της τραγουδίστριας, αλλά απουσιάζουν οι στίχοι...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ετούτο το Χειμώνα", "Τι εννοείς", "Για ποια αμαρτία", "Σε ζήτησα" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έφυγε κι ο έρωτας αυτός
κι εγώ συνεχίζω πάλι μόνη
τίποτα σου λέω δυστυχώς
δεν με πληγώνει...

Όλο λόγια ακούω συνεχώς
λόγια που πετάνε στον αέρα
κι εγώ περιμένω να φανεί
καινούργια μέρα...

Τι εννοείς όταν μου λες πως μ' αγαπάς
τι εννοείς πως δεν μπορείς χωρίς εμένα
εγώ σου λέω δεν αγάπησα ποτέ, ποτέ κανένα
τι εννοείς με το "πεθαίνω αν δε σε δω"
τι εννοείς πως δεν αντέχεις μακριά μου
εγώ την άδειασα, την ξέχασα για πάντα, την καρδιά μου"...

(στίχοι: Γιώργος Μουκίδης - "Τι εννοείς")

Music Corner

ΘΕΛΞΗ

Τίτλος CD
"ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Κατερίνα Τσατσάνη
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 40:45
4/2009 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 Τα τραγούδια του cd

01. Για ποια αμαρτία
02. Ετούτο το Χειμώνα (συμμετέχει ο Χρήστος Κυριαζής)
03. Σε ζήτησα
04. Τότε
05. Τι εννοείς
06. Αν σε νοιάζει για μένα
07. Τι παιδί είσαι εσύ
08. Πάντα εγώ
09. Θα 'χα πιει και δε θυμάμαι
10. Ένα όνειρο ζω
11. Φύγε λοιπόν

MC Team ID